Fotballfrue: Caroline Berg Eriksen

- Jeg er mye mer enn en fotballfrue

Borte er det rosa imaget og navnet som indikerer at hun bare er «dama til». Etter fem år som Fotballfrue vil Caroline Berg Eriksen (27) bare være seg selv.

ANDRES MENINGER: - Jeg har blitt flink til å stenge de stygge kommentarene jeg får ute, men dersom de kommer på en dårlig dag kan de såre, sier Caroline. Her snakker hun om kjærlighetssorg, pupper, penger, tårer og enda litt til.
ANDRES MENINGER: - Jeg har blitt flink til å stenge de stygge kommentarene jeg får ute, men dersom de kommer på en dårlig dag kan de såre, sier Caroline. Her snakker hun om kjærlighetssorg, pupper, penger, tårer og enda litt til. Foto: FOTO: Truls Qvale
Publisert Oppdatert

Hun er gift med fotballspiller Lars-Kristian Eriksen, er småbarnsmor og har landets mest leste blogg; carolinebergeriksen.no (tidligere fotballfrue.no).

Nå er Caroline også aktuell som programleder i realityserien Det Nye-jenta på TV2 Bliss og som deltager i Skal vi danse på TV2.

CAROLINE OM:

KJÆRLIGHETSSORG

- Jeg vet ikke om det kan kalles ekte kjærlighetssorg, men da det ble slutt mellom meg og den første ordentlige kjæresten min på ungdomsskolen, var jeg helt knust. Da var det Backstreet Boys på repeat og grining flere dager i strekk. Men det skulle bli verre. Jeg var nemlig sammen med en gutt i fem år på barneskolen - vi hadde skolerekorden i lengste forhold og greier - og så ble vi sammen igjen da jeg var 15. Da jeg var 18 tok forholdet slutt, og det var helt, helt grusomt. Jeg hadde vært overbevist om at vi skulle være sammen resten av livet, og det var så fryktelig vondt å innse at det ikke ble sånn. Jeg husker jeg lå i senga og skreik og hadde det helt forferdelig! Jeg håper ikke jeg opplever det igjen, altså. Men det er jeg ikke redd for. Jeg er helt sikker på at jeg og Lars-Kristian skal være sammen resten av livet. Men man kan jo aldri vite, selvfølgelig. Om det mot formodning skulle skje, tror jeg uansett at jeg hadde taklet det litt bedre nå som jeg er eldre. Man er jo veldig dramatisk når man er 18.

IRRITASJON

- Jeg blir skikkelig irritert når jeg møter på folk i trafikken som ikke kan kjøre bil. Det finnes så mange dårlige sjåfører der ute, men det mange sier om at damer ikke kan kjøre, det stemmer overhodet ikke. Det er like mange menn som ikke har snøring. Når jeg møter på de dårlige sjåførene, er jeg ikke redd for å vise hva jeg synes om dem. Jeg gestikulerer med kroppsspråk og bruker hornet litt for ofte.

BARE CAROLINE: - Grunnen til at jeg har valgt å gå bort fra navnet «Fotballfrue», er at jeg ønsker å gjøre konseptet mitt sterkere og mer personlig. Det handler også om girl power: Jeg har mange jern i ilden og er mye mer enn en fotballfrue. Caroline har på seg: Jumpsuit fra ba & sh for La Redout, bh fra Ganni og smykke fra H&M.
BARE CAROLINE: - Grunnen til at jeg har valgt å gå bort fra navnet «Fotballfrue», er at jeg ønsker å gjøre konseptet mitt sterkere og mer personlig. Det handler også om girl power: Jeg har mange jern i ilden og er mye mer enn en fotballfrue. Caroline har på seg: Jumpsuit fra ba & sh for La Redout, bh fra Ganni og smykke fra H&M. Foto: FOTO: Truls Qvale

PUPPER

- Grunnen til at jeg har valgt å gå bort fra navnet «Fotballfrue», er at jeg ønsker å gjøre konseptet mitt sterkere og mer personlig. Det handler også om girl power: Jeg har mange jern i ilden og er mye mer enn en fotballfrue.

- De siste månedene har puppene mine vært et hellig område som Lars-Kristian knapt har turt å røre, fordi han er redd for at det skal komme melk ut av dem. Da jeg gikk gravid, trodde jeg at det kom til å bli dritstress å amme foran enkelte folk, som pappa. Derfor gikk jeg til innkjøp av et sånt amme-forkle, men det har jeg aldri brukt. Da Nelia først kom, bare slang jeg ut puppen! Det hadde strengt tatt bare vakt mer oppmerksomhet dersom jeg skulle dratt fram det teltet. Pupp er pupp, liksom. Og amming er en veldig naturlig ting.

Det kan sikkert være flaut for folk rundt, men må man, så må man. Før jeg fikk Nelia likte jeg best å gå uten bh, men nå gleder meg til å kjøpe fint undertøy igjen. Jeg er drittlei amme-bh-er! Jeg synes det er finest med små, diskre pupper. Som Miranda Kerrs - de har en fin størrelse. Ikke at jeg har googlet puppene hennes, altså, men jeg så dem i en sånn fotokalender.

ANDRES MENINGER

- Jeg har blitt flink til å stenge de stygge kommentarene jeg får ute, men dersom de kommer på en dårlig dag kan de såre. Men jeg får som oftest flest hyggelige kommentarer, og blir oppriktig glad over at folk tar seg tid til å skrive så mye fint til meg. Noen skriver jo lange avhandlinger, og det er helt fantastisk! Jeg prøver alltid å ta til meg komplimenter, og blir ekstra glad hvis Lars-Kristian sier noe hyggelig til meg når jeg akkurat har stått opp og ser ut som en dass. I slike situasjoner er det fort gjort å avskrive komplimenter, men gjør en det, får man sannsynligvis ikke flere - og det vil man jo ha!

Dersom folk som kjenner meg godt baksnakker meg, så tror jeg de prater om hvor irriterende det er at jeg alltid kommer for sent til avtaler. Det er en superdårlig egenskap, så jeg skjønner dem godt.

Men uansett hvor tidlig jeg drar, så kommer jeg for sent. Jeg kom jo for sent når jeg skulle møte dere i Det Nye i dag også. Jeg vet at folk kan irritere seg over at jeg er distansert. At jeg ofte er veldig opptatt av mobilen eller datamaskinen når vi er sammen. Men jeg har heldigvis blitt flinkere til å være til stede etter at jeg fikk Nelia. Hvis jeg trenger råd, så ringer jeg mamma. Hun kan jeg snakke med om absolutt alt, og vi prater sammen flere ganger om dagen. Går det en dag uten at vi har snakket sammen føler jeg at noe er gærent.

PENGER

- Er viktig, ellers så går jo ikke ting rundt. Man må ha så man klarer seg, men alt utover det er en luksus og et privilegium. Mannen min er veldig økonomisk, og det smitter over på meg, men jeg sløser mye penger på god mat, vin og klær. I forbindelse med bloggen er jeg avhengig av å bytte garderobe litt oftere enn andre, så det blir en naturlig utgift. Det dyreste plagget jeg noen gang har kjøpt er brudekjolen min, som kostet rundt 30.000. Man kan ikke la seg drive av penger i mitt yrke, fordi det er så mange fristelser.

Jeg må tenke lengre enn det, fordi det er så viktig å ha troverdighet hos leserne. Derfor har jeg faste samarbeidspartnere og jeg tester alltid produkter i lang tid før jeg skriver om dem.

Jeg har aldri opplevd å være totalt blakk. Da jeg studerte og bodde på hybel i Oslo, var jeg så heldig å få økonomisk støtte hjemmefra de gangene jeg trengte det. Det er jeg utrolig takknemlig for! Det er viktig ikke å bli en bortskjemt drittunge, så jeg prøver å vise takknemlighet ved blant annet å gi litt ekstra fine gaver til mamma og pappa nå som jeg tjener penger selv. Jeg elsker generelt å gi gaver, men synes selv det er flaut å åpne presanger jeg får foran giveren.

TÅRER

- Jeg er så ekstremt følsom! Jeg kan begynne å gråte av nesten hva som helst. Da jeg måtte sende hjem deltagere fra Det Nye-jenta, for eksempel - det var så fælt! Og ser jeg andre gråte, da klarer jeg ikke å holde tårene tilbake. Eller hvis jeg hører på en sang med trist tekst eller dyster klang, så kan jeg begynne å tute av det. Og vet du, en ting som er innmari rart, er at jeg har begynt å få gåsehud utrolig ofte etter at jeg ble mamma. Jeg får helt frysninger bare av å høre en fin historie. Det er helt sprøtt!

HÅR

- Jeg synes alltid det er dritvanskelig å få øyenbrynene like når jeg sminker meg. De blir aldri sånn jeg vil ha dem. Det er det eneste stedet på kroppen hvor jeg synes håret vokser for sakte. Ellers er jeg veldig opptatt av å barbere meg, og går over beina hver eneste dag i dusjen.

Les hele intervjuet med Caroline Berg Eriksen i nyeste Det Nye som er i salg nå.

Les også:

Denne trenden har vi ventet lenge på

Ekspertenes ultimate skjønnhetstips

Gine Margrethe viser deg hvordan du styler klesfavorittene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning