Test av vippeextensions: Pille Joosep Studio

- Ansiktsløftning uten kirurgi

Jeg har lenge ønsket å teste vippeextentions, mest fordi det høres så deilig ut å være nystylet til enhver tid.

UNDERVEIS: Med stødig hånd fester Pille Joosep én og én vipp på Martes naturlige vipper.
UNDERVEIS: Med stødig hånd fester Pille Joosep én og én vipp på Martes naturlige vipper. Foto: FOTO: Privat
Publisert Oppdatert

Marte tester:

SALONG: Pille Joosep Studio, Frognerveien 13, på Frogner i Oslo.

TESTET AV: Marte Sollied Nergaard, grafisk designer i Det Nye og Det Nye ShapeUp.

VIPPETYPE: 1:1 method lashes. Kvalitet: Syntetiske minkhår i samme tykkelse som vanlige vipper. Lengde: 10, 11 og 12 mm på de øvre vippene, med de lengste midt på for å skape et åpent blikk. Mine naturlige vipper er 9-10 mm lange. Volum: 1 extension-vipp på hver naturlige vipp.

PRIS OG VARIGHET: Pris hos stylist 1790,- og 1990,- hos seniorstylist. Refill fra 390,- avhengig av hvor mange uker som har gått. Pris hos Pille selv er 3000,- første gang og 1000,- for påfyll uansett hvor mange uker som har gått. Man bør ta påfyll 1 gang pr. mnd.

TID: I underkant av 2 timer.

Jeg er utstyrt med lange vipper fra naturens side, men de er helt rette, og dermed vises de knapt uten vippetang og maskara. Det er jo gøy å sminke seg, men man blir jo litt lei av å fjerne maskara hver eneste kveld.

"Nysminket" med vippeextensions

Jeg besøker derfor Pille Joosep i hennes lekre studio på Frogner. Det er fredag kveld og en opplagt Pille tilbyr meg et glass vann før vi starter behandlinga. Jeg legger meg på benken under et pledd, og Pille tar en titt på utgangspunktet.

Jeg ønsker meg buede vipper som gir meg et mer åpent blikk, og sier at jeg ønsker meg et naturlig uttrykk, men samtidig vil jeg jo at det skal være en «nysminket» look.

Det er vanskelig å se for seg hvordan det skal bli, og Pille understreker at resultatet uansett vil bli annerledes enn om du bare hadde maskara på.

Ut fra mine ønsker, foreslår Pille en teknikk som hun kaller «open eye», der de lengste vippene plasseres på midten av vippekanten. Den andre muligheten er «cat eye» der de lengste vippene festes i ytre kant. Så setter vi i gang.

Ansiktsløftning uten kirurgi

Jeg er spent på hvordan det skal bli å holde øynene lukket i nesten to timer uten å ha muligheten å åpne dem før behandlingen er over.

Det viser seg å være helt naturlig. Akkurat som at jeg får hjelp til å holde øynene lukket når de nedre vippene er beskyttet med en slags tape. Pille sier de fleste sovner på benken - fordi det ikke er så mye annet å ta seg til.

Etter å ha stresset litt for å rekke timen, kombinert med at jeg er superspent, greier jeg ikke roe ned nok til å sovne. Behandlinga er aldri ubehagelig, og Pille fremstår som svært proff i alt hun gjør.

Det er ti år siden Pille hørte om vippeextentions første gang, i sitt hjemland Estland. Hun har lang erfaring, og var den første i Norge som fikk publisitet rundt denne behandlingen, med etterhvert mange kjendiser på kundelista. Men hit kommer også helt vanlige norske kvinner.

- Kundene varierer i alder, fra 15 til 80 år! forteller Pille. Med det riktige uttrykket, kan vippeextentions gi en foryngende effekt. Nesten som en ansiktsløfting. I tillegg appellerer det til mange at det er tidsbesparende i hverdagen å slippe hele sminkerutinen på badet.

- Do you have a boyfriend? spør Pille plutselig.

- Nei, svarer jeg.

- Well, now you will! Guttene liker vanligvis ikke alt det kunstige vi jenter driver med, men vipper liker de! forsikrer hun.

Well, time will show!

FØR: Marte har naturlig lange mørke vipper, men fordi de er helt rette vises de knapt uten vippetang og maskara.
FØR: Marte har naturlig lange mørke vipper, men fordi de er helt rette vises de knapt uten vippetang og maskara. Foto: FOTO: Privat

Myter og sannhet om vippeextensions

Det er mange myter omkring vippeextentions; hva man bør gjøre før behandling, hvordan det påvirker vippene i ettertid og så videre.

Mange mener at de naturlige vippene blir kortere etter en slik behandling, men Pille sier det sitter mest i hodet. Når vippene faller av, føles dine egne mye kortere og færre ut enn før fordi du har blitt vant med extentionen.

Faktisk, sier hun, kan dine egne vipper bli finere i etterkant, fordi de har fått en pause fra maskarakosten i flere uker. Maskara kan også tære på vippene med både gnikking og fjerning av produktet hver dag. Med riktig lengde og type extentions, kan vippene altså bli beskyttet i denne perioden.

Bør vippene farges før behandlingen?

Jeg spør Pille om det er lurt å farge vippene før behandlingen, men da svarer hun kontant nei.

- Farging er bare nok en unødvendig belastning på vippene. Limet vi bruker er sort, så de som anbefaler farging først, er bare redd for å slurve med påsettingen.

Alle vippene skal dekkes av det sorte limet, så da har det altså ingen betydning hvilken farge dine naturlige vipper har. Limet hjelper også dine egne vipper å bli med i bøyen, så det er ikke problematisk å ha rette vipper.

Er det noe man ikke kan gjøre med vippene på? undrer jeg.

- Nei, bare unngå oljebaserte produkter. Og unngå vann i øynene de to første dagene. Ellers kan du gjøre alt som før.

Jeg føler meg litt fjollete som tar en slik behandling før påskeferien. Når andre drar til fjells, kommer jeg hjem med falske vipper. Pille understreker at vippene er ideelle på skiturer o.l. fordi du slipper rennende maskara. Det er også en av hovedgrunnene til at mange bruder velger denne behandlingen til den store dagen da man gjerne er ganske lettrørt.

Blafre, blafre

ETTER: Sminkeløs og superfornøyd med resultatet!
ETTER: Sminkeløs og superfornøyd med resultatet! Foto: FOTO: Privat

Så er tiden inne. Etter cirka en og en halv time på benken får jeg endelig åpne øynene og får et speil i hånda. - WOW! Dette er uvant! Uttrykket er annerledes enn med maskara, men samtidig finere.

Pille sier det tar cirka tre dager å venne seg til vippeextensions. Når jeg drar på fest kvelden etter, behøver jeg bare litt rouge og lipgloss - og jeg føler meg så fin!

Det var mest uvant å våkne så «stylet». Ikke engang eyeliner er nødvendig. Søndag formiddag i byen føler jeg meg litt småparanoid når jeg møter blikket til tilfeldige forbipasserende.

Redd for rosabloggerstempel. Men når noen dager har gått, blir jeg stadig mer fornøyd. Så deilig å slippe å fjerne maskaraen på kvelden!

- Må ha navnet på den maskaraen

Etter fire uker med vippeextensions møter jeg en utenlandsk skjønnhetsredaktør på en jobbreise. Det første hun sier til meg etter vi har hilst er «Er det dine vipper?».

Jeg innrømmer at det er extentions, og hun trekker et lettelsens sukk! «Så bra, for om det ikke hadde vært det, skulle jeg hatt navnet på den maskaraen!» ler hun.

På dette tidspunktet har mange av vippene falt av, men likevel er det ingen behov for maskara. Jeg begynner med eyeliner igjen for å skape en illusjon av tettere vipper. «Du har fått påfyll nå, sant!?» sier en kollega til meg en dag i lunsjen i uke fem. «Nope!».

Dette er lett å bli hekta på vippeextensions, merker jeg. Perfekt å gjøre dersom man skal på ferietur for eksempel. Jeg kommer garantert til å gjøre det igjen!

Les også:

Lotte (19) prøvde det populære skjønnhetsproduktet

Her er landets mest solgte maskara

Dette er de verste vippeextensions-tabbene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning