Ramona og Siggen

- Når jeg er ute med venninner er det alltid noen andre som blir sjekket opp

P3-favorittene Cecilie Ramona Kåss Furuseth (30) og Sigrid Velle Dypbukt (27) om den beste og verste festen, one night stands og dagen derpå.

RAMONA OG SIGGEN: Cecilie Ramona Kåss Furuseth (30) har studert medievitenskap på Blindern, men avbrøt fordi hun begynte i P3. Sigrid Velle Dypbukt (27) har en bachelorgrad i journalistikk fra Volda, i tillegg til å ha studert dokumentarfilm på Lillehammer.
RAMONA OG SIGGEN: Cecilie Ramona Kåss Furuseth (30) har studert medievitenskap på Blindern, men avbrøt fordi hun begynte i P3. Sigrid Velle Dypbukt (27) har en bachelorgrad i journalistikk fra Volda, i tillegg til å ha studert dokumentarfilm på Lillehammer. Foto: Truls Qvale
Publisert Oppdatert
Jeg har et sånt bitchy resting face, det har jeg arvet av pappa. Så jeg ser ofte sur ut hvis jeg ikke smiler. Men forrige gang vi var på fest sammen, tok vi på et skikkelig game face og satt bare og smilte hele tiden.
Ramona

De elsker å ligge i skje. Og det er nettopp det radiojentene Cecilie Ramona og Sigrid gjør i programmet «Ramona og Siggen», som begynte på NRK P3 for snart ett år siden. Hver søndag formiddag legger de seg i skje med lytterne sine, for å hjelpe dem gjennom fyllesyke, helgejobbing og søndagsmelankoli. Ikke i fysisk skje, selvsagt. Men i mentalskje.

Midt i årets heftigste festsesong har vi lagt oss i skje med jentene for å snakke om fest, fyll og forelskelser.

Hun stille eller hun ville på fest?

Siggen: Noen ganger sitter jeg godt tilbakelent og analyserer det som foregår rundt meg. Jeg synes det er veldig gøy å se på at andre har det gøy. Andre ganger kan jeg kicke i gang og være helt vill på dansegulvet. Det kommer helt an på dagsformen.

Ramona: Tror vi begge er sånne typer som skrur på. Det er ikke alltid man orker å være life of the party.

Siggen: Vi har fått noen tilbakemeldinger på at det ser ut som om vi kjeder oss hvis vi bare slapper av og ser på det som skjer. Men det gjør vi ikke.

Les også: 33 ting Karine tenker før nyttårsaften

Ramona: Jeg har et sånt bitchy resting face, det har jeg arvet av pappa. Så jeg ser ofte sur ut hvis jeg ikke smiler. Men forrige gang vi var på fest sammen, tok vi på et skikkelig game face og satt bare og smilte hele tiden. Det funket som en kule, det.

Ut på byen eller hjemmefest?

Siggen: Gjerne byen, men da må vi i så fall begynne på byen.

Ramona: Jeg blir bare mer og mer fan av å gå ut tidlig. Møte noen klokka sju og ta en øl. Det er digg å være noen få i starten, og så blir det flere folk etter hvert. Jeg tror det der har kommet med alderen, at vi går mer ut.

Siggen: Jeg har fortsatt veldig mange venner som har privatfester.

Ramona: Du er så ung!

Siggen: Mmm! Egentlig er jeg veldig glad i å gå ut og tulledanse, men jeg har ikke klart å finne det perfekte stedet i Oslo som spiller musikk jeg får lyst å danse til. Det er enten for trangt, for hipt eller for trashy.

Ramona: Jeg er altfor lat til å danse. Liker best å sitte og prate med folk, men tulledansing er gøy, altså. Det er jeg god på.

- Jeg har akkurat avslørt for Ronny i «P3Morgen» at hver gang han kjøper shots til meg, hiver jeg det i nærmeste plante, sier Ramona, som mener hun tåler veldig lite alkohol.
- Jeg har akkurat avslørt for Ronny i «P3Morgen» at hver gang han kjøper shots til meg, hiver jeg det i nærmeste plante, sier Ramona, som mener hun tåler veldig lite alkohol. Foto: Truls Qvale

Den lille sorte og høye hæler, eller jeans og sneakers?

Før drakk jeg en sixpack på vors. Skjønner jeg ikke hvordan jeg klarte det. Og så tre øl ute. Nå hadde jeg sikkert blitt pumpet hvis jeg hadde drukket like mye.
Ramona

Siggen: Jeg er veldig glad i gamle kjoler, så det blir mye av det.

Ramona: Hvis jeg pynter meg på fest, er det kjole og Converse.

Siggen: Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har planlagt et antrekk med høyhælte sko, og idet jeg skal ut døra så blir det alltid sånn: «Nei, det her går ikke, jeg klarer ikke å kose meg nå».

Ramona: Gå for komfort! Da kommer du til å føle deg mye bedre og friere enn hvis du tar på deg noe stivpynta greier. Og for all del: Hvis du ikke er god på høye hæler, dropp det.

På byen til tre eller hjem før tolv?

Ramona: Jeg har blitt flinkere til å stå imot presset.

Siggen: Jeg har også blitt flinkere til å gå hjem. Kanskje mest fordi jeg har innsett at det ikke skjer noe på byen en lørdag etter klokken halv tolv. Men det er alltid noen single folk som vil ut på byen. Jeg er singel jeg også, men det der får jeg bare ikke noe ut av.

Ramona: Det er mitt beste partytips: Ikke gå ut!

Siggen: Ja, bli på festen eller gå hjem og legg deg fornøyd.

Hvor mye alkohol tåler dere?

Ramona: Vi tåler veldig lite. Skikkelige lite. Det gjør byturen veldig billig. Utrolig økonomisk, faktisk. 

Siggen: Russenavnet mitt var «Fire pils», og det har egentlig holdt seg.

Ramona: Før drakk jeg en sixpack på vors. Skjønner jeg ikke hvordan jeg klarte det. Og så tre øl ute. Nå hadde jeg sikkert blitt pumpet hvis jeg hadde drukket like mye.

Siggen: Også er det alltid noen som spanderer shots. Det tåler ingen av oss spesielt bra.

Ramona: Jeg har akkurat avslørt for Ronny i «P3Morgen» at hver gang han kjøper shots til meg, hiver jeg det i nærmeste plante.

Siggen: Shots funket bedre før, da vi var yngre.

Ramona: Ja, da vi var 23.

Annonsere at du går hjem eller snike deg ut?

Ramona: Jeg pleier å ta rottetrikset, bare gå uten å si ha det.

Siggen: Det synes jeg er helt greit!

Ramona: Jeg er veldig raus på det sjøl. Det er vi begge. Hvis noen sier at de har lyst til å gå hjem, så er det bare å gå hjem. Det verste jeg vet er sånn «du kan’ke gåååå hjem nåååå».

Siggen: Og litt av grunnen til at jeg ikke alltid sier ha det, er at jeg ikke har lyst til å lage noe oppstyr av det.

Ramona: Også kan man bare sende en melding etterpå. «Jeg stakk, men håper du koser deg.» Jeg føler ikke at folk blir sure av rotta.

Siggen: Nei, generelt i livet må jo folk få gjøre det de har lyst til.

Ramona: Ja, vi er litt for gamle for drikkepress, liksom. Det kan man slutte med.

Glad eller kranglete i fylla?

Siggen: Jeg blir veldig kjærlighetsfull når jeg er full, det er litt flaut. Jeg gir alltid masse komplimenter, og dagen etter tenker jeg at jeg absolutt mener det jeg sier, men at det kan bli litt mye av det gode.

Ramona: Jeg blir også veldig kjærlighetsfull. Veldig sånn «jeg er så glaaad i deg», kanskje til folk jeg ikke kjenner sånn megagodt. Og ofte deler jeg litt for mye. Forteller ting om meg selv jeg kunne ønske at jeg ikke hadde avslørt.

Hvordan kommer du deg unna når du er stuck i en kjedelig samtale?

Siggen: Det er helt klisjé, men det blir den klassiske: «Jeg må på do». Hvis du snakker lenge nok med en person, så må du jo faktisk det.

Ramona: Det sier jeg også. Alltid.

Siggen: Eller sånn «vennene mine er der borte, så …»

Ramona: Ja, eller introdusere en annen venn. «Har du hilst på…?» Da kan de begynne å snakke og du snike deg unna.

 

Beste fest?

NEI TAKK: Ramona og Siggen mener one night stands er bortkastet tid.
NEI TAKK: Ramona og Siggen mener one night stands er bortkastet tid. Foto: Truls Qvale

Siggen: Åh, det er vanskelig!

Klassisk at fire gutter kommer bort, vi er tre jenter, så begynner de å snakke med meg, men så skjønner jeg etter hvert at det var ikke meg de var interessert i, nei …
Siggen

Ramona: Det må være da han som er kjæresten min nå fulgte meg hjem.

Siggen: Ååå, det var veldig koselig!

Ramona: Vi sto utenfor leiligheten min og pratet, i regnet, i to timer. Jeg tenkte ikke på å invitere ham inn, men klarte heller ikke å si ha det, så vi snakket og snakket og snakket.

Den kjipeste festen?

Siggen: Sånne stå-og-mingle-fester. Det er det verste.

Ramona: Ja, minglefest er det verste.

Siggen: Det er bare stivt og kleint. Folk beveger seg rundt og skal snakke med alle. Da får du aldri den gode samtalen.

Ramona: Og jeg hater small talk. Sånn derre «jææh, hva erre du driver med ’a»? Da er det mye bedre å kunne snakke om rare ting.

Siggen: Mingling er bra når det kommer av seg selv, men påtatt mingling, det er bare fælt.

Ramona: Men da kan man jo ta på gameface.

Siggen: Man kan alltid ta på gameface.

Ja takk til sjekking på byen?

Siggen: Stort sett nei takk! Føler at det er å begynne samtalen i feil ende.

Ramona: Jeg blir veldig sjelden sjekket opp. Det er som oftest jeg som tar initiativ.

Siggen: Ja, samme her. Når jeg er ute med venninner er det alltid noen andre som blir sjekket opp. Klassisk at fire gutter kommer bort, vi er tre jenter, så begynner de å snakke med meg, men så skjønner jeg etter hvert at det var ikke meg de var interessert i, nei …

Ramona: Jeg tror ikke jeg utstråler lyst til å bli sjekket opp. Det kan godt hende det er på grunn av mitt bicthy resting face.

Siggen: I sommer hilste jeg på en fyr på badestranda, og så møtte jeg ham plutselig på byen en stund etterpå. Da sa han «herregud, jeg kjente deg ikke igjen, du ser mye bedre ut med klærne på». Så prøvde han å fortsette samtalen. Jeg syntes det var morsomt og lo godt, men det er jo ikke en spesielt sjarmerende ting å si.

One night stand?

Ramona: I programmet vårt har vi en spalte som heter «Sett fra verdensrommet», der vi prøver å finne ut hva aliens synes om ulike menneskelige konsepter.

Siggen: One night stands, for eksempel. Hva synes aliens om det? Og da ble vi vel enige om at de syntes det var …

Ramona: … bortkastet tid. Og det er vi vel ganske enige i?

Siggen: Ja, jeg synes det er bortkastet tid. Så absolutt.

Verste fyllemelding?

Siggen: Jeg sendte en melding til en fyr jeg ikke kjenner så godt og skrev at han hadde så fint kroppsspråk. Klassisk meg når jeg er full. Nå er jeg bare veldig flau over det.

Ramona: Hver gang jeg tenkte at jeg IKKE skulle sende melding til en eks, og så gjorde jeg det likevel. «Har du lyst til å komme bort?» Da føler man seg tragisk, særlig hvis man får nei.

Dagen derpå ...

Siggen: Da prøver jeg å gjøre minst mulig og tenke at jeg ikke skal utrette noe som helst. Det blir seriemaraton og godteri.

Ramona: Digg mat og nok brus, det er det viktigste. Gjerne en megahamburger. Du må slå fra deg alle tanker om å være sunn. Kroppen vil ha fett, salt, sukker.

Siggen: Og alt det gamle damer kaller tenåringsmat. Men er det verdt det? En ting er dårlig form og sånn, men det er så slitsomt at alle de mørke tankene kommer på en gang.

Ramona: Det ødelegger hele dagen. Derfor liker jeg best å gå ut på fredager, for det er lettere å gjøre lørdagen bra. Da kan man gjøre noe koselig på dagen, og det hjelper veldig å vite at du har fri dagen etter også.

FØLG DETNYE PÅ FACEBOOK HER

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning