Bli kvitt blå ringer

Tusj huden din plettfri

Hvordan sminke bort blå ringer under øynene? Hva er egentlig en concealer og hvilken farge trenger jeg? Vi har tatt concealere på alvor.

Publisert Oppdatert

En concealer er det du leter etter dersom du ønsker å skjule blå ringer under øynene og rødsprengt forkjølelsenese.

En concealer er nemlig et sminkeprodukt beregnet på å dekke ujevnheter i huden, være seg alt fra kviser, pigmentflekker og arr til sprengte blodkar og mørke ringer.

Det finnes flere varianter av concealerprodukter, for eksempel tusjconcealer, kremconcealer, concealer i fast form og concealer i pulverform.

Dekkstift

Dekkstift kalte vi det i gode gamle dager. Det var få alternativer i andre konsistenser tilpasset ulike hudtyper. Den typiske dekkstiften var gjerne en tørr stift i en ubestemmelig farge som ble lagt i tykke lag for å kamuflere kviser. Det så ikke alltid like heldig ut.

Heldigvis har det skjedd mye siden den gang. Concealere i dag fås i en rekke konsistenser, farger og varianter tilpasset ulike hudtyper.

Her tar vi for oss én variant: tusjconcealeren.

Hva er en tusjconcealer?

TUSJCONCEALER: En concealer er det magiske produktet som tryller bort mørke ringer under øyne, kviser, arr og pigmentflekker. Det er bare å tusje på!
TUSJCONCEALER: En concealer er det magiske produktet som tryller bort mørke ringer under øyne, kviser, arr og pigmentflekker. Det er bare å tusje på! Foto: Foto: Svein-Erik Tøraasen/Blueline Studio

En tusjconcealer er en tyntflytende concealer som kommer i en slags tusj man bruker til å tegne direkte på huden.

Ofte er tusjconcealerne ganske gjennomskinnelige og dermed best egnet til å skjule små ujevnheter, som for eksempel blå ringer under øynene og røde nesevinger.

De fleste merker tilbyr concealer i tusj-format.

Les også: Kate Moss' kvisekrise

Hvilken farge skal jeg velge?

Det er ikke så vanskelig som man skulle tro å velge riktig farge. Concealerfargene kommer gjerne i to varianter: med rosa undertone, eller med gul undertone. De aller fleste nordmenn har gul undertone.

FARGEVALG: Det er enklere enn du tror å finne riktig farge. Husk at den skal være litt lysere enn hudtonen din.
FARGEVALG: Det er enklere enn du tror å finne riktig farge. Husk at den skal være litt lysere enn hudtonen din. Foto: Foto: Camilla Langaas

Husk at en concealer beregnet til å bruke under øynene bør være en tone lysere enn huden din.

En concealer som skal brukes på blå ringer under øynene, kan gjerne ha et hint av gul-oransje i seg. Oransje er komplementærfargen til blått (det vil si, blåfargens klare motsetning) og dekker blått aller best. De fleste concealere beregnet på dette, fås i nyanser med gul-oransje med nettopp dette formål for øyet.

Test fargen før du kjøper.

Hvordan bruker jeg den?

Fordelen med en tusjconcealer er at den er så lett å legge! Du trenger ingen egen pensel, og den gir et fint resultat på kort tid.

Det er rett og slett bare å tusje på rett på huden, og blende den inn i huden med fingrene.

TUSJ PÅ: Det er lett å legge tusjconcealer. Bare tusj rett på huden og jevn ut fargen med fingrene. Voilá!
TUSJ PÅ: Det er lett å legge tusjconcealer. Bare tusj rett på huden og jevn ut fargen med fingrene. Voilá! Foto: Foto: Camilla Langaas

Ofte inneholder tusjconcealere lysreflekterende ingredienser (det står i så fall på pakningen). Lysreflekterende ingredienser lager en optisk effekt slik at vi oppfatter huden jevnere enn den faktisk er.

Les også: Slik fikser du fet hud

Rød rudolfnese?

Det er en enkel operasjon å dekke en rødlig nese med tusjconcealer.

Tusj på rundt nesevingene og under nesen. Jevn ut fargen med fingrene. Concealeren skjuler den rødlige fargen, og gjør at du ser friskere og mer våken ut på null-komma-svisj.

Les også: Modellenes skjønnhetstips

RØD NESE: Tusjconcealer er også fin til å bruke på rødlige nesevinger. Da ser du freshere ut med en gang.
RØD NESE: Tusjconcealer er også fin til å bruke på rødlige nesevinger. Da ser du freshere ut med en gang. Foto: Foto: Camilla Langaas

Kombinert concealer og highlight

Tusjconcealeren din kan brukes til mer enn å skjule. I og med at den skal være en tone lysere enn huden din, kan den brukes til å lysne og fremheve områder som for eksempel kinnbein og neserygg. Den kan også hjelpe til med å kamuflere linjen som går fra nesen og ned mot munnviken, og sinnarynken mellom øyenbrynene. Er concelaleren lysreflekterende, er den ekstra effektiv som highlight.

Les også: Highlight gir glød til huden

Andre typer concealere

En ulempe med mange tusjconcealere, er at den ofte er litt gjennomskinnelig, slik at den dekker dårlig større ujevnheter. En annen ulempe er at fuktighetsinnholdet gjør at den ikke alltid sitter så godt og må friskes opp i løpet av dagen.

Det finnes derfor en rekke andre typer concealere som dekker ulike behov. Har du fet hud, vil du kanskje best like en concealer i fast form for eksempel. Den er gjerne tørrere i konsistensen enn en tusjconcealer, dekker bedre og sitter lenger. Spør i et velassortert parfymeri eller i en hudpleiesalong etter en concealer tilpasset din hud og ditt behov.

Les også: Justin ble mobbet for utseendet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning