Krøller:

5 frisyrer du kan lufttørke håret til!

Si hallo til nydelige og holdbare bølger, krøller og volum.

FEM ENKLE FRISYRER: Alt du trenger er luft, et par strikker og litt tid.
FEM ENKLE FRISYRER: Alt du trenger er luft, et par strikker og litt tid. Foto: FOTO: James Cochran
Publisert Oppdatert

Selv om vi liker å adoptere mye fra den amerikanske kulturen her i Norge, er ikke håroppsett én av dem.

Vi er tålig gode på å sminke oss om morningen og før fest, men håret blir ofte spart helt til slutt - og da gjerne hastestylet i en ball på hodet eller med en krølltang.

Kanskje nettopp derfor er vi så avhengige av dyre frisørtimer med teknisk klipp og farge. Da er i minst halve jobben gjort.

Det er klart vi kan gjøre mye med håret vårt hjemme selv, men rundføning av håret og krølling tar gjerne litt for lang tid, tålmodighet og teknikk for stressede sjeler i det kalde nord.

Lufttørk håret

Nettopp derfor vil vi gjerne slå et slag for å lufttørke håret!

Det er praktisk, tid- og energisparende og ikke minst utrolig enkelt.

Og dét kan vi godt like.

Alt du trenger å gjøre er å vaske håret på vanlig måte, og når håret har mistet en del av fuktigheten - enten fra å henge løst eller fra å raskt føne det det, følger du én av stegene vi har listet nedenfor.

Være seg om du er ute etter små og definerte krøller, store Hollywood-bølger, strandhår, mindre volum eller fyldige krøller.

Vaske håret morgen eller kveld?

Og det spiller ingen rolle om du liker å dusje om morningen eller kvelden, men hopp gjerne i dusjen et par timer før du legger deg så slipper du å sove med vått hår.

Til gjengjeld vil frisyren sette og forme seg ekstra godt om natten, i tillegg til at håret holder seg vekk fra ansiktet.

Er du en morgendusjer så hopp rett inn i vannet med én gang du står opp, og gjør lufttørking-frisyren klar. Da kan du bruke resten av morningen på mat, mail, velge antrekk og sminke deg mens frisyren "godgjør" seg.

Fyldige krøller

Finere krøller skal du lete lenge etter.

Med fyldige krøller mener vi en frisyre som i tillegg til å krølle håret ditt, også gjør at det ser tykkere ut med litt ekstra volum.

Høres det bra ut? Vel - det er enkelt å få til.

 1. Børst volumgivende mousse gjennom hele håret, fra røtter til tupper, og legg hele håret bakover. Da reiser røttene seg lett, mens moussen does its magic.
 2. Når moussen har fått tørket inn, deler du håret inn i fire deler - åtte hvis håret ditt er veldig langt og tykt. To oppe og to nede, eller fire oppe og fire nede.
 3. Flett hver del løst og i en retning som går rett ut fra hodet, så løft albuene godt!
 4. Fest fletten med en strikk i tuppen når du har cirka fem centimeter med hår igjen.
 5. Snurr fletten rundt seg selv, og fest inntil hodebunnen med en klype eller strikk.
 6. Når håret har blitt helt tørt, løsner du flettene, kaster håret frem og rister på håret med fingertuppene fra røttene.

Store Hollywood-bølger

Den enkleste av dem alle.

Store Hollywood-bølger høres kanskje ikke helt riktig ut en tidlig mandag morgen, men uansett om du skal på jobb eller fest er dette en frisyre som krever svært lite av deg og ser fantastisk ut.

FYLDIGE KRØLLER: Tykkere hår, volum og krøller sto på tapeten for Anna Sui og modellen Gigi Hadid for våren 2016.
FYLDIGE KRØLLER: Tykkere hår, volum og krøller sto på tapeten for Anna Sui og modellen Gigi Hadid for våren 2016. Foto: FOTO: James Cochran.

Og heldigvis trenger du ikke en glamorøs sminke med røde lepper for at den skal funke.

Håret ditt må dog være skulderlangt eller lengre for at teknikken skal fungere optimalt, selv om kortere hår også vil få en herlig frisyre med voluminøse og fyldige bølger.

 1. Samle hele håret i nakken, og snurr det stramt og jevnt til håret begynner å naturlig snurre seg rundt seg selv og legge seg inntil hodebunnen.
 2. Fest med en strikk.
 3. Løsne håret cirka hvert karter, rist det forsiktig, spray lett med en tørr hårspray, gjenta snurringen og fest igjen.
 4. Gjenta prosessen helt til håret har blitt helt tørt, og plasser snurren gradvis høyere opp for hver gang hvis du ønsker mer løft fra hodebunnen. Behold festet i nakken hvis du vil ha en lavere og tyngre frisyre.
 5. Husk å alltid snurre håret i samme retning!

Strandhår

Nydelig selv midt på vinteren.

Strandhår blir best når du vasker og prepper håret om kvelden, slik at de viltre krøllene får forme seg i løpet av natten.

 1. Spray håret rikelig med saltvannsspray, sukkerspray eller teksturspray, og ikke glem å spraye fra hårets underside.
 2. Flett håret bakover i to pariserfletter. Jo strammere flettene en, jo mindre og mer definerte blir krøllene.
 3. Løsne håret morgenen etter, og rist håret godt med fingrene.
 4. Bruk en spisskam til å lett tuppere skillen i bakhodet hvis nødvendig.

Mindre volum

Jepp, det er mulig.

Selv om de fleste lufttørkede frisyrer byr på volum, krøller og bølger er det også mulig å bruke denne teknikken for å gjøre uregjerlig hår hakket flatere.

HOLLYWOOD-BØLGER: De luftige Hollywood-bølgene som sett hos Custo Barcelona for våren 2016, rammer inn ansiktet på en elegant og trendy måte, og er enklere å skape enn du tror.
HOLLYWOOD-BØLGER: De luftige Hollywood-bølgene som sett hos Custo Barcelona for våren 2016, rammer inn ansiktet på en elegant og trendy måte, og er enklere å skape enn du tror. Foto: FOTO: James Cochran

I tillegg blir dette en über-trendy wet-look frisyre.

 • Børst håret bakover eller stramt ned på sidene, slik at håret legger seg helt inntil hodebunnen.
 • Kam inn en hårgele med sterk hold fra røttene og ned til ørene.
 • Flett resten av håret i to veldig løse og fletter, og pass på å dra flettene rett ned mens du lager dem.
 • Når håret har blitt helt tørt vil lokkene langs hode ligge flatt med en herlig wet-look, mens tuppene legger seg tyngre nedover skuldrene.

Små og definerte krøller

Tid for afro!

Alle burde prøve små og definerte krøller minst én gang i livet.

Se for deg de nydelige krøllene til Felicity eller tvillingene Tia og Tamera - alle fra tidlig 2000-talls tv-serier.

STRANDHÅR: Selv midt på vinteren er strandhår en sikker vinner - og ikke minst nydelig!
STRANDHÅR: Selv midt på vinteren er strandhår en sikker vinner - og ikke minst nydelig! Foto: FOTO: James Cochran

Dette er utvilsomt teknikken som tar lengst tid, avhengig av lengden på håret ditt, men til gjengjeld kan du fint ha den i opptil en uke hvis du behandler krøllene pent.

 1. Kam håret godt inn med en krølledefinerende mousse, fra røttene til tuppene.
 2. Tvinn en stram og liten hårdel på cirka to fingerbredder, helt til den tvinner seg rundt seg selv og legger seg inntil hodebunnen.
 3. Fest ved å plassere to hårnåler i kryss over hverandre. Du kan også bruke strikker, men hårnåler er ofte enklere.
 4. Fortsett prosessen til hele håret er tvinnet.
 5. Spray håret lett med en våt hårspray og "tuttene" sitte så lenge du kan - men minst to timer.
 6. Trekk ut en tvinnet hårdel fra midten av bakhodet, og sjekk om håret er helt tørt før du løsner resten.
 7. Rist håret lett med fingrene for en mer definert look med tydelige krøller, eller børst og tuppér håret lett fra tuppene og innover med en naturkost for en mer afro-look.
MINDRE VOLUM: Større er ikke alltid bedre, det vet Badgley Mischka så altfor godt og sendte modellene sine ned catwalken med denne vakre og nedtonede frisyren for våren 2016.
MINDRE VOLUM: Større er ikke alltid bedre, det vet Badgley Mischka så altfor godt og sendte modellene sine ned catwalken med denne vakre og nedtonede frisyren for våren 2016. Foto: FOTO: James Cochran
SMÅ OG DEFINERTE KRØLLER: Har du sett noe så vakkert! De små, små krøllene som vist her hos Tommy Hilfiger for våren 2016 er like nydelige i en definert form som i en tuppert afro-form.
SMÅ OG DEFINERTE KRØLLER: Har du sett noe så vakkert! De små, små krøllene som vist her hos Tommy Hilfiger for våren 2016 er like nydelige i en definert form som i en tuppert afro-form. Foto: FOTO: James Cochran

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning