Rubis topp 5

Ukas topp 5 strikkegensere

Her er sesongens fineste strikkegensere til en rimelig penge. Det Nyes moteansvarlig viser deg sine favoritter

GENSERE: Her er Rubis topp fem strikkegensere, og alle koster 599 kr eller mindre.
GENSERE: Her er Rubis topp fem strikkegensere, og alle koster 599 kr eller mindre. Foto: FOTO: Fashionactive og produsentene
Publisert Oppdatert
MOTEANSVARLIG: Rubi Sørvik er moteansvarlig i Det Nye.
MOTEANSVARLIG: Rubi Sørvik er moteansvarlig i Det Nye. Foto: Foto: Trond W. Andersen

Det finnes ingenting bedre enn å krype inn i en oversized strikkegenser nå som temperaturen har sunket og vinteren er rett rundt hjørnet.

Hverdagschic

Genseren som både er behagelig og en trendfavoritt. Den redder ofte hverdagsantrekket og kan brukes som både ytterplagg, og under kåpen for å holde varmen.

Perfekt å ha i skapet sammen med andre helt essensielle nøkkelplagg du bør ha i garderoben din.

I tillegg er den et plagg som er lett å style, og kan brukes til så og si alt!

Designere som Stella McCartney og Isabel Marant er foregangsfigurer for trenden, og begge viste store oversizede gensere på catwalken for vinteren.

Jeg er av de som går med strikk nesten hver dag, om ikke faktisk hver dag.

Da slipper man unna de store, formløse jakkene og kan bruke de litt tynnere kåpene litt lenger.

Det er aller best når genseren rekker godt nedpå lårene, og har lange ermer som kan rulles opp.

Her er 5 strikkegensere som redder hverdagsantrekket.

GENSERFAVORITTER: 1: Cubus, 399 kr. 2: Zara, 559 kr. 3: H&M, 299 kr. 4: Bik Bok, 399 kr. 5: Mango, 599 kr.
GENSERFAVORITTER: 1: Cubus, 399 kr. 2: Zara, 559 kr. 3: H&M, 299 kr. 4: Bik Bok, 399 kr. 5: Mango, 599 kr. Foto: Foto: Produsentene og Fashionactive

Favoritt-strikk

Moteansvarlig i Det Nye

Rubi Sørvik er mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye (for tiden i foreldrepermisjon), og fashionista på sin hals.

Hun er utdannet makeupartist, har tatt estetiske studier både i Oslo og i London. I tillegg har hun jobbet i flere år som stylist.

Det beste hun vet er følelsen av å ha gjort et skikkelig kupp.

Dette er mine absolutte favoritter som fåes kjøpt i butikk nå!

Og det beste med disse er at du har råd til å kjøpe flere enn bare én. Liker du også å gjøre gode kupp? Les forrige ukes supre motekupp her.

Min garderobe består av utallige strikkegensere som alle blir flittig brukt.

Som en del av basisgarderoben er strikkegenseren et viktig plagg. Jeg har valgt disse 5 nettopp fordi jeg syns du kan trenge alle og enhver!

1: Genseren fra Cubus (399 kr) er i en deilig rustfarge som gjør seg særlig godt nå på høsten. Kombinert med en skinnbukse er denne råkul til hverdags.

2: Den svart-hvite genseren fra Zara (549 kr) har et mer maskulint, firkantet snitt, og er litt mer edgy enn de andre. Perfekt for en som flørter litt med den rocka trenden. Over et miniskjørt, med boots tror jeg denne genseren ville gjort seg godt.

3: Klassikeren fra H&M (299 kr) er et eksemplar som burde få bo i alles garderober. Kabelstrikken kommer tilbake sesong etter sesong og er utrolig lekkert til et enkelt antrekk med for eksempel jeans og ankelstøvletter.

4: Få en militærinspirert look med genseren fra Bik Bok (399 kr). Denne enkle ribbestrikken har et noe tøffere uttrykk. Her kan du også lete i kjærestens garderobe for å finne en liknende. Lengden her er perfekt å kombinere med et knelangt skjørt!

5: På Mango (599 kr) kan du finne denne lekre oversizede gensere som ender i to spisser foran. Rett og slett en nydelig strikkegenser. Denne passer perfekt til lyse, trange jeans. Og ser også utrolig komfortabel ut!

Stylingtips

I motebildet nå regjerer en lys trend som går ut på å kombinere nyanser av hvitt og kremfarger.

STRIKK PÅ CATWALKEN: Her viser Stella McCartney (t.v.) og Isabel Marant (t.h.) eksempler på hvordan du kan style strikkegenseren.
STRIKK PÅ CATWALKEN: Her viser Stella McCartney (t.v.) og Isabel Marant (t.h.) eksempler på hvordan du kan style strikkegenseren. Foto: FOTO: Fashionactive

La hele antrekket være i nyanser av hvitt. Med en hvit eller offwhite strikkegenser til en hvit jeans, med grove boots og gjerne et litt rocka beltet er hverdags-chic looken sikret. Se for eksempel hvordan Isabel Marant stylet sine modeller - resultatet blir en kul, avslappet look.

Miks forskjellige strukturer for å få et interessant antrekk.

For en litt strammere look, kan den lyse strikkegenseren kombineres med et par hvite dressbukser, gjerne i silke for å tilføre en kontrast til den grove strikken. Og vips er jobbantrekket i boks.

Her er det et hot tips å kombinere dressbuksene med et par lave herreinspirerte sko for å gi antrekket en overraskende vri.

Stella McCartney viste dette antrekket på catwalken for vinteren og det har blitt en stor "snakkis" i bransjen.

Les også:

Dette bør alle jenter ha i garderoben

Disse skoene redder enhver festlig anledning

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning