Test av vippeextensions: Beauty Norway

- Gjorde treningshverdagen min både vakrere og lettere

Umiddelbart fantastisk dådyrblikk med vippeextensions, ja takk! Men er resultatet så fantastisk at det er verdt tiden, pengene og vedlikeholdet det krever?

ER DET VERDT DET?: Det er klart jeg drømmer om et nydelig dådyrblikk. Men er resultatet så fantastisk at det er verdt tiden, pengene og vedlikeholdet det krever? Til venstre: Slik så vippene mine ut like etter vippepåsettingen. Til høyre: Dessverre tok det kun tre uker før den kunstige (men fyldige!) vipperaden hadde minsket drastisk. Da var det så å si tomt på polyester-hjelpere, med kun noen enslige utstikkere igjen.
ER DET VERDT DET?: Det er klart jeg drømmer om et nydelig dådyrblikk. Men er resultatet så fantastisk at det er verdt tiden, pengene og vedlikeholdet det krever? Til venstre: Slik så vippene mine ut like etter vippepåsettingen. Til høyre: Dessverre tok det kun tre uker før den kunstige (men fyldige!) vipperaden hadde minsket drastisk. Da var det så å si tomt på polyester-hjelpere, med kun noen enslige utstikkere igjen. Foto: FOTO: Privat
Publisert Oppdatert

Pia tester:

SALONG: Beauty Norway, Dronningensgate 15, ved Posthallen i Oslo sentrum.

TESTET AV: Pia Seeberg, journalist i Det Nye ShapeUp.

VIPPETYPE: Vippehårene er av polyester. Ifølge salongen er dette det nærmeste en kommer naturlig hår, og skal beholde bøyen i større grad enn med andre typer hår. Lengde: En blanding av 10, 11 og 12 mm.

LIMET: Limet som brukes er kirurgisk-grade, og limes ikke på huden, kun på vippen.

PRIS OG VARIGHET: Salongen tar 2000 kr for et nytt sett vipper. Tid: Opp mot to timer. Påfyll: Hver 3-4. Det tar cirka 1 time, men avhenger av hvor mye du har mistet. Beauty Norway tar 410 kr for hver halvtime det tar å fylle på vippene.

Konstante dådyrøyne uten å jobbe for det? Ja, takk! Det var min første tanke da vippeextensions skulle testes i redaksjonen, og jeg telte ned dager til jeg skulle frigjøre meg fra maskarabørsten.

Jeg gledet meg til å se fresh ut på trening - selv om svetten rant, se like fin ut når jeg våknet som når jeg la meg, og generelt nyte en ny og bedre hverdag med Audrey Hepburn-looken på plass.

Utgangspunkt og forventninger

Mitt utgangspunkt var okay, med mellomlange og ganske lyse vipper. Å gå uten maskara i hverdagen kunne skje, men som regel er jeg avhengig av et par sveip med børsten for å føle meg bra.

Etter en hard treningsøkt ender jeg som regel opp med en real pandalook hvis jeg trener med øyesminke, der 90 prosent av maskaraen ligger klistret rundt øyepartiet.

Ettersom jeg er over gjennomsnittet glad i å trene, var jeg spent på om vippeextensions ville takle en høy treningsmengde. På forhånd hadde jeg hørt at mye svetting vil kunne påvirke vippene, og hvor godt resultatet holder seg.

Behandlingen

Jeg fikk opplyst at behandlingen ville ta mellom en og en halv til to timer. Jeg hadde mange vipper, som gjør at det hele tok litt over to timer fra behandler Daiana Grosu begynte å sette på vippene, til jeg kunne reise meg opp og sjekke ut resultatet.

Beauty Norway bruker kun vipper av sitt eget merke. Daiana tok en vurdering av vippene mine, der hun lot lengde og tykkelse på vippene bestemme hvilke typer vipper hun skulle velge.

I tillegg ønsket jeg meg et naturlig resultat, men samtidig et synlig resultat utover det maskarabørsten kan gi. Også det påvirket hvilke vipper som ble satt på.

Daiana satte på en blanding av 10, 11 og 12 mm. De ulike lengdene bidro til å skape en naturlig bue og et fint resultat. Hver enkelt vippe blir forlenget med individuelle extensionsvipper.

100 løsvipper rikere

Jeg lå på en benk under en sterk lampe, utstyrt med både pledd og behagelig musikk. Daiana begynte med å rense og vaske øyepartiet, før hun satte på vippene, en etter en.

I begynnelsen gikk praten lett om alt og ingenting, men etter en halvtime med lukkede øyne og en avslappet kropp var det uunngåelig å ikke duppe av fra tid til annen.

Etter 90 minutter ble jeg utålmodig, og var sjeleglad da Daiana sa hun begynte å nærme seg slutten.

Da jeg åpnet øynene, kjente jeg at det sved en smule, men det gikk fort over ved hjelp av en vifte som gjorde at limet tørket skikkelig. To og en halv time etter at jeg kom inn salongdøra, var jeg over 100 løsvipper rikere.

FØR OG ETTER: Øverst: Slik så vippene mine ut før vippepåsettingen. Nederst: Det endelige resultatet - wow!
FØR OG ETTER: Øverst: Slik så vippene mine ut før vippepåsettingen. Nederst: Det endelige resultatet - wow! Foto: FOTO: Privat

Festklart resultat

Umiddelbart blir jeg fascinert over hvor fint det ser ut, men jeg blir også litt målløs.

For en som er vant med et par maskarastrøk er dette sterk kost, og personlig følte jeg denne looken egnet seg best på sene kvelder med høy partyfaktor.

Jeg fikk beskjed om å ikke utsette vippene for vann, olje og liknende innen 24 timer, og holdt meg unna både trening og vann på øynene i to dager.

Blant folk får jeg masse komplimenter den første uken, fra både kjente og ukjente. Jeg opplever faktisk at en jente kommer joggende etter meg når jeg går fra trening, kun for å spørre hvor jeg har fått satt på vippene mine.

Jeg tenker at det er bra fordi hun synes det er fint, men samtidig litt kjipt fordi det tydeligvis er lett å se at jeg har vippeextensions. Det går jo litt på akkord med mitt ønske om et naturlig resultat.

Samtidig begynte jeg i slutten av uka å innse at naturlig fort blir kjedelig sett i lys av mine nye dådyrvipper, og har i slutten av uke én vendt meg til min nye look. Det var ganske digg å kjenne seg ekstra fresh, hele tiden.

Ja takk, begge deler

Etter et par uker begynner vipperaden å minske, og jeg merker at stadig flere vipper faller av.

Noen ganger følger mine egne vipper med, andre ganger ikke. I begynnelsen av den tredje uken er det så å si tomt på polyester-hjelpere, med kun noen enslige utstikkere igjen.

Jeg må ty til maskaraen etter eksakt tre uker. Da ender jeg opp med en slags spider-look, der de kunstige vippene er ekstra lange, men med et godt mellomrom mellom hver enkelt vipp. Ikke en look jeg anbefaler, og slår fast her og nå at maskara og vippeextensions ikke er en god match.

Det får jeg også bekreftet når jeg fjerner maskaraen samme kveld, som viser seg å være en pirkete, litt ubehagelig og høyst ugunstig affære. Det løsner stadig vipper idet jeg, så forsiktig som mulig, prøver å fjerne maskaraen.

Den endelige vurderingen

FØR OG UNDERVEIS: Til venstre: Slik så det ut før jeg begynte vippepåsettingen. I midten: Like etter behandlingen - for noen herlige vipper! Til høyre: Slik så vippene ut etter kun én uke. Fortsatt fine, men en god del tynnere i rekkene allerede her.
FØR OG UNDERVEIS: Til venstre: Slik så det ut før jeg begynte vippepåsettingen. I midten: Like etter behandlingen - for noen herlige vipper! Til høyre: Slik så vippene ut etter kun én uke. Fortsatt fine, men en god del tynnere i rekkene allerede her. Foto: FOTO: Privat

Jeg hadde håpet at vippene skulle holde enda litt lenger, men samtidig ble de utsatt for mye svette på grunn av trening, dusjing, kremer og hardt vær.

Jeg kunne vært flinkere til å ta vare på vippene, og dermed hatt de lengre. Samtidig var det et poeng for meg at vippene skulle gjøre hverdagen enklere og mer effektiv, ikke bare vakrere.

Å bruke lite tid på stell var et bevisst valg. Vippene gjorde treningshverdagen min både vakrere og lettere, og jeg sparte mye tid hver morgen.

Uten at jeg kan forklare hvorfor, følte jeg ikke et behov for mer sminke i tillegg til vippene. Derfor ble sminkepungen liggende igjen hjemme når jeg pakket treningsbagen. Megadigg.

Til tross for dette hadde jeg ikke satt på vipper igjen, hovedsakelig fordi jeg synes det ble for mye tid, penger, og tydeligvis krefter, som må ofres for å holde de fine over tid.

Allikevel mimrer jeg tilbake på min tid med dådyrvipper som fantastisk, og synes det er litt stress å vende tilbake til maskarabørsten igjen.

Les også:

Dette er de verste vippeextensions-tabbene

Michelle Fayen (25) fikset smilet med Botox

Her er sesongens catwalktrender til minipris

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning