Sjekket på Tinder

Marte (28) prøvde Tinder

Grafisk designer Marte hev seg på Tinder-bølgen i håp om å finne drømmemannen.

TINDER-SJEKKING:  Grafisk designer Marte syntes det var vanskelig å møte drømmemannen fordi alle hele tiden sitter med mobilen i hendene. Derfor testet hun ut sjekke-appen Tinder.
TINDER-SJEKKING: Grafisk designer Marte syntes det var vanskelig å møte drømmemannen fordi alle hele tiden sitter med mobilen i hendene. Derfor testet hun ut sjekke-appen Tinder. Foto: FOTO: Johanna Siring
Publisert Oppdatert

Marte (28), grafisk designer

Har vært singel altfor lenge!

Er på jakt etter en stødig og sjarmerende fyr som er morsom, sosial og kulturinteressert, men som samtidig finner lykke i en rolig hjemmekveld med meg.

På date er jeg høflig, entusiastisk og lattermild.

Jeg synes det er romantisk med søte meldinger og oppmerksomhet uten at det er en spesiell anledning.

Min drømmemann er Måns Zelmerlöw.

Jeg har lyst til å møte drømmemannen, men hvor?

Overalt sitter folk med nesa i mobilskjermen. Jeg også. Dermed er det kanskje ikke så dumt med denne dating-appen som alle snakker om for tiden?

Tinder leter opp personer innen din angitte geografiske radius og ønskede aldersspenn. Jeg har nektet nettdating i alle år, og er skeptisk.

Men da en kompis forteller at han har møtt en veldig bra dame der, lar jeg meg overtale, laster ned appen og oppretter en profil.

Jeg går tross alt inn i mitt siste år som noen-og-tjueåring, og kan strengt tatt ikke tillate meg å være så forbaska kresen og prippen lenger.

Tinder sier "prat"

Og på Tinder dukker gutta opp som perler på en snor! Det kryr av selfies, snødekte vidder og sydenfyll. Du har to valg: Lik eller forkast fyren på bildet. Dette er gøy - litt som et mobilspill!

«It's a Match!» sier Tinder. Jeg har likt ham, han har likt meg! Jeg kjenner det kribler litt i magen over at en såpass kjekk fyr har likt meg tilbake.

Først nå gir Tinder oss muligheten til å chatte i en egen meldingskanal. Jeg prøver meg med et forsiktig hei.

Har du hatt en fin dag? svarer han.

Vi skriver litt fram og tilbake. Tuller med stereotyper, ettersom han er østlending og jeg er nordlending. Han er kanskje litt vel tøff i trynet, men ror seg i land med en hyggelig avslutning.

TINDER-SKEPTISK: Marte var skeptisk til konseptet, men fikk kjapt treff da hun logget seg inn på sjekkeappen Tinder.
TINDER-SKEPTISK: Marte var skeptisk til konseptet, men fikk kjapt treff da hun logget seg inn på sjekkeappen Tinder. Foto: FOTO: Johanna Siring

Intens date

Når helgen kommer, spør han om jeg skal ut. Det skal jeg ikke. Da satser jeg på å få møtt deg til uka! skriver han.

Jeg blir både skeptisk og smigret over at han tar initiativ såpass raskt, men går med på at vi kan møtes den kommende torsdagen etter jobb. Jeg ser for meg en uformell kaffe, men han foreslår vin på beste vestkant.

Når torsdagen kommer, møtes vi på restauranten han har valgt ut. Jeg er positivt innstilt og klar for en avslappet kveld, men forstår raskt at han har andre planer. Han stiller i dress og tar føringen med en gang: Finner bord, bestiller vin. Og så starter intervjuet!

I løpet av bare noen minutter har han kartlagt hvor vi skal bosette oss om det skulle bli oss to, hvor mye jeg trener, hvilken musikk jeg hører på, hvilken mat jeg kan lage, hvorvidt jeg er kristen eller ikke, familiehistorien min og hvor lang erfaring jeg har på Tinder. Puh!

På toppen av det hele skryter han voldsomt av seg selv, samtidig som han bestiller inn cappuccino, et fat petit fours og mer vin.

Når han følger meg til trikken - en gest han innrømmer at han gjør fordi han prøver å sjekke meg opp - føler jeg at jeg har vært på jobbintervju. Jeg er helt utslitt!

Når jeg dumper ned i trikkesetet og prøver å fordøye de siste timene, er det ikke akkurat pirrende følelser og lysten på en ny date som melder seg. Men jeg kan strengt tatt ikke gi Tinder skylda for det.

Date 2: mer avslappet

MATCH ELLER IKKE: Tinder kan by på både hyggelige og mindre hyggelige opplevelser. Marte opplevde begge deler.
MATCH ELLER IKKE: Tinder kan by på både hyggelige og mindre hyggelige opplevelser. Marte opplevde begge deler. Foto: FOTO: Johanna Siring

Ettersom det første Tinder-møtet var total skivebom, bestemmer jeg meg for å gi appen en sjanse til. Jeg begynner å chatte med en ny fyr, og etter en uke med flørtete bli-kjent-prat, sender jeg ham en impulsiv melding fra kontorpulten, og spør om vi skal møtes samme ettermiddag.

Denne gangen er jeg tydelig på at jeg ønsker en avslappet date, og han foreslår en spasertur i nabolaget sitt. Perfekt!

Vi møtes, han spanderer kaffe og så tusler vi rundt i byen imens samtalen flyter lett. Jeg kjenner at jeg er avslappet, flørtete, lattermild og åpen. Dette var rett og slett innmari hyggelig!

- Jeg så at vi har to felles venner på Facebook, sier han mot slutten av turen.

Tinder vet slikt. Fader heller! Jeg hadde nemlig også lagt merke til det. Og til min flaue forskrekkelse var en av disse to felles vennene en annen jeg hadde chattet med på Tinder. Dette viser seg å være min nye date sin nære barndomskompis. Great!

Jeg velger å være ærlig, først som sist, og han tar det heldigvis bra. Ingen skade skjedd!

Etter halvannen time ved hverandres side, blir vi enige om å gå hver til vårt for denne gang, men at vi begge har lyst til og treffes igjen.

Tinder beskyldes ofte for å være overfladisk, og visst er det. Men slik er det jo på en måte på byen også. Og i et samfunn der alle sitter med øynene plantet på mobilskjermen, er Tinder et forfriskende bidrag i jakten på kjærligheten.

Men jeg har erfart at det kan være lurt å chatte litt før man hiver seg ut på date, jeg stoler i alle fall ikke lenger på «It's a Match!»

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning