Få perfekt hud - se video

Slik legger du foundation

4 trinn til perfekt hud.

Publisert Oppdatert

Foundation er et produkt som skal gjøre huden jevn og fin.

Foundation finnes i flere former. For eksempel flytende, som krem, i mineralpulverform og som spray på boks.

Normalt legger vi foundation etter vi har lagt concealer.

Disse fire tingene er spesielt viktige i forhold til foundation:

1) finn riktig farge

2) finn riktig foundationtype for din hud

3) bruk riktig mengde

4) jevne ut foundation nedover halsen og eventuelt brystet

De vanligste feilene vi ser rundt omkring i dette ganske land, er nemlig å legge et tykt lag med for mørk og pudrete foundation som slutter brått ved kjevelinjen.

Resultatet er at du vil se veldig sminket og unaturlig ut. Ikke helt ønskelig resultat med andre ord.

Riktig farge

VERKTØY: Velg riktig verktøy. Hvis du legger flytende foundation anbefaler vi en syntetbørste, men for mineralfoundation i pulverform kan du gjerne bruk en naturhårsbørste.
VERKTØY: Velg riktig verktøy. Hvis du legger flytende foundation anbefaler vi en syntetbørste, men for mineralfoundation i pulverform kan du gjerne bruk en naturhårsbørste. Foto: Foto: Crestock.com

Først bør du teste foundationfargen for å se om den matcher din hud. Det gjør du på selve kjevebeinet. Se da også om fargen matcher hudfargen på halsen din.

En foundation som ser usynlig ut og som sklir inn i huden er det riktige valget!

Riktig type

Har du fet hud, bør du prøve oljefrie foundations. Dette gjør at huden din ikke blir like lett blank. Denne typen er gjerne merket med oil free.

Har du tørr hud, prøv en foundation som gir fukt. Er du så tørr at du flasser litt, anbefaler vi å peele huden før du legger foundation for å få en så jevn og fin hud som mulig.

Mineralfoundation er veldig populært og kan brukes av alle. De kommer ofte i pulverform. Sinkoksid i mineralfoundation virker helende, og kan være spesielt bra for sensitiv hud og hud med aknetendenser.

Har du fet hud som blir fort blank, vil vi likevel anbefale en mineralfoundation uten for mye mica. Mica er et mineral (et slags kråkesølv om du vil) som gir huden glans, - men kan også gjøre at huden raskt ser blank ut.

Riktig mengde

Dosér mengden du bruker etter lyset.

Dagslyset inneholder hele fargespekteret, så her synes absolutt alt av sminken din.

Et tykt lag med pudderfoundation vil mildt sagt se unaturlig ut. Et hett tips her, er å se over sminken i dagslys før du viser deg blant folk. Lyset på badet er ofte mye mykere og snillere enn vanlig dagslys.

Kveldsmørket byr på langt flere muligheter for å leke med sminke, farger og mengde.

Ikke glem halsen

Ikke glem halsen! Her er det mange som synder, og går rundt med et brunt ansikt mot en blek hals. Det er ikke særlig pent. Bruk foundation for å få en så lik farge på ansikt og hals som mulig.

Husk også å sminke litt på brystet dersom du går for utringing. Ørene kan også trenge et strøk foundation, slik at de får nøyaktig samme farge som resten.

Unngå piggsveis

Et ansikt med piggsveis er ikke å anbefale.

Alle har bittesmå dunaktige hår i ansiktet. Påfør foundation i nedadgående strøk for at ikke disse småhårene i ansiktet skal dyttes i motsatt vei av vekstretningen, slik at de blir stående rett opp.

Avslutt med pudder

Litt transparent pudder forsegler foundation, og gjør også at solpudder og rouge er mye lettere å legge.

Her er tommelfingerregelen: Pudder over pudder fungerer fint, men flytende/kremprodukter over pudder gjør at det blir kladdete og ujevnt.

Legg et tynt tynt lag med pudder på en stor kost over hele ansiktet, og voilà - du er klar for neste steg: Solpudder! (Følg med! Neste uke kommer en ny video hvor vi viser hvordan du kan fremheve dine ansiktstrekk ved bruk av solpudder).

Les også:

Alt om mineralsminke

Slik får du sexy sotede øyne

Derfor skal du ikke dele sminke

Slik unngår du cellulitter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning