Skjønnhetskontoer på Instagram

Skjønnhetsguruene du bør følge på Instagram

Er du like glad i Instagram som skjønnhet? Da bør du følge disse ti inspirerende kontoene.

FÅ SKJØNNHETSINSPIRASJON: Vi har samlet ti Instagram-kontoer du bør følge om du er ute etter inspirasjon innen hår, sminke og skjønnhet. Her er modell Barbara Palvin, som har en konto det er verdt å ta en titt på.
FÅ SKJØNNHETSINSPIRASJON: Vi har samlet ti Instagram-kontoer du bør følge om du er ute etter inspirasjon innen hår, sminke og skjønnhet. Her er modell Barbara Palvin, som har en konto det er verdt å ta en titt på. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

At Instagram er populært, er vel en ganske stor underdrivelse. Jenter i alderen 18-29 år er de mest aktive på Instagram her til lands, og det er ikke til å legge skjul på at mange bruker bildedelingstjenesten for inspirasjon innen både trening, mat, mote og skjønnhet.

Ulempen er at det kan være vanskelig å finne frem til de beste kontoene i Instagram-jungelen, så derfor vil vi hjelpe deg litt på vei og tipse deg om ti skjønnhetskontoer du burde følge.

@lisaeldridgemakeup

Hvem: Lisa Eldrigde.

Hva: Makeupartist.

Lisa Eldridge er en av de beste innenfor bransjen sin. Hun har jobbet med verdens beste motefotografer og gjort sminkejobber for magasiner som britiske, italienske, kinesiske og japanske Vogue, Allure, Glamour, Elle og Numero. Hun har også en månedlig spalte i britiske Elle, og har sminket kjendiser som Kate Winslet, Katy Perry, Keira Knightley, Kate Moss og Helena Christensen. På Instagram-kontoen hennes får du se bilder av stjernene hun har sminket til både tilstelninger og cover, blandet med personlige bilder, skjønnhetsidoler og hennes sminkefavoritter.

@harryjoshhair

Hvem: Harry Josh.

Hva: Hårstylist.

Harry Josh er i dag en av verdens mest ettertraktede hårstylistene for motemagasiner, og har gjort jobber for magasiner som Harper's Bazaar, Numero, britiske Vogue, GQ, Allure, Teen Vogue og V Magazine. Han har også gjort hårstyling for Vera Wang, Ralph Lauren og Maybelline sine kampanjer. Han er også en favoritt blant kjendiser og supermodeller, som Blake Lively, Ellie Goulding, Miranda Kerr og Gisele Bündchen. På Instagram-kontoen hans får du se både bilder av fristerte damer på shoots og cover, og backstage-bilder fra ulike shoots - ofte sammen med de han har stylet.

@ctilburymakeup

Hvem: Charlotte Tilbury.

Hva: Makeupartist.

Charlotte Tilbury er ikke bare førstevalget når det gjelder makeupartist for merker som Tom Ford og Diane Von Fürstenberg, men også en god venn av Kate Moss, som hun sminket før det o'store Playboy-coveret. Hun har jobbet med verdens beste fotografer, som Mario Testino, Mert & Marcus og Terry Richardson, og sminket kjendiser som Jennifer Lopez, Rihanna, Carine Roitfeld og Emmanuelle Alt.

På Instagram-kontoen hennes får du innblikk i hverdagen hennes, med bilder av kjendiser hun har sminket, favoritter innen skjønnhetsprodukter, berømte skjønnhetsikoner og familieliv.

SKJØNNHETSGURUER: Makeupartist Lisa Eldrigde, hårstylist Harry Josh og makeupartist Charlotte Tilbury er verdt å følge på Instagram.
SKJØNNHETSGURUER: Makeupartist Lisa Eldrigde, hårstylist Harry Josh og makeupartist Charlotte Tilbury er verdt å følge på Instagram. Foto: FOTO: lisaleldrigdemakeup, harryjoshhair og ctilburymakeup

@sephora

Hvem: Sephora.

Hva: Internasjonal skjønnhetskjede.

Man kommer nesten ikke utenom skjønnhetsgiganten Sephora i en sak som dette. Instagram-kontoen har over 1 million følgere, og kjeden deler som regel bilder av nye produkter, hvorfor og hvordan man bør bruke dem. Man får også vite om eksklusive tilbud man kan benytte seg av enten på nettsiden deres eller i en Sephora-butikk.

@beautyisboring_

Hvem: Robin Black.

Hva: Makeupartist.

LA-baserte Robin Black har en fin og inspirerende Instagram-konto med utallige bilder hentet fra sin blogg, beautyisboring.com, av modeller hun har sminket til ulike shoots og fashion shows. Hun har gjort jobber for motemagasiner som italienske og tyrkiske Vogue, L'official, Marie Claire UK og Harper's Bazaar UK. Hun tar alle de rene og enkle bildene selv, og det er umulig å ikke la seg inspirere av de ulike sminke-lookene. Innimellom deler hun også sine favorittprodukter.

@byrdiebeauty

Hvem: Byrdie.

Hva: Online skjønnhetsmagasin.

Denne kontoen tilhører online-magasinet Byrdie, som har samme drivere som Who What Wear. Magasinet er dedikert til «all things beauty», og Instagram-kontoen bugner over av bilder av modeller, skuespillere, artister og motepersonligheter. Du får også et innblikk i redaksjonens skjønnhetsfavoritter og backstage-bilder fra motevisninger. En varierende og inspirerende konto!

@thebeautydept

SMINKE OG HÅR: Onlinemagasinet Byrdie, skjønnhetsgiganten Sephora og den LA-baserte makeupartisten Robin Black.
SMINKE OG HÅR: Onlinemagasinet Byrdie, skjønnhetsgiganten Sephora og den LA-baserte makeupartisten Robin Black. Foto: FOTO: byrdiebeauty, sephora og beautyisboring_

Hvem: The Beauty Department.

Hva: Nettsted om skjønnhet.

Det kjente nettstedet har også en lekker Instagram-konto, som er verdt å følge for maks skjønnhetsinspirasjon. For godt over 300 000 følgere deler The Beauty Department tips og triks til både sminke og hår. Du får tips om alt i fra hvordan du legger perfekt øyenskygge og leppestift, til hvordan du styler kort hår og ulike håroppsetninger.

@michellephan

Hvem: Michelle Phan.

Hva: Blogger og YouTube's skjønnhetsdronning.

Michelle Phan er kanskje mest kjent for sminkevideoene sine på YouTube, som hun startet å legge ut etter ønske fra bloggleserne sine. De ble fort kjempepopulære, og i dag er hun #1 YouTube's beauty guru og verdens 2. mest fulgte kvinne på videosiden. Instagram-kontoen hennes, med over 1,5 millioner følgere, er også svært populær, og hun deler både personlige bilder, ulike sminke-looks hun har gjort på seg selv og inspirerende sitater.

@realbarbarapalvin

Hvem: Barbara Palvin.

Hva: Modell.

Den ungarske modellen Barbara Palvin er ikke bare dronningen av selfies, men hun deler også bilder av sminke-lookene fra shootene sine, backstage-bilder fra Victoria's Secrets sine moteshow og fra sitt personlige liv. Hennes superfotogene ansikt har gitt henne over en million følgere, og til gjengjeld gir hun endeløs skjønnhetsinspirasjon.

@stephstonenails

Hvem: Stephanie Stone.

Hva: Neglestylist.

LA-baserte Stephanie Stone deler utelukkende tonnevis av neglelakk-inspo og bilder av modeller og kjendiser hun har lakket negler på for kampanjer og cover. Blant disse finner du Demi Lovato, Rosie Huntington-Whiteley, Alessandra Ambrosio og Miley Cyrus. Enten du vil gå for en ensfarget eller mønstrete negle-look, er det massevis av inspirasjon å hente hos Stephanie. Tommel opp (eller neglene opp)!

Les også:

Makeupartistene sine sminkehemmeligheter

DISSE MÅ DU FØLGE: Det kjente nettstedet The Beauty Department, YouTubes skjønnhetsdronning, Michelle Phan, modell Barbara Palvin og negledesigner Stephanie Stone.
DISSE MÅ DU FØLGE: Det kjente nettstedet The Beauty Department, YouTubes skjønnhetsdronning, Michelle Phan, modell Barbara Palvin og negledesigner Stephanie Stone. Foto: FOTO: thebeautydept, michellephan, realbarbarapalvin og stephstonenails

Slik bruker du highlighter

Tips til å sminke bort mørke ringer under øynene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning