Det Nye tester Helvetesuka

Her tester hun Helvetesuka

Det Nyes Karine Thyness testet boken alle snakker om, «Helvetesuka». Sto opp kl. 05, trente hver dag, og jobbet i et helt døgn uten søvn, alt for å bli et bedre menneske. Det endte i full kollaps og lykkerus.

EN UKE I HELVETE: Redaktør i Det Nye, Karine Thyness, har testet boka alle snakker om, Erik Bertrand Larsens Helvetesuka - som blant annet innebar et helt døgn uten søvn. Her er hun på kontoret - i full gang med å jobbe seg gjennom natten. For å kvikne litt til, kom en ansiktsmaske på sånn ca kl. 03.00.
EN UKE I HELVETE: Redaktør i Det Nye, Karine Thyness, har testet boka alle snakker om, Erik Bertrand Larsens Helvetesuka - som blant annet innebar et helt døgn uten søvn. Her er hun på kontoret - i full gang med å jobbe seg gjennom natten. For å kvikne litt til, kom en ansiktsmaske på sånn ca kl. 03.00. Foto: FOTO: Karine Thyness
Publisert Oppdatert

Karine Thyness

Karine Thyness (30) er utdannet journalist fra Norges Kreative Fagskole og BI. Hun har jobbet for TV-produksjonsselskaper, aviser og magasiner i over 10 år, og er nå redaktør i Det Nye og Det Nye Shape Up.

Helvetesukas regler:

 • Starter mandag kl. 05 og avsluttes søndag kl. 22.
 • Opp kl. 05 hver morgen.
 • Vær i seng kl. 22 hver kveld.
 • Vær ekstremt hardtarbeidende, fokusert, bevisst og pliktoppfyllende hele uken.
 • Vær dedikert i forhold til planen.
 • Vær bevisst på dine ulike roller i løpet av et døgn og vær på ditt beste i den rollen der og da.
 • Du skal være blid, positiv og løsningsorientert hele tiden.
 • Du skal være handlekraftig og proaktiv.
 • Pauser med bevisst, kvalitativ hvile er påbudt.
 • Gå opp et hakk i klær og generell fremtoning.
 • Alle henvendelser av privat karakter må besvares på kveldstid.
 • Forbud mot sosiale medier i arbeidstiden.
 • Koseprat med kollegaer holdes på et minimum.
 • Du skal trene minst en gang hver dag, helst en morgenøkt.
 • Du skal utelukkende spise sunt hele uken.
 • TV er forbudt.

Ikke for å skryte, men jeg har egentlig følt meg helt spesiell, hele livet. Fra jeg var barn har jeg vært sikker på at jeg kom til å gjøre det bra, på alle måter.

Ha et hvitt og lekkert hjem. Få folk til å le. Være elsket, suksessrik og morgenfresh. Det har med andre ord ikke manglet på troa på meg selv. Men det er en ripe i drømmebildet: JEG ORKER IKKE.

- Herregud, i tillegg glemte jeg å kysse samboeren min

Jeg sjekker mailen hvert femte minutt, men utsetter å svare på en tredel av dem. Jeg ser på meg selv som en som digger å trene, men det er i neste uke jeg skal tilbake i «tre ganger i uken»-rytmen.

Jeg elsker å stå opp tidlig, men slumrer likevel i 30 minutter. Jeg jobber lange dager og sitter over dataen hver kveld, men får ikke sove fordi jeg tenker på alt jeg ikke fikk gjort og mailene jeg må huske å svare på i morgen.

Jeg tenker på bestefaren min, som jeg savner, men sjelden besøker. På Crossfit-kurset jeg har lyst til å ta, men ikke våger meg inn på før jeg har «trent meg opp».

Herregud, i tillegg glemte jeg å kysse samboeren min da jeg kom hjem fra jobb i sted. Burde vi kanskje ha ligget sammen i kveld, også? «Gå for gourmetsex», leste jeg nettopp på mobilen, samtidig som han sovnet ved siden av meg i sengen.

Får frem superversjonen av folk

Ofte ser jeg meg selv som det lille gnagedyret som løper og løper i det dumme hjulet i buret sitt. Innsatsen tilsvarer at man skulle ha vært på andre siden av jorden, men det er man jo ikke. Nei, man står der i de samme, gamle skoene sine, og tenker: «jeg må huske å kjøpe nye joggesko. Det må jeg ta tak i neste uke, jeg orker ikke akkurat nå».

Dette evige: «orker ikke nå» og «tar det senere» og «må bare fikse noen andre smågreier først». Det er disse som står mellom meg og super-meg.

Mentaltrener Erik Bertrand Larsen gjør big business på å få frem superversjonen av folk. I hans nye bestselger Helvetesuka serverer han leseren et dag-for-dag-program, som skal ta deg helt ut av komfortsonen, og vennlig, men strengt, dytte deg inn i nye vaner.

I syv dager skal du gjøre alt det du egentlig vet er riktig: stå opp tidlig, spise sunt, være ekstremt effektiv, ikke rote bort tid på værprat ved kaffemaskinen, legge vekk mobilen og være helt til stede med dem du bor med. Ha mål og mening.

Så utrolig enkelt. Så utrolig vanskelig. Og for en herlig, pirrende tanke at jeg kanskje føler og oppfører meg som et nytt menneske om en bare en liten helvetesuke.

Under kan du, dag for dag, se hvordan det gikk da jeg testet boka alle snakker om.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning