Selvbruningsguide

Det er nå du trenger de beste tipsene til glødende hud

Få farge når du trenger det aller mest! Det Nyes skjønnhetsansvarlig Julie Botnen gir deg alle sine beste tips til hvordan du jukser deg til mer glød.

UNNGÅ DETTE: Behovet for litt farge på kroppen kan føles minst like stort nå som om sommeren. Men det er en fin linje mellom en vakker glød og en litt for brun kropp. Det er disse damene et godt bevis på som kanskje skulle roet bruken av selvbruning en smule. Fra venstre: Christina Aguilera, Victoria Beckham og Jessica Simpson.
UNNGÅ DETTE: Behovet for litt farge på kroppen kan føles minst like stort nå som om sommeren. Men det er en fin linje mellom en vakker glød og en litt for brun kropp. Det er disse damene et godt bevis på som kanskje skulle roet bruken av selvbruning en smule. Fra venstre: Christina Aguilera, Victoria Beckham og Jessica Simpson. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Julie Botnen

Julie Botnen (32) er makeupartist og tidligere skjønnhetsansvarlig i Det Nye, og kan skilte med 14 års erfaring fra mote- og mediebransjen.

Botnen er utdannet motejournalist ved London College of Fashion og makeupartist fra Art Complexion makeup-skole.

Hun har tidligere gjort makeup og styling for motemagasiner, teateroppsetninger, tv-produksjon, musikkvideoer og reklame. Følg henne på Instagram: @juliebotnen

Jeg innrømmer det glatt; jeg elsker selvbruning og bruker det året rundt!

Hvis du ikke er en av dem som har en sydentur på trappene, er det lenge til bare bein og lekre sandaler ser dagslyset. Men behovet for litt farge på kroppen kan føles minst like stort nå som om sommeren.

For meg er det akkurat nå, på tampen av en lang vinter, jeg oftest griper etter selvbruningsflasken. Huden min er fra naturens side melkehvit og hendene mine er så bleke at jeg sminker dem med solpudder. Crazy, I know!

Noen elsker jo å være bleke. Å være lys i huden kan være superlekkert! Men i det blå, klare vinterlyset er det ikke alltid lett å føle seg superfresh, og det å kamuflere en kvise eller finne den perfekte foundation-fargen kan være nærmest umulig.

Så hva gjør man, da? Jo, man tyr til litt selvbruning. Her er tipsene som sikrer en gyllen og naturlig farge, og samtidig styrer deg unna de store selvbruningsbommertene.

Velg riktig type

Variantene av selvbrunere begynner å bli mange, både i merker og konsistens. Tommelfingerregelen er at jo tynnere konsistens, jo fortere trekker den inn i huden.

For nybegynnere kan det være lurt å gå for en krem man kan bruke tid på å massere jevnt inn. Etter hvert kan du gå over til tynnere konsistens.

De fire vanligste typene

De ulike merkene har gjerne flere grader av farge og her bør du velge den som passer din hud best. Av alle de ulike variantene i produkt-jungelen, her er de fire vanligste:

Bodylotion med selvbruning:

Dette er en mild variant av selvbruningskremene, som brukes daglig og gradvis bygger opp farge. Siden resultatet ikke er så ekstremt, er det lettere å unngå skjolder, men det tar altså litt tid før fargen faktisk kommer.

Selvbruningskrem:

Fin hvis du vil bli raskt brun, ikke fullt så fin dersom det blir skjolder. Selvbruningsservietter er også praktiske, de gjør det lett å smøre på fargen, og funker også fint som touch-ups dersom du har oversett noen kvadratcentimeter.

Airbrush:

Spray fordeler fargen lettere og mange har gode erfaringer med airbrushing hjemme. Men pass på å spraye nok, det holder ikke med et lite blaff. Spray på den avstanden som står oppgitt, og spray jevnt og mye, det gjør det lettere å få en jevn og naturlig farge.

PERFEKTE PRODUKTER: Skrubb, krem og selvbruning - alt må til for et perfekt resultat.
PERFEKTE PRODUKTER: Skrubb, krem og selvbruning - alt må til for et perfekt resultat. Foto: FOTO: produsente

Over - fra venstre:

Smøretips:

Skal du få et godt resultat er det viktig å gå fram på riktig måte.

Her får du ekspertenes råd om hvordan du påfører selvbruningen.

1. Peel huden.

2. Smør gjerne fuktighetskrem på tørre partier som albuer og knær for å unngå at de blir mørke.

3. Ta på deg plasthansker, som du bruker mens du smører på selvbruning. Til slutt bruker du en hanske av gangen for å få smurt håndbakene.

4. Påfør selvbruning. Bruker du en krem er det viktig å påføre litt av gangen så kremen blir jobbet godt inn i huden.

5. Få hjelp av en venninne eller av kjæresten hvis du synes det det er vanskelig å komme til på ryggen. Bruk eventuelt en spray.

6. La selvbruningen få tørke godt før du kler på deg. Bruk mørke og løse klær, så ikke plaggene ødelegger fargen, eller omvendt.

7. La selvbruningen virke så lenge som anbefalt på flasken.

8. Når du dusjer må du ikke gni for mye på huden.

9. Smør deg daglig inn med en god bodylotion.

Nip + Fab Circulation fix body scrub, kr 117.

En skrubbet hud er lik et perfekt grunnlag for selvbruning. Denne skrubben med små korn fjerner døde hudceller som kan gi et skjoldete underlag.

Bliss Lemon & sage body butter, kr 240.

For å unngå flekkete hender, føtter knær og albuer er det alfa omega å smøre disse partiene. En god, fet krem er derfor å anbefale.

St Tropez Self tan sensitive un-tinted mousse, kr 328.

Heldigvis finnes det en selvbruningskonsistens for alle smaker. En mousse oppleves lett å få jevnt, samtidig som den trekker rett inn i huden og denne kan også brukes av de aller mest sensitive.

Bliss A tan for all seasons, kr 399.

Har du dårlig tid er dette selvbruneren for deg. Den raske påføringen med spray, samt kort tørkeperiode gjør at dette er en favoritt for jenter i farta.

James Reed Gradual tan, kr 240.

For en lysere hud er denne selvbruneren topp. Den gir lite farge ved første påføring, men kan fint legges flere ganger over et liten periode for å oppnå en solbrun og gyllen hud. This Works

Perfect legs gradual tan, kr 446.

En selvbruner med masse pleiende ingredienser passer for deg som ønsker en jevn farge, fukt og pleie til huden og et jevnt resultat. Denne kremen kan legges flere ganger for et gradvis brunere resultat.

Under - fra venstre:

Helena Rubinstein Summer legs self tan, kr 320.

Denne kremen gir en lekker og jevn farge til beina. Det kan fint brukes på resten av kroppen også, men ikke i ansiktet. Kremen lukter litt ved påføring, men forsvinner ganske raskt.

Lancõme Flash bronzer dream legs, kr 290.

Selvbruner i sprayform krever litt øvelse og at man er ganske stødig på hånden. Denne selvbruneren gir en gyllen glød og kan brukes på hele kroppen. Er smart for deg som vil unngå oransje hender.

Biotherm Gelée auto brozante, kr 220.

Ønsker du bare litt glød er denne kremen perfekt. Den gir gradvis farge og lukter kun litt ved påføring. Selvbruningskremen gir også masse fuktighet så denne passer fint til tørr hud.

FakeBake Airbrush instant self-tan, kr 320.

Spraytan på eget bad går faktisk an. Husk bare å holde produktet langt nok unna huden slik at fargen fordeles jevnt. Huden blir umiddelbart ganske brun, men etter en stund får du en jevn og gyllen glød.

bareMinerals Faux gradual glow sunless face tanner, kr 211.

Det er viktig å velge en egen selvbruner til ansiktet. Denne kremen gir masse fukt, da mange selvbrunere kan virke uttørkende på huden. Samtidig gir den en fin, jevn og gyllen hud.

Les også:

KREM OG SPRAY: Det finnes flere ulike varianter av selvbruning.
KREM OG SPRAY: Det finnes flere ulike varianter av selvbruning. Foto: FOTO: produsentene

De beste selvbruningskremene

Smør deg med solkrem 20 minutter før du skal ut

Sjekk de verste vippeextensions-tabbene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning