Hudpleie

Slik pleier du tørre hender

Disse tipsene gjør tørre høsthender myke igjen.

NØDHJELP FOR TØRRE HENDER: Unngå tørre hender i høstmånedenene med disse tipsene.
NØDHJELP FOR TØRRE HENDER: Unngå tørre hender i høstmånedenene med disse tipsene.
Publisert Oppdatert

Mari Ruus

Artikkelforfatteren Mari Ruus er skjønnhetsansvarlig i Det Nye.

Hun er utdannet journalist og makeupartist, og har tidligere jobbet som journalist i VG Nett, som skjønnhetsansvarlig for minMote.no, og som digital redaksjonssjef for motestoff på Klikk Mote.

Følg Mari sin nydelige skjønnhetsblogg her.

Dette er årstiden hvor hendene plutselig blir knusktørre. Dette kommer av lavere temperaturer, tørt inneklima og at vi gjerne vasker hendene ekstra ofte nå i forkjølelsessesongen.

Heldigvis er det flere produkter og tips du kan bruke for å holde hendene myke.

Bruk håndkrem

Når hendene er tørre gjelder det å være trofast mot håndkremen. Ha alltid med en håndkrem vesken slik at du kan smøre hvor enn du er, og smør alltid inn hendene etter du har vasket dem med såpe.

Velg gjerne en håndkrem som ikke inneholder parfyme. Tenk også på at kremen ikke må være for fet i konsistensen, slik at du kvier deg for å bruke den ofte.

Ha ellers alltid en håndkrem tilgjengelig på kjøkkenbenken og ved vasken på badet hjemme.

Beskytt huden

Selv om man selvfølgelig skal ha en god håndhygiene, er såpe fiende nr én når det gjelder å tørke ut hendene. Dette betyr ikke at du skal slutte å bruke håndsåpe, men bruk alltid vaskehansker når du tar oppvasken eller vasker huset.

Beskytt også hendene når du er ute i kulden, enten med varme hansker eller votter. Kuldegrader er en fuktstjeler - også for hendene.

Skrubb

Et viktig tips når man har tørr hud, er å bruke peeling. Det gjelder også for hendene, da får du også mye bedre utbytte av håndkremen din. Flere merker har egne håndskrubber, som inneholder skrubbekorn og pleiende ingredienser for hendene. Bruk håndskrubben annenhver dag i tørre perioder.

Du kan også lage din egen håndskrubb hjemme. Bland olivenolje og sukker og masser inn hendene med blandingen. For en ekstra god effekt kan du dekke hendene med plast og la blandingen virke i en halvtime før du skyller av. Resultatet er silkemyke hender.

Håndmasker

Hendene har godt av å få ekstra pleie om natten. Smør dem inn i en ekstra fet krem og ta på tynne bomullshansker som du får kjøpt på apoteket.

Du kan også bruke egne fuktmasker som er beregnet for hendene, eller like gjerne bruke en rik fuktmaske som er beregnet for ansiktet på hendene for ekstra stjernebehandling.

Les også:

Den store håndkremtesten

Avliver håndkremmyten

50 vakre kjerringråd

Slik skal du tørke hendene

FRA VENSTRE: Avene Cold Cream (kr 109), L'Occitane Hand Cream (kr 229), Oriflame Hand Scrub (kr 89), The Body Shop Hand Rescue Treatment (kr 129) og The Body Shop Moisturising Gloves (kr 89).
FRA VENSTRE: Avene Cold Cream (kr 109), L'Occitane Hand Cream (kr 229), Oriflame Hand Scrub (kr 89), The Body Shop Hand Rescue Treatment (kr 129) og The Body Shop Moisturising Gloves (kr 89). Foto: Foto: produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning