Trendy tatovering

Her er de mest populære tatoveringene i Hollywood

Stjerner, vinger og hebraiske bokstaver, det er populært med kroppskunst i Hollywood.

KUNST: Megan Fox er ikke sjenert når det gjelder å vise frem kroppskunsten.
KUNST: Megan Fox er ikke sjenert når det gjelder å vise frem kroppskunsten. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Det er hevet over enhver tvil at vi til stadighet lar oss inspirere av kjendisene. Vi kopierer både hvordan de kler seg, hva de sminker seg med og ikke minst hvordan de ser ut på håret.

Men det stopper ikke der, også når det kommer til tatoveringer lar vi oss påvirke av Hollywoodstjerner og popdronninger.

Det er lenge siden tatoveringer tok steget over fra gammel sjømann til supertrendy kroppskunst. Nå skal vi vise hvem vi er med hva vi skriver eller tegner på kroppen, og der hvor kjendisene leder an, ja der følger vi andre så gjerne etter.

Mote og mening

Det finnes nesten ikke en kjendis med respekt for seg selv i disse dager som ikke har dekorert kroppen med blekk. Den siste trenden innen tatoveringer et at alle stjernene nå skaffer seg tatoveringer som har en mening.

Rihannas siste tatovering er for eksempel en hyllest til bestemor hennes som døde av kreft i sommer.

Etter at hun gikk bort, fikk popprinsessen laget en gigantisk tatovering under brystene sine av den egyptiske gudinnen Isis som kneler.

- Gudinne Isis - den komplette kvinne, en modell for fremtidige generasjoner. #GRANGRANDOLLY - always in and on my heart #1love, skrev hun på Twitter da hun la ut et bilde av sin siste kroppskunst.

Ifølge egyptisk mytologi ble Isis dyrket som den ideelle mor og kone, i tillegg til av hun var venn av slaver, syndere og de undertrykte. Isis var også skytshelgen for både natur og magi.

INKED: Angelina Jolie har ikke så rent få tatoveringer. Blant annet har hun fått risset inn koordinatene på hvor i verden alle hennes 6 barn er født.
INKED: Angelina Jolie har ikke så rent få tatoveringer. Blant annet har hun fått risset inn koordinatene på hvor i verden alle hennes 6 barn er født. Foto: FOTO: Stella Pictures

Dedikerte foreldre

AVKLEDD: DAvid Beckham har minst 19 tatoveringer som pryder sin veltrenede kropp.
AVKLEDD: DAvid Beckham har minst 19 tatoveringer som pryder sin veltrenede kropp. Foto: FOTO: H&M/Produsenten

En annen trend er å vise sin mors- og farskjærlighet med tatoveringer, noe både Angelina Jolie og David Beckham til en viss grad må få skylden for.

For Jolie, som har barn fra alle verdens hjørner, er det stedskoordinatene fra hvert barns fødested som er tatovert på overarmen. Beckham på sin side tok steget litt lengre. Han har navnene til alle sine fire barn skrevet på kroppen. Siste tilskudd var selvsagt datteren Harpers navn, som fikk plass på kragebeinet. På ryggen bærer fotballstjernen navnene til sønnene Brooklyn, Romeo og Cruz.

I tillegg har han en intrikat tatovering av Jesus og tre små lubne englebarn som pryder øverste delen av brystet hans.

- De tre englene, og måten de holder Han oppe på, representerer selvsagt guttene mine, Brooklyn, Romeo og Cruz, og hvordan de en dag kommer til å være de som støtter og passer på meg, forklarer han til den britiske avisen The Sun.

Tatoveringen ble laget før datteren Harper ble født sommeren 2011.

Beckham, som har minst 19 tatoveringer på kroppen, foreller at det ikke er tilfeldig hva som pryder kroppen hans.

- Alt har en mening. Noen mennesker liker tatoveringer, andre gjør det ikke. Jeg personlig har alltid synes at det er en vakker og personlig måte å kunne uttrykke hva jeg føler på, forklarer fotballstjernen til avisen.

- Tanker eller minner, ting som betyr noe for meg. Ingenting er tilfeldig valgt eller uten mening.

Ordets makt

POPSTJERNE: Rhianna tatoverer seg raskere enn man rekker å følge med på. Stjernens kroppskunst inkluderer nakke, kravebein, hånd, finger, rykk og bryst.
POPSTJERNE: Rhianna tatoverer seg raskere enn man rekker å følge med på. Stjernens kroppskunst inkluderer nakke, kravebein, hånd, finger, rykk og bryst. Foto: FOTO: Stella Pictures
VÆR STILLE: Rhiannas finger er dekorert med ordet: "Shhhhh".
VÆR STILLE: Rhiannas finger er dekorert med ordet: "Shhhhh". Foto: FOTO: Stella Pictures

Det er slett ikke bare bilder og symboler som pryder kjendisenes kropper av tatoveringer. Som dette bildegalleriet i magasinet Glamour viser tydelig, er ord og ordspråk også svært populært. Tall som symboliserer datoer er også en gjenganger.

Rihanna, som både har stjernedryss på ryggen og et intrikat mønster på den ene hånden, har også brukt ord andre steder på kroppen. På skulderen har popstjernen tatovert «Never A Failure, Always A Less».

Victoria Beckham har ordene «I am my love's and my love is mine» - et utdrag fra Bibelen - skrevet på hebraisk nedover ryggsøylen. Popstjernen Miley Cyrus har derimot et sitat fra en tale president Theodore Roosevelt ga i Paris i 1910 skrevet nedover innsiden av armen. Ordene er ifølge Cyrus selv en påminnelse om at man aldri må leve i frykt for å mislykkes.

Hermer etter kjendisene

Når det kommer til kroppkunst, lar vi oss villig vekk inspirere av kjendiser.

HANS OG HENNES: Både Herr og Fru Beckham har dekorert kroppen med diverse tatoveringer.
HANS OG HENNES: Både Herr og Fru Beckham har dekorert kroppen med diverse tatoveringer. Foto: FOTO: Stella Pictures

- Absolutt, det kommer svært mange inn her som ønsker samme tatovering som en kjendis de beundrer, får Det Nye forklart på tatoveringssenteret House of Pain på Majorstuen i Oslo.

TRUE LOVE: Melanie Griffith har inket navnet til sin elskede Antonio (Banderas) på armen.
TRUE LOVE: Melanie Griffith har inket navnet til sin elskede Antonio (Banderas) på armen. Foto: FOTO: Stella Pictures

- Spesielt populære er tatoveringene som både Rihanna og Angelina Jolie har når det kommer til kvinner, mens gutta ofte kommer inn og ønsker å kopiere design som David Beckham har på kroppen. Da særlig designet Beckham har nedover armene.

At det in å vise at man har fått barn med blekk på kroppen, merkes også hos House of Pain.

- Svært mange kommer inn og vil enten ha navnet til barna, eller fødselsdatoen deres tatovert på kroppen. Dette gjelder både kvinner og menn.

Mange kvinner som oppsøker butikken ønsker små tatoveringer, da gjerne ord og symboler.

- Mens for guttene er det ofte større design som gjelder, da spesielt om man er interessert i tatoveringer og kroppskunst. De som dette gjelder, har ofte egne ideer på hva de vil ha, og er kanskje ikke like ivrige etter å "herme" etter noe som noen andre har.

Forskjell på hva folk vil ha etter alder og hvor du bor

At det populært å kopiere kjendisenes tatoveringer merker tattoo-artist Helene Solheim hos Leading Light Sandvika også godt.

- Jeg har for eksempel ikke tall på hvor mange sånne Rihanna-kopier på kragebeinet jeg har gjort det siste året, forklarer Solheim til Det Nye.

- Et annet motiv som er populært, en Lana del Reys fingerskrift. Jenter vil ofte ha slike små og mer diskret tatoveringer, mens for guttene kan de godt synes mer.

Beckhams tatoveringer er en populær forespørsel også her.

- Ja da, mange vil være som Beckham, og kommer inn med bilder av det de vil ha av tatoveringer, forklarer Solheim.

Tatoveringsartisten merker at det er stor forskjell på hva hennes kunder vil ha i forhold til det som etterspørres hos deres søster-butikk i Drammen.

ENGLEVINGER: Nicole Richie har også flere tatoveringer. Blant annet disse vingene på ryggen.
ENGLEVINGER: Nicole Richie har også flere tatoveringer. Blant annet disse vingene på ryggen. Foto: FOTO: Stella Pictures

- Det er veldig tydelig at dette er Bærum, for å si det sånn, ler Solheim.

- Her er det mye småord, diskrete tall og symboler, mens vi vet av hos våre andre butikker er det ofte større og mer intrikate design som etterspørres. Det er tydelig at hva man ønsker av tatoveringer påvirkes mye av hvor man bor og hvilket miljø man tilhører.

Bør være personlig

Det Nye tok saken om tatoveringer ut på Facebook for å se hva den generelle nordmann tenker om dette med kroppskunst. Og også her var meningene mange og delte.

- Mange tatoveringer er rett og slett harry, mener Petter fra Oslo.

- OK på jenter om det holdes på et begrenset område og fortsatt ser feminint ut. Synes man bør finne på noe eget dersom man absolutt skal gjøre dette, legger han til.

Morten fra Lørenskog mener også at tatoveringer må ha en personlig betydning:

- Så lenge tatoveringen har en betydning for den som har den, er det kult. Standard tatoveringer og etterligninger er kjedelig. Det må være personlig og særpreget.

Cecilie fra Tromsø synes gutta er aller kjekkest om de har tatovering:

- Jeg synes personlig at tattoos på gutter nesten er et must! Og større jo bedre nesten da! Synes godt jenter kan ha tattoos. For meg er det en måte å forskjønne kroppen på. Har to stykker som ikke betyr noe spesielt, og to som er personlig for meg.

SEXY: Supermodellene Karen K og Erin Wasson har begge pyntet på kroppen med nål og blekk.
SEXY: Supermodellene Karen K og Erin Wasson har begge pyntet på kroppen med nål og blekk. Foto: FOTO: Stella Pictures

Lise fra Stord synes størrelsen er viktig:

- Tatovering med personlig betydning er å foretrekke. Er ikke spesielt begeistret for store tribaltatoveringer over hele armen. Og de bør kunne dekkes til, spesielt på jenter. Synlig tatovering og brudekjole er jo for eksempel ikke spesielt kledelig spør du meg.

For Mona fra Oslo var tatoveringen en absolutt personlig ting.

- Å velge å tatovere meg og ikke minst hvilket motiv jeg skulle ha, var en veldig personlig avgjørelse. Jeg valgte å ikke dele motivet med så mange andre på forhånd nettopp fordi det er MIN tatovering og MITT valg av motiv som JEG skal bære resten av MITT liv.

Les også:

Slik beholder du stilen i vinter

Her er undertøyet som redder julebordet

Ut på shopping? Da må du kunne disse triksene!

Her er bloggernes favorittprodukter

DISKRET: Lana del Rey har tatovert hånden, mens for skuespillerinnen Lea Michelle er det ribbeinet som har fått pynten.
DISKRET: Lana del Rey har tatovert hånden, mens for skuespillerinnen Lea Michelle er det ribbeinet som har fått pynten. Foto: FOTO: Stella Pictures

Hold deg oppdatert og meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning