Hudpleie

Produktene du bør ha på badehyllen

Disse fem produktene bør du investere i.

VAKKER HUD: For å ta godt vare på huden din, trenger du disse fem produktene.
VAKKER HUD: For å ta godt vare på huden din, trenger du disse fem produktene. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

Det er vel ingen hemmelighet at man fint kan klare seg uten de aller fleste hudpleieprodukter. Men noen produkter har du veldig god nytte av å ha på badehyllen om du ønsker å ha en frisk hud som ser sunn ut.

Her er de fem produktene du alltid bør ha tilgjengelig på badet og hvorfor.

Disse produktene trenger du

Rens

Huden bør renses hver morgen og kveld med et renseprodukt tilpasset din hudtype. I løpet av dagen utsettes huden for forurensning, smuss og sminke, som må fjernes før man legger seg.

I løpet av natten skiller huden ut avfallsstoffer og talg, som også må fjernes på morgenen igjen.

Er du mann og ikke renser huden , kan du tenke på det på samme måte som med bilvask. Du ville vel ikke polert bilen uten å vaske den først?

Om du ikke renser huden, er det bare en brøkdel av dagkremen din som klarer å trekke inn i huden.

Du bør også bruke et renseprodukt beregnet kun for ansiktet, såpe og vann har en uttørkende effekt på huden og kan føre til ubalanse. Vann alene klarer heller ikke å rense huden ordentlig.

Renseproduktet trenger ikke å være av den dyreste sorten, det viktigste er at produktet er tilpasset din hud.

Ansiktskrem

Alle bør ha en krem til ansiktet som man kan smøre inn huden med etter rens. En dagkrem gir fukt, næring og beskyttelse til huden. Om huden er tørr, blir den ofte ru, irritert og rød, og er heller ikke særlig behagelig.

Velg en krem tilpasset din hudtype. Selv om du har fet hud, bør du bruke ansiktskrem - om huden tørker ut vil den bare produsere enda mer talg. Og bodylotion skal brukes på kroppen, og ikke i ansiktet.

Øyekrem

Ja, du bør faktisk bruke en egen krem beregnet for øyepartiet. Huden her er flere ganger tynnere enn huden i resten av ansiktet.

Den er også mer sensitiv enn huden i resten av ansiktet. Derfor trenger man en krem som er tilpasset denne huden, slik at den får pleien den trenger og for å unngå irritasjon.

Det er også her linjer og rynker blir først synlig, og man bør pleie dette området godt om man bruker mye sminke og sminkefjerner.

Peeling

Å peele huden er det samme som å skrubbe den. Du bør bruke peeling en til to ganger i uken for å fjerne døde hudceller. Dette vil igjen gjøre at huden ser jevnere ut, porene holdes rene og at huden tar bedre opp hudpleieproduktene.

Om de døde hudcellene får hope seg opp i ansiktet, kan huden virke grå og gusten, porene blir større og næringen fra kremen klarer ikke å trenge ned til den friske huden i like stor grad.

Solfaktor

Mange tror at man bare trenger solfaktor når man soler seg, men faktisk bør du bruke solfaktor hver eneste dag hele året. Huden vår utsettes for UV-stråling hele året, også når det er overskyet ute.

Du kan enten bruke en egen krem med solfaktor, eller kjøpe en dagkrem med SPF i seg.

At huden blir fet og glinsete er heller ikke lenger en unnskyldning, nå får du kjøpt selv de tynneste gelékremer som gir god beskyttelse mot UV-strålene.

FRA VENSTRE: Avène Gentle Gel cleanser (kr 199), Lancôme Hydra Zen gel cream (kr 495), Murad Clean Scene facial scrub (kr 229), Clarins Eye Countour gel (kr 345) og Clinique City Block Sheer SPF 25 (kr 190). Foto: produsentene
FRA VENSTRE: Avène Gentle Gel cleanser (kr 199), Lancôme Hydra Zen gel cream (kr 495), Murad Clean Scene facial scrub (kr 229), Clarins Eye Countour gel (kr 345) og Clinique City Block Sheer SPF 25 (kr 190). Foto: produsentene

Les også:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning