Bik Bok by Whitney Port

Whitney Port for Bik Bok

Whitney Port sin kolleksjon for Bik Bok er i salg fra i kveld.

DESIGNER: Whitney Port har laget sin egen kolleksjon for kleskjeden Bik Bok.
DESIGNER: Whitney Port har laget sin egen kolleksjon for kleskjeden Bik Bok. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert
FAVORITTEN: Disse jeansene er Whitney Port sine favoritter i kolleksjonen.
FAVORITTEN: Disse jeansene er Whitney Port sine favoritter i kolleksjonen. Foto: Foto: produsenten

Whitney Port (26) har i løpet av de siste årene opparbeidet seg et navn som en skikkelig fashionista takket være MTV-seriene «The Hills» og «The City».

Her fikk vi se henne jobbe for både Teen Vogue og designeren Diane von Furstenberg. Senere begynte hun å jobbe for seg selv, og i 2009 lanserte hun kleslinjen Whitney Eve.

Designer for norsk kleskjede

Nå er den unge designeren igjen aktuell, denne gangen som gjestedesigner for kleskjeden Bik Bok.

Whitney følger dermed i fotsporene til de norske it-jentene Jenny Skavlan og Charlotte Thorstvedt.

Selv synes Hollywood-kjendisene at det var kult å designe for Bik Bok, fordi hun mener kleskjeden har et bredt og trendy sortiment til bra priser.

- Jeg synes det er utrolig gøy å skulle få nå ut til Norden med min kolleksjon, sier hun, og røper overfor Det Nye at hun selv har en forkjærlighet for rimelig mote.

Blander det feminine med det maskuline

- Dette er en kolleksjon som mikser det maskuline og det feminine. En kremhvit dressjakke henger ved siden av delikate bluser og mønstrede jeans, en strikket genser har fått lukseriøse gull detaljer. Det er kontraster og balanse som gjør det interessant, mener Whitney selv.

Whitneys favorittplagg er den mønstrede jeansen hun har på seg når vi møter henne, og den lyse strikkegenseren med taudetaljer.

Hun hadde også en spesifikk idé om hvilke anledninger plaggene kan brukes til.

- Jeg ønsket å blande jobb-inspirerte elementer med mer klassiske basisplagg. I tillegg laget jeg noen partykjoler og noen morsomme sko med glitrende hæl og et par søte ballerinas. Ideen er at kolleksjonen skal passe jenter som har tilsvarende livsstil som meg.

Henter inspirasjon fra sin egen stil

- Når jeg designer tar jeg ofte utgangspunkt i min egen stil og ser på hva jeg selv mangler i garderoben og ønsker å gå med. Og ikke minst hva jeg ønsker å se neste sesong, sier stjernen til Det Nye.

Hun legger til at ettersom hennes egen kleslinje er basert på det samme prinsippet, kan disse to kolleksjonene fint styles sammen.

- Kleslinjen min har mer farger og mønster, mens Bik Bok-kolleksjonen er mer basic, men de går godt sammen. Det er jo annerledes å skulle designe for et mer kommersielt merke. Utfordringen er at den skal passe til mange jenter med forskjellig stil, og plaggene skal i tillegg være svært rimelige, sier Whitney.

Bik Bok by Whitney Port-kolleksjonen er i salg fra torsdag 6. oktober kl. 18.00.

SMAKEBITER: Whitney Port sin kolleksjon for Bik Bok består både av klær, samt vesker og sko, og prisene på tingene ligger mellom kr 349 og kr 799.
SMAKEBITER: Whitney Port sin kolleksjon for Bik Bok består både av klær, samt vesker og sko, og prisene på tingene ligger mellom kr 349 og kr 799. Foto: Foto: produsenten

Les også:

Disse jeansene lover deg perfekt rumpe

Slik vil vi ikke se kjæresten kledd

Dette gjør jentene feil når de kler seg

Slik skal du kle deg på fest

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning