Slik vil jentene at gutta skal se ut på håret

Her er frisyren hun helst vil se deg med

Jentene har talt, og en vinner er kåret! Dette er frisyren hun helst vil se deg med.

DEN FINESTE FRISYREN: Jentene har talt. Her er frisyren hun helst vil se deg med. Under får du vite hvorfor - og hvordan du får til den fine frisyren selv.
DEN FINESTE FRISYREN: Jentene har talt. Her er frisyren hun helst vil se deg med. Under får du vite hvorfor - og hvordan du får til den fine frisyren selv. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Dette mener jentene:

Av de 1847 svarene, her er resultatet fra avstemningen:

1. Klassisk (41%)

2. I-tiden (39%)

3. Helt kort (9%)

4. 90-talls med lugg (6%)

5. Hestehale (5%)

Kilde: Detnye.no

For en stund tilbake stilte vi alle jenter der ute det brennheite spørsmålet: «Hvordan vil dere helst at gutta skal se ut på håret?». Det resulterte i haugevis med stemmer. 1847 for å være nøyaktig. Og selvfølgelig en klar favorittfrisyre.

Jada, vi vet at det finnes like mange frisyrer som det finnes meninger der ute.

Derfor gikk vi sammen med Agnes Marie Gulbrandsen, frisør og eier av hårsalongen Gevir i Oslo, for å finne frem til de fem vanligste frisyrene mannen i gata har å velge mellom i dag.

Det endte med disse fem variantene: Helt kort, hestehale, i-tiden, 90-talls med lugg og klassisk.

Vinnerlooken

Og vinnerlooken? Ja, den stakk avgårde med hele 41 prosent av stemmene.

Frisyren «klassisk» er definitivt den mannlige hårlooken det motsatte kjønn helst vil se deg med. Overrasket? Det er ikke Gulbrandsen.

- Dette er en noenlunde velstelt frisyre, uten at den er for sharp og sveisete. Frisyren roper ikke akkurat «denne fyren er forfengelig», ei heller indikerer den at dette er en mann som er hos frisøren annenhver uke. Vi jenter liker menn som ser velstelte ut, men til gjengjeld ikke er for glatte, sier hun.

Frisør og avdelingsleder med Hairport i Oslo, Lill Signe Larsen, sier seg helt enig:

- Jeg tror de fleste jenter oppfatter vinnerfrisyren som naturlig, sporty og attraktiv. Menn med en klassisk frisyre signaliserer at de tar vare på seg selv, og det liker vi. Videre kan vinnerlooken beskrives som frisk, tøff og maskulin, sier Larsen.

VINNERLOOKEN: Ifølge jentene skal guttas frisyre helst være klassisk. - Denne looken kjennetegnes ved at den er kortere på siden, lengre på toppen, og med et rufsete overhår. Mer spesifikt vil dette si mellom to til fem centimeter på sidene, og mellom fem til ti centimeter på toppen, sier Agnes Gulbrandsen, frisør og eier av salongen Gevir i Oslo.
VINNERLOOKEN: Ifølge jentene skal guttas frisyre helst være klassisk. - Denne looken kjennetegnes ved at den er kortere på siden, lengre på toppen, og med et rufsete overhår. Mer spesifikt vil dette si mellom to til fem centimeter på sidene, og mellom fem til ti centimeter på toppen, sier Agnes Gulbrandsen, frisør og eier av salongen Gevir i Oslo. Foto: FOTO: Stella Pictures

Dette kjennetegner den klassiske frisyren

Dette spør gutta etter:

Gulbrandsen forteller at det først og fremst er David Beckham og Justin Timberlake gutta er opptatt av å kopiere - dersom de først nevner et navn før de skal under saksen.

- Førstnevnte er kjent for å være hårverdenens mest trendsettende mann, sier Gulbrandsen.

Det er altså helst kjendisene, gjerne fotballstjerner, gutta ser til for litt ekte hårinspirasjon.

- De er ikke så opptatt av de siste visningene på catwalken, sier Larsen.

Likevel mener Gulbransen det er der det starter.

- Et annet eksempel er skjegget som kom tilbake for tre år siden når blant annet H&M annonserte med mannlige modeller med stort helskjegg. Vi kan alltid se at trendene starter hos modellene, deretter tar kjendisene etter - før mannen i gata også kaster seg over den samme looken. Jeg tror helt klart 90-talls-håret med litt lang lugg på menn er det neste vi vil se, som Brad Pitt eller Aston Kutcher, avslutter Gulbrandsen.

Den klassiske frisyren kjennetegnes ved at den er kortere på siden, lengre på toppen, og med et rufsete overhår.

- Mer spesifikt vil dette si mellom to til fem centimeter på sidene, og mellom fem til ti centimeter på toppen, sier Gulbrandsen.

Heidi Christensen, frisør og faglig leder hos salongen PÅHÅRET i Oslo, forteller videre at dette er en frisyre de aller fleste menn kommer heldig unna med.

- Varierende lengder og litt tekstur gjør at den lett kan tilpasses ulike ansiktsformer, aldre og stiltyper, sier Christensen og fortsetter:

- I tillegg er den å anse som en kommersiell frisyre som verken oppfattes som superhot eller helt not. Mange jenter liker den «vanlige» mannen som ikke utpeker seg som trendsetter, men ikke gørrkjedelig heller, sier hun.

Christensen understreker likevel at ikke absolutt alle bør gå for den helt klassiske manken.

- Har du tynt hår på toppen, eller har et veldig rundt eller pæreformet ansikt, kan det være lurt å styre unna akkurat denne looken.

Gjør du denne hårtabben?

Ifølge Gulbrandsen er det alfa omega for en vellykket variant av denne frisyren, en god frisør som vet hva hun eller han driver med, og som ikke ender opp med å gi deg en helt firkantet sveis.

- Her skal ikke alle lengder være like, men heller klippes ulike og litt rufsete, sier Gulbrandsen og legger til:

- Altfor mange menn benytter seg av enten hårgele eller voks når de skal style manken. For å få en finere sveis, anbefaler jeg heller å spraye litt saltvannsspray i håret rett etter en dusj, før du påfører dagens dose med stylingprodukt. Smør først produktet godt inn i hendene før påføring, slik at det lettere kan fordels i hele håret - fra rot til spiss. Det gir deg volum også i røttene, noe som er selve cluet for denne frisyren.

Det er det nemlig mange som glemmer, advarer ekspertene.

- For mye stylingprodukt i håret, gjerne påført kun ytterst i tuppene, er en vanlig hårtabbe veldig mange gutter begår, sier Larsen og fortsetter:

- Det kan fort ende opp med å gi deg et vått og fett hår med spor av klumper og produktrester. Ikke veldig lekkert. Helt stivt hår er heller ikke særlig forførende.

Elsket også blant gutta

FLERE KLASSISKE EKSEMPLER: Brad Pitt og George Clooney har begge tydd til den klassiske sveisen ved flere anledninger. Enten den er stylet ryddig, som Clooney har gjort i midten og til høyre. Pitt går derimot for en røffere utgave av den klassiske sveisen helt til venstre.
FLERE KLASSISKE EKSEMPLER: Brad Pitt og George Clooney har begge tydd til den klassiske sveisen ved flere anledninger. Enten den er stylet ryddig, som Clooney har gjort i midten og til høyre. Pitt går derimot for en røffere utgave av den klassiske sveisen helt til venstre. Foto: FOTO: Stella Pictures

Men; ikke nok med at et flertall jenter ønsker seg en mann med denne looken. Skal vi tro ekspertene rett, har også gutta lagt sin elsk på nettopp denne frisyren.

- Det er også den varianten mange frisører tyr til når gutta sier «gjør som du vil», sier Gulbrandsen.

Hun mener de aller fleste menn har vanskeligheter med å sette ord på akkurat hva de ønsker frisøren skal gjøre, eller hvordan de vil at håret skal klippes.

- Eller rett og slett synes det er flaut å be om en helt spesifikk look. Det resulterer ofte i et mislykket frisørbesøk, sier Gulbrandsen.

Hun råder derfor alle menn til å være tydeligere i forklaringen når de setter seg i frisørstolen. Det gjør jobben mye enklere for frisøren.

- Det er ikke flaut å ha referansene klare. Det er flauere å gå ut av frisørsalongen med en klipp du hater. Alt som skal til, er et lite klikk på nettet der du finner frem til én person. Eventuelt at du har referansene klare. I 99 prosent av tilfellene vet frisøren hvem du snakker om, men vær så spesifikk som mulig, sier hun og fortsetter:

- Det hjelper for eksempel ikke at jeg går til frisøren og ber om håret til Jennifer Aniston. Hun har jo hatt utallige frisyrer, og det kan resultere i at jeg ender opp med sveisen hun hadde på 90-tallet, når jeg egentlig ville ha den lange bob-frisyren hun hadde i 2011.

Ikke en favoritt

Sveisen jentene derimot ikke stemmer frem er, ifølge avstemningen, det lange håret - som kun fikk fem prosent av stemmene.

IKKE EN FAVORITT: Langt hår, eller den såkalte «hestehalen», fikk lusne fem prosent av de 184 stemmene, og endte dermed på siste plass. Dette er med andre ord ikke yndlingsfrisyren blant jentene.
IKKE EN FAVORITT: Langt hår, eller den såkalte «hestehalen», fikk lusne fem prosent av de 184 stemmene, og endte dermed på siste plass. Dette er med andre ord ikke yndlingsfrisyren blant jentene. Foto: FOTO: Stella Pictures

- Dette er et eksempel på en mann som vil skille seg ut på en mer provoserende måte. Det er helt klart det motsatte av den klassiske vinnerfrisyren som fort oppfattes som mer maskulint enn en lang hestehale. Bortsett fra hvis du er en Legolas (Ringenes Herre). Han var ganske tøff med det lange håret sitt, sier Larsen.

- For at denne frisyren skal se bra ut, kreves det en sterk attitude hos mannen som har den, legger Christensen til.

- Håret må videre være lettere solbleket og se naturlig ut, eller ha en ombre-varianten som skuespiller Jared Leto har om dagen. Han får utrolig mye skryt for fargen sin i alle medier, avslutter Gulbrandsen.

Frisørene understreker likevel at smaken er som baken, og at det til syvende og sist beror på øyet som ser når det kommer til guttas frisyre.

Les også:

Derfor liker gutta denne hårlengden best

Når skal du kneppe igjen den øverste skjorteknappen?

Her er hverdagsfavorittene du har råd til

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen