Hårtips

Har du vasket hårbørsten i det siste?

Hvis ikke er det på tide! Se hvordan her.

Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com
Publisert Oppdatert

Hårbørsten er noe man bruker hver dag, og som man gjerne legger ifra seg etter bruk og glemmer. Dette er dumt, spesielt hvis du deler børste med flere.

Etter tid kan det nemlig samle seg stylingrester som skaper et belegg på hårbørsten, og som igjen gir bakterier - akkurat som på sminkekosten.

Derfor bør du være flink til å vaske hårbørsten din jevnling.

Les også: Slik børster du håret

Share

Få vekk gamle hår

- Å vaske børsten to ganger i måneden er et minimum for privat bruk, sier Camilla Eldegard, leder i Adam og Eva Akademiet.

Dette er fordi bakteriene begynner å yngle - bakterier trives jo godt på varme bad, og det er derfor viktig å vaske bøsten for å unngå dette.

Det første man trenger å gjøres er å fjerne hårrestene i børsten. Det kan være vanskelig å få til med fingrene, så bruk gjerne en annen hårbørste til å dra ut hårrestene.

Bruker du ofte børsten når du har stylingprodukter i håret, bør den vaskes jevnlig - helst oftere enn to ganger i måneden.

Zalo og shampoo

- Har du børsten for deg selv, holder det å vaske børsten med vanlig sjampo, helst en rensesjampo. Da får du fjernet belegget, forklarer Kristine Svanem, art director i Nikita Hair Norway.

Deler du derimot børsten sammen med flere, er det lurt å bruke noe desinfiserende for å fjerne bakterier som kan yngle på børsten din.

- Man kan bruke Zalo til å vaske børsten. Bruk da den blå Zaloen siden den er desinfiserende. Du kan også bruke Isopropanol, som er et desinfiserende middel du får kjøpt på polet eller apoteket, forteller Eldegard.

Vær forsiktig med tre

Er børsten din laget av tre bør du være forsiktig med å få for mye vann på treet. Prøv å vaske kun hårene eller taggene, og unngå å skylle hele børsten.

Utenom det har det ikke noe å si hva børsten din er laget av.

- Naturhår, kunsthår og plastbørster kan alle vaskes på samme måte, sier Eldegard.

Les også:

På tide med rynkekrem?

Disse fire BH-ene må du ha

Slik vasker du sminkekosten

Derfor skal du ikke ha sminke på badet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning