Sminketips

Sexy sminketips for rødtopper

Ikke dekk fregnene dine, og prøv deg gjerne på sexy røde lepper eller sotede øyne.

RØDT HÅR: Evan Rachel Woods demonstrer hvor fint det er med rød leppestift til rødt hår, og rødtopp og modell Coco Rocha ser herlig rocka ut med sotede øyne.
RØDT HÅR: Evan Rachel Woods demonstrer hvor fint det er med rød leppestift til rødt hår, og rødtopp og modell Coco Rocha ser herlig rocka ut med sotede øyne. Foto: Foto: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Er du så heldig å være velsignet med rødt hår fra naturens side, eller kanskje du hjelper til litt med litt hårfarge? Uansett, her er sminketipsene for deg.

Gled deg over:

- Hårfargen din. Rødt hår er en sjelden vare, så bruk det for alt det er verdt!

- Fregner, ikke dekk dem til, fregner er sjarmerende.

- Lys porselenshud er ikke alle forunt. Fremhev det du har i stedet for å etterstrebe en falsk brunfarge.

Sminketips

- Rødhårede har ofte tørr hud, så gode produkter som gir mye fukt og fett er spesielt viktig for deg.

- Bruk lette foundations slik at du ikke dekker over eventuelle søte fregner. Da vil de bare se grå ut, og det er ikke så veldig heldig.

- Har du rosatoner i huden, bør du prøve foundations som ikke har for mye rosa i seg. Da risikerer du bare å forsterke rosafargen.

- Unngå for mye av fargen svart. Når huden er lys, oppleves ofte svart maskara og eyeliner som hardt, fordi kontrasten blir så stor. Prøv heller bruntoner, det ser mer naturlig ut. Til kveldstid og fest, er det for øvrig lekkert med soting - også i svart.

- Solpudder gir ansiktet definisjon og glød, men vær forsiktig med mengden og velg en farge uten for mye oransjetoner i.

- Fine farger til deg er for eksempel brunt, gull, grønt, lilla- og burgundertoner. Røde lepper er for øvrig utrolig lekkert på rødtopper!

PRODUKTTIPS: Vårens oneshot fra Dior, Golden Spotlight, kr 245. Pure Pressed Base fra Jane Iredale er en lett mineralfoundation i kompaktpudderform, kr 595. Solpudder og rouge fra Elf, kr 39 og lekker rød leppestift fra L'Oréal Paris, kr 119.
PRODUKTTIPS: Vårens oneshot fra Dior, Golden Spotlight, kr 245. Pure Pressed Base fra Jane Iredale er en lett mineralfoundation i kompaktpudderform, kr 595. Solpudder og rouge fra Elf, kr 39 og lekker rød leppestift fra L'Oréal Paris, kr 119. Foto: Foto: Svein-Erik Tøraasen/Blueline Studio og produsentene

Generelle tips

SOTEDE ØYNE: Modell Coco Rocha er det perfekte eksempelet på at det er rålekkert med sotede øyne på rødhårede.
SOTEDE ØYNE: Modell Coco Rocha er det perfekte eksempelet på at det er rålekkert med sotede øyne på rødhårede. Foto: Foto: Stella Pictures

Det er selvsagt mer enn bare hårfargen som har noe å si for hvilken makeup en skal velge. Hudtone, øyenfarge, klær og anledning er ikke minst like viktig.

Hudtone

Aller viktigst er det imidlertid å ta hensyn til undertonen i huden. Har du en varm hudtone kan du komme unna med mye, også kalde farger. Men har du en lys og kjølig hudtone (kjennetegnes ofte ved en litt blålig undertone), bør du være forsiktig med varme farger. Det gjelder særlig varme bruntoner og oransje, da huden din fort vil se blekere og mer gusten ut.

Øyefarge

Ønsker du å fremheve øyenfargen din, er farger som står i kontrast til øynene dine vanligvis et bedre valg enn farger som går i ett med øyenfargen din.

Kontrastfarger gir et friskt og kult uttrykk. Nøytrale toner gjør deg mer klassisk.

- Varme brune øyne fremheves av kjølige fiolettfarger, blå-og grønntoner.

- Kjølige blå øyne kommer enda bedre til sin rett med varme terrakottafarger, gull, kobber og bruntoner.

- Grønne øyne blir enda mer gnistrende dersom øyesminken er burgunder, lilla eller varm dyp sjokoladebrun.

Når dét er sagt, er ofte veldig flott med sjokoladebrunt og gulltoner både til brune øyne og grønne øyne, og blå øyne kan se helt smashing ut i burgunder.

Prøv deg litt frem og stol på deg selv. Dersom en farge er helt feil til deg, føler du deg ofte ikke vel i denne fargen.

Rouge

Å ramme inn øynene og fremheve disse er noe de aller fleste både kler godt og er komfortabel med.

Rouge derimot, er undervurdert. Prøv rosa eller ferskenfarget rouge midt på eplekinnet for å se duggfrisk og fresh ut. Fargen du velger her, kan også være med på å understreke øyenfargen din. Har du blå øyne, vil for eksempel disse fremheves av en oransjetonet (les:ferskenfarget) rouge.

Én ting av gangen

Vi konsentrerer oss om ett fokuspunkt av gangen. Ønsker du for eksempel å fremheve øynene, bør du tone ned leppene. Vil du gå for en sterk leppefarge, kan det være greit å unngå sotede øyne akkurat denne kvelden. Noen ytterst få ganger fungerer det å avvike fra denne regelen, men ønsker du å kjøre safe, velger du enten munn eller øyne.

KJENDISREDHEADS: Kjente vakre kvinner som ikke er redd for å bruke makeup. Fra venstre: Debra Messing, Coco Rocha og Evan Rachel Woods.
KJENDISREDHEADS: Kjente vakre kvinner som ikke er redd for å bruke makeup. Fra venstre: Debra Messing, Coco Rocha og Evan Rachel Woods. Foto: Foto: Stella Pictures

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen