Test av dusjolje:

Nivea Natural Oil Dusjolje

Ingrediensene trekker ned.

TEST: Nivea Natural Oil Dusjolje.
TEST: Nivea Natural Oil Dusjolje. Foto: FOTO: Produsent.
Sist oppdatert

I dusjen:

Niveas dusjolje har en fyldig konsistens som er lett og god å smøre utover kroppen. Også denne oljen løser opp ti skum etter hvert som en smører, og er lett å skylle av.

Resultat:

Etter dusjen er huden utrolig myk og smidig, og denne følelsen varer til neste dusj. Det eneste som trekker litt ned er at den føles litt mer klissete på huden en vinneren av testen.

Duft:

En veldig mild og god duft.

Ingredienser:

Øverst i ingredienslisten finner vi gode oljer og fuktighetsbindere.

Dessverre kommer det en del negative ingredienser etter hvert. Finner alkohol som gjerne skulle vært unngått, parfyme for høyt oppe på listen og noen ingredienser som kan virke irriterende spesielt på sensitiv hud.

Finner også både BHT og Cocamide DEA, som begge er omdiskuterte ingredienser som burde unngås.

National Toxicology Program (NTP) har ved studier bevist at denne Cocamide DEA kan virke kreftfremkallende, spesielt i store mengder. Finnes ofte ikke store mengder i kosmetikk, derfor har den ikke blitt forbudt å bruke.

BHT kan virke kreftfremkallende om det kommer inn i blodomløpet eller ved inntak oral, men det er ikke store sjanser for noe av dette ved bruk i kosmetikk.

I små mengder, som det ofte er i kosmetikk, vil den ikke utgjøre noen fare for hudkreft, men det er uansett ikke positivt om et produkt har denne ingrediensen.

Denne saken ble første gang publisert 24/10 2012, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også