Primer

Derfor gjør dette produktet en forskjell

Hvorfor skal vi egentlig bruke primer?

GJØR EN FORSKJELL: En god primer sørger for at makeupen din holder seg fin lenger.
GJØR EN FORSKJELL: En god primer sørger for at makeupen din holder seg fin lenger. Foto: FOTO: Colourbox.com
Publisert Oppdatert

Julie Botnen

Julie Botnen (32) er makeupartist og tidligere skjønnhetsansvarlig i Det Nye, og kan skilte med 14 års erfaring fra mote- og mediebransjen.

Botnen er utdannet motejournalist ved London College of Fashion og makeupartist fra Art Complexion makeup-skole.

Hun har tidligere gjort makeup og styling for motemagasiner, teateroppsetninger, tv-produksjon, musikkvideoer og reklame. Følg henne på Instagram: @juliebotnen

- En primer er et helt perfekt produkt når du ønsker at makeupen skal holde seg fin lenge, derfor er den etterhvert blitt en favoritt for mange, sier Det Nyes skjønnhetsansvarlig Julie Botnen.

- I tillegg har noen primere også egenskaper som kan dempe rødhet, gi glød, matte ned fet hud og ikke minst fylle ut linjer og rynker rundt øyne og munn. Den legger seg som et tynt "teppe" over huden, og gjør den helt jevn og klar for resten av makeupen, forklarer hun videre.

Slik bruker du produktet

- Og når legger man egentlig dette produktet?

- En primer påføres en liten stund etter du har renset huden, tatt på dagkrem og eventuelt andre pleieprodukter. Legg et tynt lag i hele ansiktet, og gjerne litt på øyelokket hvis kremen kan brukes der. Legg deretter foundation og resten av makeupen som vanlig.

- Er de dyreste best?

- Nei, jeg påstå at pris har lite å si for om en primer er god eller dårlig. Det aller viktigste er å finne en som passer til ditt behov. De beste primerene skiller seg ut ved å gjøre huden jevn, samtidig som den ikke føles som en maske på huden, sier Botnen og legger til:

- Det er også viktig å velge en primer som er skreddersydd for eget behov. Ikke velg en primer som har lysreflekterende pigmenter hvis du ønsker en matt look, og ikke kjøp en mattende primer hvis du ønsker et glødende utseende.

Det finnes imidlertid uendelig mange varianter å velge mellom. Derfor har vi i Det Nye prøvd fem populære primere, og funnet frem til våre favoritter.

Nedenfor ser du Julies fem primerfavoritter:

JULIES FAVORITTER: Fra venstre: Smashbox Photo Finish primer kr 260, Bodyography Foundation primer kr 249, Dermalogica Age Smart skin perfect primer kr 590, Dior Skinflash primer kr 390, Bare Minerals prime time kr 459.
JULIES FAVORITTER: Fra venstre: Smashbox Photo Finish primer kr 260, Bodyography Foundation primer kr 249, Dermalogica Age Smart skin perfect primer kr 590, Dior Skinflash primer kr 390, Bare Minerals prime time kr 459. Foto: Produsentene

Smashbox Photo Finish primer, kr 260 (30 ml)

Det er en grunn til at denne primeren elskes av makeupartister verden rundt. Dette er på mange måter Photoshop på tube! Gir huden en myk, jevn og matt base. Foundation og annen base blir superlett å påføre og bidrar til å gjøre fine linjer og porer mindre synlige.

Passer til deg som ønsker: Jevn overflate og matt tekstur.

Bodyography Foundation primer, kr 249 (30 ml)

Denne primeren gir huden umiddelbart en jevn overflate og skjuler små arr og porer. Huden får en silkeaktig tekstur og den gjør påføring av foundation til en lek. Sminken holder lenge og huden ser super ut hele dagen.

Passer til deg som ønsker: Jevn overflate og matt tekstur.

Dermalogica Age Smart skin perfect primer, kr 590 (22 ml)

Denne primeren kjennes som fløyel mot huden! Den lar huden puste og oppleves ikke som en maske, slik andre primere kan gjøre. Den hadde vært helt perfekt, hadde det bare ikke vært for at den har ørlite glitter i seg, istedenfor å gi jevnt shine.

Passer til deg som ønsker: Jevn overflate, skimmer og glød.

Dior Skinflash primer, kr 390 (15 ml)

Denne primeren er perfekt hvis du har hatt litt for mange sene kvelder og har sovet for lite. Med lysreflekterende egenskaper vil den gi glød til huden og lyse opp mørke partier. Konsistensen er lett og makeupen sitter godt og lenge.

Passer til deg som ønsker: Jevn overflate, skimmer og glød.

Bare Minerals prime time, kr 459 (30 ml)

Denne fargekorrigerende primeren passer for deg som sliter med en ujevn fargetone, eller som har en rød undertone i huden som er vanskelig å dekke med vanlig foundation. Men en gul undertone og lysreflekterende partikler gjør den huden jevn og klar for makeup.

Passer til deg som ønsker: Jevn overflate, skimmer og glød.

Les også:

Test av leppestift: Testvinneren er verdt hver krone

Det hotteste plagget kan du få helt gratis

Hun er verdens eldste supermodell

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning