Skøyter i storbyen:

Moro på glattisen

Til disse storbyene bør reise med skøyter i kofferten.

ISDRØM: I Wien kan man boltre seg på 4400 kvadratmeter med is og oppleve en ekte isdrøm på isbanen i sentrum.
ISDRØM: I Wien kan man boltre seg på 4400 kvadratmeter med is og oppleve en ekte isdrøm på isbanen i sentrum. Foto: Foto: Stadt Wien
Publisert Oppdatert

Det er ikke bare i Spikersuppa i Oslo du kan stå på skøyter på vinteren. Hvorfor ikke pakke med seg skøytene når du skal på storbyferie - for man kan ha mye moro og hygge på glattisen - både i New York, London, Paris og Wien. Og skulle du ha glemt igjen skøytene hjemme er dette null problem - du kan alltids leie.

Ice Rink i New York

Et av verdens trolig flotteste sted å stå på skøyter er midt i storbyen New York, omringet av skyskrapere på den populære skøytebanen Ice Rink på Rockefeller Center. Ifølge aftenposten.no skal dette være et svært populært sted å forlove seg på, noe hele 175 par skal ha gjort i fjor. Finn ut når du kan stå på skøyter på Ice Rink her.

Dersom du i stedet foretrekker isen i Central Park, kan du stå på skøyter på Wollman Skating Rink. Her er det ikke så trangt om plassen som på Rockefeller Center. Du kan lese mer om skøytebanen her.

Les også:

Her shopper du i New York

Utsiktspunktet på Rockefeller Center

Cityplaca Ice Palace, Hong Kong

På den andre siden av kloden, i Hong Kong, er det også muligheter for å prøve seg på skøyteisen. Cityplaca Ice Palace, er en skøytebane som er plassert over undergrundstasjonen Taikoo. Her kan man stå på skøyter hele året rundt, og skøytebanen ligger sentralt til - midt i sentrum av Hong Kong. Les mer om skøytebanen her.

Eiffeltårnet, Paris

I EIFFELTÅRNET: Du kan stå på skøyter oppe i selveste Eiffeltårnet.
I EIFFELTÅRNET: Du kan stå på skøyter oppe i selveste Eiffeltårnet. Foto: Foto: Scanpix/AP

I den franske hovedstaden er det fantastiske muligheter for å stå på skøyter i selveste Eiffeltårnet. Selv om skøyteisens areal ikke er noe å skryte av, er plasseringen og utsikten formidabel. Skøyteisen er plassert i andre etasje. I skrivende stund annonserer ikke Eiffeltårnet skøytetilbudet på nettsidene. I fjor åpnet skøytebanen 10. desember, så trolig er det ikke lenge til tilbudet er å finne under tårnets attraksjonsliste. Se Eiffeltårnets hjemmesider her.

PARIS: I Paris kan du stå på skøyter både oppe i og ved siden av Eiffeltårnet.
PARIS: I Paris kan du stå på skøyter både oppe i og ved siden av Eiffeltårnet. Foto: Foto: JACQUES BRINON Scanpix/AP

Somerset House, London

I London finnes det en bygning som heter Somerset House og i bakgården kan man stå på skøyter etter at man har tatt en titt på det som er å finne inne i selve bygningen. Somerset House huser i dag Hermitage Rooms og kunstinstituttet Courtauld. I bakgården serveres det både kakao og gløgg, så her er det stor sjanse for å oppleve ekte britisk julestemning.

Les mer om stedet her.

Rathausplatz, Wien

I Wien finnes et av Europas største skøyteanlegg der kan teste ut isferdighetene på hele 200 kvadratmeter med skøyteis. Her spiller innleide DJer musikk til utøverne. Dersom det skulle bli kaldt kan man varme seg inne i en oppvarmet balkong med glass - hvor man i mellomtiden kan beskue og dømme ferdighetene til de som befinner seg på isen. På Rathausplatz tilbys det et stort utvalg av mat og drikke. Østerrikerne kaller dette for Wiener Eistraum, altså Isdrøm i Wien. Vær oppmerksom på at skøyteisen først åpner den 23. januar.

Her leser du mer om skøyteisbanen.

Glem ikke Narvisen!

ISDRØM: Det forventes 390.000 skøytende gjester på den flotte isbanen i Wien.
ISDRØM: Det forventes 390.000 skøytende gjester på den flotte isbanen i Wien. Foto: Foto: Stadt Wien

Dersom du ikke skullke ha anledning til å ta deg til noen av storbyene som er nevn i denne artikkelen, fortvil ikke. Man behøver faktisk ikke reise så langt for å kunne stå på skøyter. Dersom du er bosatt i Oslo er turen kort til sentrum og Spikersuppa, et svært populært sted å møtes for å stå på skøyter på vinteren.

Du leser mer om Narvisen her.

Les også:

Førjulstur til Danmark

Kjøp julegavene her og nå

Tilbake til Klikk reise

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning