Bølger i håret

Slik får du sommerens fineste hår

Her får du tipsene som gir deg håret du alltid har drømt om.

FØR BEHANDLING: Slik så journalisten ut før "Beach Waves"-behandlingen.
FØR BEHANDLING: Slik så journalisten ut før "Beach Waves"-behandlingen. Foto: FOTO: Eliste Smestad
Publisert Oppdatert

Tips til gutta

Gutter kan også bruke saltvannspray!

Dette produktet gjør håret tykkere - det får den samme teksturen som det har etter at man har vært en dag på stranden i sol og saltvann.

- Håret blir lettere å style og holder hele dagen!, sier André Auster.

Se for deg de lange lokkene til kjendiser som blant annet Elle MacPherson og Gisele Bündchen, som legger seg pent i litt rufsete, tilfeldige bølger ned langs skuldrene deres.

Denne hårfrisyren er en sikker vinner i sommermånedene, både til hverdags og fest, og er dessuten kjempe enkel å få til selv.

Sunt, bølgete hår - som gjerne er litt solbleket, går aldri av moten, og er flatterende for alle med litt lengde i håret. Så populært er denne frisyren at L'Oréal Professionnel salonger nå eksklusivt tilbyr en ny i-salong behandling som de rett og slett kaller «Beach Waves». Denne behandlingen skal gi deg sexy bølger i opptil åtte uker.

Vi har testet behandlingen (du kan lese om resultatet lenger ned i saken), og snakket med eksperter om hvordan du lett kan lage denne frisyren selv hjemme.

Bølger i håret

- Beach waves-frisyren er veldig etterspurt akkurat nå. Den er veldig på moten, og det blir laget mange produkter til å lage denne looken, forteller Heidi Christensen, faglig leder hos På Håret opplæring.

Ifølge Andre Auster, som er International Creative Director hos Auster Salon & Academy, så er beach waves en trend du kan bruke daglig.

- Denne sesongen handler det mye om effortlessness - naturlig og tilfeldig bevegelse. Trenden faller et sted midt imellom grungy og perfekt, forteller han.

Han mener at beach waves, altså bølger i håret, passer til alle ansiktsformer, så lenge du har en klipp som er tilpasset ditt ansikt. Når det er sagt, så påpeker han at ikke alle tåler like mye volum i håret, men at dette kommer helt an på lengden din. Som eksempel forklarer han at en person med rundt ansikt bør styre unna en Bob med mye volum på sidene.

- Det er viktig at lengde, lugg og tekstur tilpasses til hva du kler best. Så dra til en frisør som vet hva han eller hun snakker om, tipser han.

Skal du lage bølger i håret selv, er det én viktig ting man bør huske på:

- Husk at det kun skal være volum og bølger i lengdene, ikke i håret på toppen av hodet, understreker Christensen.

POPULÆR FRISYRE: Kjendiser som Elle Macpherson, Rachel Bilson, Kate Hudson og Gisele Bündchen er ofte å se med løse bølger i håret.
POPULÆR FRISYRE: Kjendiser som Elle Macpherson, Rachel Bilson, Kate Hudson og Gisele Bündchen er ofte å se med løse bølger i håret. Foto: FOTO: Stella Pictures

Slik gjør du det selv:

AVSLUTT MED: Når du er ferdig med å lage bølger i håret, kan du avslutte med å klemme oppbølgene i tørt hår med et matt, krembasert produkt i tørt hår, f. eks. O-Way Boho Pomenade, kr 259.
AVSLUTT MED: Når du er ferdig med å lage bølger i håret, kan du avslutte med å klemme oppbølgene i tørt hår med et matt, krembasert produkt i tørt hår, f. eks. O-Way Boho Pomenade, kr 259. Foto: FOTO: produsenten

Bølger i håret på 1-2-3

1. Begynn med hånkletørt hår, og spray saltvannsspray fra rot til spiss - bruk rikelig med produkt

2. Føn håret mens du tvinner noen partier rundt fingrene for ekstra bølger og hold. Vil man ha et litt mer naturlig resutlat, kan du flette håret løst og så føne over.

3. Massér godt inn i hodebunnen for å «shake» ut bølgene - dette gir mer fylde og tilfeldige bevegelser.

Kilde: Andre Auster

Når du skal lage bølger i håret selv, er produktene du bruket alfa omega. Ifølge Christensen må du bruke strukturfremkallende produkter som for eksempel saltvannsspray, og du må unngå å bruke gelé og voks i håret.

- Saltvannsspray er supert å bruke for denne looken. Den brukes før føning, og avslutt med å klemme opp bølger i håret med en matt, krembasert stylingprodukt i tørt hår, sier Auster.

- Unngå å bruke produkter med for mye glans, da vi hovedsakelig ønsker en matt effekt på håret, legger han til.

Bølger i håret er kjempe enkelt å lage selv, og det tar heller ikke lang tid å lage.

- Start med godt håndkletørt hår, og gre det med en grov kam. Spray godt gjennom hele håret med et produkt som er egnet til å lage bølger, sier Christensen.

Del deretter håret i fem-seks deler som du tvinner. Rull de så opp på et tørkepapir og fest de over ørehøyde med et bånd - noe som ikke lager merke og som tåler varme.

- Ta så et stylingjern og klem lett over det opprullede håret. La håret avkjøle et par minutter, før du løsner det tvinnede håret og fordeler bølgene med fingrene, avslutter Christensen.

Mange opplever at frisyren de har laget på morgenen, gjerne faller litt sammen utover dagen.

- For at frisyren skal vare lengst mulig, kan du spraye over med en lett hårspray når du er ferdig, tipser Christensen.

Auster har et ekstra tips på lager:

- Saltvannsspray kan også brukes lag på lag i tørt hår, den hjelper å holde teksturen oppe. Bare husk å føne sprayen inn i håret, forteller han.

Googler du «beach waves hair», får du opp over 11 millioner resultater, og mange av dem et tips til hvordan du lager bølger i håret selv.

Et av dem er så superenkelt at vi må ha det med:

Del håret i to, del deretter dette i to igjen. Tvinn de to delene på den ene siden av håret, før du tvinner disse inn i hverandre, klem deretter over med en rettetang. Gjenta på den andre siden, og voilà: du har fine bølger i håret!

Test: L'Oréal Professionnel Beach Waves

GODE PRODUKTER: <b>1.</b> L'Oréal Professionnel Wild Styles by Tecni.Art Beach Waves spray, kr 229. <b>2.</b> Björn Axén Salt Water Spray, kr 139. <b>3.</b> Kevin Murphy Hair Resort Spray Beach Look Texture Spray, kr 319. <b>4.</b> ghd Aura hårføner, kr 1599. <b>5.</b> Shu Uemura Liquid Fabric Mineral Texture Spray, kr 390. <b>6.</b> BioSilk Beach Texture, kr 229. <b>7.</b> Kérastase Couture Styling Laque Noir, kr 280. <b>8.</b> SexyHair Healthy Sexy Hair Soy Renewal beach Spray, kr 159. <b>9.</b> tigi Catwalk Session Series Saltspray, kr 259. <b>10.</b> Percy Reed Texturising Spray, kr 159.
GODE PRODUKTER: 1. L'Oréal Professionnel Wild Styles by Tecni.Art Beach Waves spray, kr 229. 2. Björn Axén Salt Water Spray, kr 139. 3. Kevin Murphy Hair Resort Spray Beach Look Texture Spray, kr 319. 4. ghd Aura hårføner, kr 1599. 5. Shu Uemura Liquid Fabric Mineral Texture Spray, kr 390. 6. BioSilk Beach Texture, kr 229. 7. Kérastase Couture Styling Laque Noir, kr 280. 8. SexyHair Healthy Sexy Hair Soy Renewal beach Spray, kr 159. 9. tigi Catwalk Session Series Saltspray, kr 259. 10. Percy Reed Texturising Spray, kr 159. Foto: FOTO: produsenten

For fire uker siden troppet jeg på L'Oréal Akademiet på Sjølyst for å få utført L'Oréal Professionnel sin nye salongbehandling «Beach Waves».

Behandlingen ble utført av Elisa Smestad, Technical Educator hos L'Oréal Professionnel, som før behandlingen forklarte litt om hva den går ut på:

- Beach Waves er en behandling for de med slett hår. Det er en strukturomforming som ikke er permanent, det vil si at man forandrer strukturen på håret, forklarer hun.

Resultatet varer i opptil åtte uker, men hvor lenge bølgene faktisk sitter i kommer an på håret hos den enkelte.

Har du veldig langt hår, vil håret ditt bli klippet i økende lengder - håret kan nemlig ikke være for langt og tungt, da vil ikke krøllene sitte. Man kan heller ikke ha kortere hår enn midt på halsen.

- Håret kan ikke ha mer en 30 prosent striper. Denne behandlingen bryter nemlig ned bindingene i håret, og et bleket hår er allerede brutt ned, forteller Smestad.

Både klipp og behandling skal ta rundt en time. Inkludert i prisen, som ligger på veiledende 750 kroner, får man klipp, kam, hårnett og saltvannsspray som man bruker hjemme for å opprettholde krøllene.

Utførelsen: Siden jeg har litt slitte tupper, begynner Smestad med å klippe vekk disse, før hun vasker håret. Deretter deler hun håret mitt i fire som hun fester i strikk. Disse fire hestehalene deler hun igjen opp i tre, og hver enkel del blir rullet opp på sporer.

- Vi bruker åttekantede sporer, slik at krøllene ikke blir symmetriske. Dette gir røffe og mer naturlige krøller, forklarer Smestad.

Hun dynker så håret med en væske som bryter ned strukturen i håret mitt. Dette må jeg sitte med en stund, før det vaskes ut og hun igjen dynker håret med en fikserende væske - som kan skylles ut umiddelbart.

Selve behandlingen er nå over, og Smestad tar sporene forsiktig ut av håret mitt igjen. Hun sprayer det med saltvannsspray, og føner det lett.

Resultat: Det er rart å se speilbildet mitt etter at Smestad har tatt ut sporene. Jeg har fra naturens side helt rett hår, uten den minste anelse av fall, men nå sitter jeg der med bølger i håret.

Jeg synes selv det ser kjempe fint ut, og reaksjonen på kontoret er like positiv - mange har lyst til å få utført behandlingen selv!

Det er veldig enkelt å opprettholde bølgene i håret. Jeg vasket det med en sjampo tilegnet krøllete hår, og bruker en balsam av samme sort. Deretter sprayer jeg håret med saltvannsspray, og lar det lufttørke. Smestad tipset meg om at dette var måten å gjøre det på hvis jeg ønsket meg myke bølger.

Hvis jeg ønsket meg mer definerte krøller en dag, var det bare å dele håret i fire deler, tvinne det og feste med strikk, for så å tørke håret med en føner.

Jeg vasker håret annenhver dag og lar det lufttørke. Dag to bruker jeg derimot tvinne-teknikken. Jeg sprayer det tørre håret med saltvannsspray, tvinner og fester det med strikk før jeg går i dusjen. Jeg lar dette sitte imens jeg spiser frokost, så tar jeg ut det tvinnede håret av hårstrikkene og «grer» håret med fingrene, før jeg avslutter med å spraye med litt mer saltvannspray.

Fire uker etter er krøllene fremdeles kjempe fine - de skal forsvinne litt etter litt etter hver vask, og jeg får stadig kommentarer på hvor fin jeg er på håret!

P.S. Den fine blomsterkransen på bildet under lager du legg selv! Finn oppskriften her.

Les også:

Test: Her er de beste tørrsjampoene

BEACH WAVES: Vi har testet den nye eksklusive behanlidngen til L'Oréal Professionnel, og kan si oss meget fornøyd med resultatet.
BEACH WAVES: Vi har testet den nye eksklusive behanlidngen til L'Oréal Professionnel, og kan si oss meget fornøyd med resultatet. Foto: FOTO: Elisa Smestad

Derfor virker ikke sjamopen din

Intimplagget de fleste glemmer å vaske

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen