Hvordan knyte sløyfe

Vet du hvor du skal knyte sløyfen?

Nei, ikke rundt halsen...

Publisert Oppdatert

Sløyfe har virkelig fått en oppsving de siste årene – den er ikke lenger bare forbeholdt smokingen.

Likevel mistenker vi at en del menn går for den raske og lettvinte løsningen: en ferdigknyttet sløyfe.

Men det er da vel ikke noe gøy å jukse?

I videoen over viser Calle Ferner, butikksjef hos Ferner Jacobsen i Oslo, en noe spesiell, men enklere, måte å knyte sløyfe på enn den du muligens har vært borti før.

Han har tidligere vist hvordan dressen skal sitte og hvordan du knyter slips.

Når Ferner knyter sløyfe, gjør han det nemlig ikke speilvendt rundt halsen – som de fleste gjør.

- Jeg knyter den rundt låret, jeg klarer ikke gjøre det rundt halsen. Jeg har jobbet her i 20 år og får det enda ikke til.

Han mener også det er lettere for kunden, og dessuten også mer forbrukervennlig.

- Det er vanskelig å gjøre det speilvendt rundt halsen og å få den stram nok, sier han.

Bruker sløyfe oftere enn slips

De fleste tyr til slipset når dressen skal på, men for å variere looken kan det være kjempefint å bytte det ut med en sløyfe.

- Jeg synes sløyfe er et ypperlig alternativ til slips. Det har en coolnes over seg dersom det blir brukt riktig, sier Knut Christian Moeng, redaktør i Mann, og fortsetter:

- Du kan både gå for den klassiske Bond-varianten, eller bruke en mer hipstervariant med en retrosløyfe sammen med en mønstret skjorte. Personlig bruker jeg sløyfe langt oftere enn jeg bruker slips.

Også manneblogger og castingansvarlig Espen Hilton er glad i sløyfer, men er ikke like ivrig som han var tidligere.

- Jeg hadde en periode hvor jeg brukte sløyfer til alt. Nesten litt skummelt, for jeg ble jo «sløyfemannen», haha!

Selv om han er sløyfefan, ber han folk slutte å bruke plastsløyfer. Man ser ikke så kul ut med det som man kanskje ønsker, nemlig.

- Sløyfer er fint det, men ikke bruk sløyfer som er laget av plast. Det var en trend som kom med «Paradise Hotel»-gutta, husker jeg. Dette er ikke sløyfer, dette er overkill på å se kul ut, men man ser ikke kul ut! SORRY!

I dag bruker Hilton bare sløyfer om han skal på noe virkelig fint.

- For eksempel gallamiddager, julebord eller fester hvor det er dresskode, sier han.

KNYTE SELV: Til smoking bør du knyte sløyfen selv, og den skal være i samme farge som smokingen.
KNYTE SELV: Til smoking bør du knyte sløyfen selv, og den skal være i samme farge som smokingen. Foto: FOTO: Erik Hannemann

Disse typene liker gutta

Moeng bruker moderate store sløyfer, og bruker de gjerne i svart/hvit-kombinasjon.

- Jeg bruker også svart sløyfe til svart skjorte og svart dress. Überkult, om jeg kan si det selv, sier han.

Han sier det var Justin Timberlake som gjorde han oppmerksom på hvor bra det ser ut med sløyfe, da han ga ut sitt forrige album.

- Da var det på hodet inn i klesskapet for å finne frem skjulte skatter, og det viste seg at jeg hadde et utall varianter liggende. Men for min del går det mest i svart, mørkegrått og mørkeblått.

Hilton holder seg til den svarte, sexy varianten, men har to måter han bruker å style den på.

- Enten har jeg på meg smoking hvor jeg bruker sløyfen som den skal være, eller om jeg skal på en litt mer avslappet fest, har jeg sløyfen bare hengende rundt halsen uten å knyte den, sier han.

Gjør du det på den måten, blir antrekket og looken din en helt annen enn om du bruker sløyfen på den tradisjonelle måten.

- Om du ikke knyter den og den bare henger over den hvite skjorten, får man et helt annet utrykk. Og det kan fort bli litt småsexy om du hadde spurt noen av jentevennene mine, sier Hilton og legger til:

- Se for deg svarte, skinny jeans, slim fit, hvit skjorte og en sløyfe som ikke er knytt, med dressjakken over. Sexy og rocka i samme look. Den stilen er jeg veldig fan av.

SLØYFEFIN: Øverst fra venstre: Beuer, kr 750. Moods of Norway, kr 400. Made from Leftovers, kr 499. Beuer, kr 750. Gucci, kr 1179. Polo Ralph Lauren, kr 700. Lanvin, kr 936.
SLØYFEFIN: Øverst fra venstre: Beuer, kr 750. Moods of Norway, kr 400. Made from Leftovers, kr 499. Beuer, kr 750. Gucci, kr 1179. Polo Ralph Lauren, kr 700. Lanvin, kr 936. Foto: FOTO: Produsenten

Slik styler du

En sløyfe er noe veldig mange helst bruker til smoking og pyntede anledninger, men den kan også brukes i mer rocka antrekk, som Hilton var inne på.

- Uten at vi skal nevne navn, så er det jo enkelte som får et visst professorpreg over seg når de bruker sløyfe. Jeg synes at enten skal du fiffe deg skikkelig opp, finne frem smokingen eller findressen med hvit skjorte, sier Moeng og fortsetter:

- Eller så skal sløyfen brukes i en mer rocka kombinasjon – type skinnjakke, hvit skjorte med svart sløyfe til. Bærer du det med stil kan sløyfe brukes til og med til hverdags, men det har noe med attituden å gjøre. Ingen tilfeldigheter, takk.

Hilton mener alle kan gå med sløyfe, men bare ikke alle anledninger og steder.

- Alle kler sløyfe så lenge du kler deg etter sløyfen. Den passer helst til fester, ikke til jobb – der kan du ha på deg et slips, som ikke er så høytidelig, sier han.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning