Disse maskaraene selger mest

Landets mest solgte maskara

Maskara er et populært produkt i shoppingkurven, men hva kjennetegner den perfekte maskara? Her har vi samlet de beste tipsene, i tillegg til landets desidert mest solgte varianter.

SMINKETIPS: Er man på reise, er en tur innom taxfree-en nesten obligatorisk. Maskara er et populært kjøp, og her får du de beste tipsene til en god maskara - og bestselgerlisten.
SMINKETIPS: Er man på reise, er en tur innom taxfree-en nesten obligatorisk. Maskara er et populært kjøp, og her får du de beste tipsene til en god maskara - og bestselgerlisten. Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

- Jakten på den perfekte maskaraen kan ofte føles uendelig, både fordi utvalget er så stort og behovene så forskjellig fra person til person. Én maskara som fungerer utmerket på meg, kan være et mareritt for en annen, sier makeupartist Tove Eggen.

Ja-maskaraene

Likevel er det noen ting som generelt kjennetegner en god maskara. Den burde blant annet gli lett gjennom vippene, og ikke hope seg opp enkelte steder. Holdbarheten sier også noe om den.

- Maskaraen burde holde seg flytende i tre måneder, og ikke tørke ut så fort man åpner den. Generelt er de mest universale kostene lange og tynne, men for mange er de buede kostene fantastiske for å bygge volum, sier Eggen.

En god maskara skal også sitte hele dagen uten å drysse eller smitte av under øynene. Børsten skal gi et jevnt resultat.

- Børsten bør påføre maskaraen jevnt uten at den etterlater klumper eller klistrer vippene sammen. Den kan gjerne gi både volum og lengde, og ikke være så tung og våt at vippene tynges ned, sier Ingrid Presttun Eide, daglig leder for makeupskolen Art Complexion.

DE BESTE RÅDENE: Sliter du i maskarajungelen, kan tipsene våre hjelpe deg til å finne din favoritt.
DE BESTE RÅDENE: Sliter du i maskarajungelen, kan tipsene våre hjelpe deg til å finne din favoritt. Foto: FOTO: Stella pictures

Nei-maskaraene

Vi har vel alle opplevd en eller fem dårlige maskaraer, kanskje fordi vi ikke har turt å avvise en ivrig selger, eller bare måtte prøve ut den aller nyeste på markedet. Men hva kjennetegner egentlig en dårlig maskara?

- Den flaker og drysser, og mange vil også smitte av under øynene. Beholderen har ofte en dårlig gummipropp i toppen, som ikke er tilpasset børsten slik at produktet blir ujevnt fordelt når børsten blir dratt ut, sier Presttun Eide.

Mange tror også at jo større og tykkere kosten er, jo bedre er det for vippene. Sånn er det nødvendigvis ikke.

- Bruker man en stor og tykk kost, ender man ofte med masse maskarasøl både under og over øyne og vippene klumper seg lett, sier Eggen.

Og er du usikker på om maskaraens levetid er over eller ikke, er det lett å finne ut av.

- Er den gått ut på dato, forandrer den gjerne lukt og konsistens, sier Presttun Eide.

Unngå pumping

HUSK ALLE VIPPENE: Pass på at alle vippene er dekket med maskara før du begynner å jobbe med  styrke, lengde og volum.
HUSK ALLE VIPPENE: Pass på at alle vippene er dekket med maskara før du begynner å jobbe med styrke, lengde og volum. Foto: FOTO: Stella pictures

Skal du få en maskara til å holde lengst mulig, hjelper det ikke å pumpe børsten ut og inn av maskarahylsen under påføring, som så altfor mange gjør.

Påføringstips

  • Begynn alltid på de nedre vippene for å unngå at maskaraen over smitter over på øyelokket.
  • Hold et speil inntil haka, løft hodet opp og ha blikket rett ned i speilet - da kommer vi bedre til, og unngår søl på øyelokket.
  • Plasser maskaraen først langs vippene.
  • Når alle er dekket kan vi jobbe opp styrke, lengde og volum.
  • Bytt mellom å rulle koste og sikk-sakk-bevegelser.
  • Legg maskaraen fra så langt inn ved vipperoten, gjerne under vippekanten, som mulig.

Kilde: Makeupartist Tove Eggen

- Pumper man, kan det komme luft ned i beholderen som gjør at maskaraen vil tørke ut fortere, sier Presttun Eide.

- Husk også å passe på at du skrur maskaraen godt igjen, da vil den ikke tørke ut, sier Eggen.

Levetiden til en maskara er individuell fra merke til merke, men du bør heller investere i en ny maskara oftere enn annen sminke.

- Generelt sett bør man bytte ut maskaraen med jevne mellomrom, selv om den ikke er helt tom eller tørr. De fleste produsentene anbefaler å gjøre det cirka hver tredje måned, sier Presttun Eide og legger til:

- Fuktige produkter der man dobbeltdypper børsten i beholderen, skaper god grobunn for bakterier. Derfor må slike produkter byttes ut oftere enn for eksempel tørre pudderprodukter.

Bestselgerlisten

Under ser du Travel Retail Norways liste over de fem mest solgte maskaraene på taxfree her til lands. Alle er i fargen sort. Listen er i tilfeldig rekkefølge, og viser også maskaraenes markedspris.

Lancôme, Hypnose Doll Eyes Mascara

Taxfree-pris: kr 229.

Markedspris: kr 290.

Helena Rubinstein, Lash Queen Feline Blacks

Taxfree-pris: kr 239.

Markedspris: kr 315.

- Ett lag/strøk holder godt, maskaraen er svært tettpigmentert. Bygger dessuten godt volum. En favoritt, sier Sara Melinda F. Sandal, skjønnhetsansvarlig i Kamille.

Lancôme, Hypnose Mascara

Taxfree-pris: kr 229.

Markedspris: kr 290.

- Lancôme er kjent for å ha gode maskaraer, og en maskara derfra føles nok som et sikkert valg for de fleste. De separerer godt og gir både volum og lengde. Det er også mange ulike børster å velge i, så her er det enkelt å plukke ut den børstetypen man liker best, sier Presstun Eide.

Estée Lauder, Sumptuous Extreme Mascara

Taxfree-pris: kr 269.

Markedspris: kr 295.

MASKARA: Fra venstre: Lancôme, Hypnose Doll Eyes Mascara. Helena Rubinstein, Lash Queen Feline Blacks. Lancôme, Hypnose Mascara.
MASKARA: Fra venstre: Lancôme, Hypnose Doll Eyes Mascara. Helena Rubinstein, Lash Queen Feline Blacks. Lancôme, Hypnose Mascara. Foto: FOTO: Produsentene

- Stor børste som gir masse volum og Twiggy-vipper. Selv om børsten er stor, kommer den godt til på alle vipper, sier Sandal.

Lancôme, Definicils High Definition Mascara

Taxfree-pris: kr 229.

Markedspris: kr 290.

- Super for å skape definerte vipper, som navnet tilsier, og er også god på lengde. Gir laaange, slanke vipper sier Sandal.

Les også:

Derfor vil du ha denne jakken nå

Disse appene skal gjøre deg penere

Har du hørt om tre minutters-regelen?

MASKARA: Fra venstre: Estée Lauder, Sumptuous Extreme Mascara og Lancôme, Definicils High Definition Mascara.
MASKARA: Fra venstre: Estée Lauder, Sumptuous Extreme Mascara og Lancôme, Definicils High Definition Mascara. Foto: FOTO: Produsentene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning