Hvordan sminke seg til fest

Glødende hud! Her legger du highlighteren

Det er lov til å kjøre på med mer enn foundation, lipgloss og maskara når partylooken skal legges.

GYLNE TIDER: La både hud og sminke skinne når du skal på fest!
GYLNE TIDER: La både hud og sminke skinne når du skal på fest! Foto: Bulls
Publisert Oppdatert

Det er ikke bare den perfekte kjolen eller det fine festhåret som skal skinne når du skal på fest – det skal sminken også!

En perfekt sminkelook  er en glødende hud, samt en gyllen farge på øynene med markert eyeliner.

Under finner du eksperttipsene og favorittproduktene som gjør deg til festens dronning på 1-2-3.

FRA VENSTRE: Jane Iredale Golden Shimmer, kr 395. Chanel Stylo Yeux Waterproof Long lasting Eyeliner i fargen Or Blanc, kr 255. Elf All Over Color Stick i fargen Spotlight, kr 20. Chanel Creation Exclusive Camelia de Plumes, kr 620. YSL Or Rouge Huile Voluptueuse, kr 1800.
FRA VENSTRE: Jane Iredale Golden Shimmer, kr 395. Chanel Stylo Yeux Waterproof Long lasting Eyeliner i fargen Or Blanc, kr 255. Elf All Over Color Stick i fargen Spotlight, kr 20. Chanel Creation Exclusive Camelia de Plumes, kr 620. YSL Or Rouge Huile Voluptueuse, kr 1800. Foto: FOTO: produsenten

Huden

Skimmer, highlight og olje gir en frisk og skinnende hud. Ikke rart vi elsker disse produktene! Gjør huden blank på de rette stedene, så skaper du den gløden som skal til for å gjøre festsminken perfekt.

Tips!

Husk at en kremhighlighter er lettest å legge på større flater som kinnbein, i pannen og på neseryggen, mens en pudderhighlighter passer best til øyepartiet.

Ønsker du deg glødende hud, men misliker skimmer og glitter? Da er en ansiktsolje produktet for deg. Klem olje inn i huden der du ønsker fukt og fint skinn.

Under øyenbryn:

Legg pudderhighlight under brynene. Dette åpner blikket og definerer øyebeinet.

I øyekroken:

Ved å legge en lys highlight innerst i øyekroken, vil øynene virke større og blikket mer intenst. For å få dette fint og jevnt er en highlightpenn det aller enkleste.

På kinnbein:

Legg et skimmerprodukt på kinnbeinene og pass på at produktet softes godt ut. Dette definerer beinstrukturen i ansiktet og fremhever trekkene dine.

På neseryggen:

Litt skimmer på neseryggen kan gi illusjon av en smalere nese, samtidig som det er med på å gi ansiktet liv.

Over amorbuen:

Ved å legge litt skimmer langs den øvre leppekanten og i amorbuen, vil leppene se fyldigere ut. Pass på at skimmeret harmonerer med leppestiften.

Skimmer på kroppen:

Skal du vise litt kropp, er det fint å gi huden glød og fuktighet. Fokuser på kragebein, armer og brystpartiet. Ikke bruk for mye produkt, litt diskret skimmer på kroppen er det aller fineste.

FRA VENSTRE: Khiel's Micro-Blur Skin Perfector, kr 220. Bobbi Brown Long-Wear Gel Eyeliner, kr 225. Shu Uemura vippetang, kr 215. Elf Studio Long-Lasting Lustrous Eyeshadow i fargen Toast, kr 40. IsaDora Face Sculptor 01 Warm Peach, kr 198. Mac punktvipper, kr 135.
FRA VENSTRE: Khiel's Micro-Blur Skin Perfector, kr 220. Bobbi Brown Long-Wear Gel Eyeliner, kr 225. Shu Uemura vippetang, kr 215. Elf Studio Long-Lasting Lustrous Eyeshadow i fargen Toast, kr 40. IsaDora Face Sculptor 01 Warm Peach, kr 198. Mac punktvipper, kr 135. Foto: FOTO: produsenten

Makeupen

Det finnes så mange fine produkter som kan forvandle en ordinær makeup til en helt fantastisk look.

Hemmeligheten ligger i et par superprodukter, og ikke minst hvordan du bruker dem.

Vippetang:

En god vippetang er et must. Ved å bøye vippene med vippetang vil øynene se mer åpne ut, og vippene vil se mye lenger ut.

Ved flittig bruk av vippetang er det viktig å passe på at gummiremsen ikke er slitt eller ødelagt slik at vippene ikke slites av tangen. Det følger nesten alltid med en ekstra remse i pakken.

Kontureringsprodukt:

Et produkt som kan brukes til å definere beinstrukturen, samt korrigere med både lys og skygge er en god investering i partymakeup-kitet.

Poreminimerende krem:

Et lag med en krem som kan trylle bort porer er et smart valg før du legger foundation.

Våt eyeliner:

Ingenting gir deg mer intensitet i blikket enn en våt eyeliner, gjerne lagt i en katteaktig form. Sammen med lange vipper har du den perfekte looken – så enkelt!

Det er ikke lett å legge en perfekt, våt eyeliner. Det krever en del trening, men det finnes heldigvis noen snarveier til et fint resultat.

Først er det viktig å ha en smal, skrå pensel. Dette gjør at avslutningen er lett å tegne spiss og presis. 

Videre er det lurt å støtte hånd en mot noe slik at hånd en blir så stødig som mulig. Du kan også feste litt tape akkurat der avslutningen av lineren skal være, slik at den blir så skarp og nøyaktig som over hodet mulig.

Kremøyeskygge:

For en skikkelig festlook er en blank kremskygge utrolig effektfullt. Legg skyggen på hele lokket, opp til globallinjen.

Punktvipper:

Et av de beste partytriksene for øyemakeupen er å feste punktvipper langs de øvre vippene. Velg et gjennomsiktig lim slik at det ikke blir noe gris, og legg til slutt maskara over slik at vippene og punktvippene blander seg fint inn i hverandre.

FIN I EN FEI: Med de riktige produktene får du ekstra glød til festen!
FIN I EN FEI: Med de riktige produktene får du ekstra glød til festen! Foto: FOTO: James Cochraine

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen