TRENDER 2015

42 ting du ikke fikk med deg fra moteukene

Våre reportere røper hva som skjer i kulissene på Fashion Week.

Publisert Oppdatert

På plass i Paris: Alli Sim

Jobber for det franske luksusmerket Hermès.

1. Jeg er aldri i Paris uten å spise burger fra Ferdi – det er også favoritten til Kanye West, Kim Kardashian og Justin Bieber. Uansett, Paris er et matparadis.

2. Innimellom all jobb som hører med til moteukene, prøver jeg å få besøkt gamle apoteker, markeder og spesielt blomsterbutikken Rambert Rigaud på 2 Rue de L’Universitè, som har helt fantastiske blomsterdekorasjoner.

3. Shopping i Paris er best på Le Bon Marche, & Other Stories og Merci.

4. Jeg jobber for det franske merket Hermès, så det er kanskje ikke så rart at jeg alltid pakker med meg noen kasjmirskjerf fra nettopp Hèrmes i kofferten når jeg reiser på moteuker. I tillegg har jeg alltid med meg: oljer fra Mmerci Encore (et merke jeg eier og produserer), statementhæler som har det lille ekstra, et bilde av min kjære i en Tiffany & Co-ramme og rød leppestift fra Nars.

I PARIS: Alli Sim besøkte blomsterbutikken Rambert Rigaud i sentrum av Paris, gikk turer ved Left Bank og jaktet etter den perfekte koppen med te.
I PARIS: Alli Sim besøkte blomsterbutikken Rambert Rigaud i sentrum av Paris, gikk turer ved Left Bank og jaktet etter den perfekte koppen med te. Foto: Foto: Getty Images/Produsentene

5. Min «girl crush» Tina Leung er alltid inspirerende, @tinaleung på Instagram.

6. Jeg elsker atmosfæren på Left Bank. Saint-Germain er mitt favorittområde, så det er alltid her jeg bor når jeg er i Paris.

7. Det hørte mye på Robyn, Lykke Li og Ok under moteuken, men jeg skal ikke lyve, Taylor Swifts siste album «1989» gikk også på repeat.

8. Jeg kjøper alltid med meg gode apotekprodukter når jeg er i utlandet. Bioderma og La Roche-Posay er favorittene fra de franske apotekene.

9. Den beste kaffen får du på Café Kitsune and Holybelly. Resten av tiden jakter jeg på den perfekte koppen med te. Kusmi Tea leder for øyeblikket

På plass i Stockholm: Cecilie Mevatne

I STOCKHOLM: Mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye Cecilie Mevatne drakk mye kaffe, elsket snittene på Back-visningen, satt ved bassengkanten under Cheap Monday-visningen og brukte mye rosa leppestift.
I STOCKHOLM: Mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye Cecilie Mevatne drakk mye kaffe, elsket snittene på Back-visningen, satt ved bassengkanten under Cheap Monday-visningen og brukte mye rosa leppestift.

Mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye

1. Jeg møtte favorittmodellen Lone Praesto på Dagmar-visningen.

2. Den kuleste og mest vågale visningen under Stockholm Fashion Week var Cheap Mondays´, med et skikkelig bassengparty.

3. Fikk intervjue herlige Maria Nilsdotter, jenta bak smykkemerket med samme navn.

4. Bare se, men ikke røre. Litt vindusshopping er lov, selv om lommeboken min måtte holde seg til Zara og & Other Stories.

5. Elsket snittene og silhuettene på Back-visningen.

6. Blå er jo vårens farge, og Hunkydory hadde utallige helblå looks i sitt show.

7. Kaffe!

8. Elsker Zara Home og måtte snoke litt her. Håper vi snart får se denne delen av Zara i Norge.

9. Hotellet Berns er den perfekte basen for alle fashionistaer under moteuken.

10. Filippa K er en klassiker og skuffet heller ikke denne gangen. Visningen fant sted i en liten, grønn oase.

Det Nye opplyser om at turen til Stockholm ble sponset av Patriksson Communication.

På plass i Køben: Karn Kjerstad

Moteblogger og Det Nye-jenta 2013.

I KØBEN: Karn Kjerstad dro på visningen til Samsøe og Samsøe, Ganni og så lekre smykker The Jewellery Show.
I KØBEN: Karn Kjerstad dro på visningen til Samsøe og Samsøe, Ganni og så lekre smykker The Jewellery Show. Foto: Foto: Karn Kjerstad

1. Her er jeg på vift i silkebukser fra Ganni. Er det Fashion Week, så er det Fashion Week!

2. Samsøe & Samsøe presenterte en superfin ny kolleksjon – og arrangerte moteukens kuleste etterfest på Bakken i Kødbyen.

3. Danskene kan design, med rene linjer som er en fryd for øyet. Lekre invitasjoner som skal rammes inn.

4. Københavns beste fiskemat finner du hos Oyster and Grill i Sjællandsgate, midt i den hippe bydelen Nørrebro. Nipp til et glass iskald cava mens du velger og vraker blant alt det lekre havet har å tilby.

5. Vakre smykker og tilbehør på løpende bånd på The Jewellery Show. Digger denne freshe vårlooken fra danske Lulu Badulla.

6. Både klær, modeller og musikk spilte virkelig på lag og etter alle kunstens regler da Ganni viste sin sporty-chic, komfortable og delikate vårkolleksjon på en tennisbane.

7. og 8. Vi ønsker oss kunstverk og evigvarende smykker i gull og diamanter. Lanseringen av Sophie Bille Brahes nettbutikk foregår i kule Gothersgade, med en iskald eplemost, chill stemning, god musikk og utendørs hygge på ekte Københavnsk vis. 

9. Sykle innom Torvhallerne, Københavns mathall, marked og råvarer samlet på ett sted. Vel verdt et besøk enten det skal være for en kaffe og en is, friske grønnsaker og kjøtt, eller bare for å nyte et glass vin i kveldssolen.

10. Se alle de mest kjente severdighetene og byen fra sjøsiden. Det perfekte romantiske avbrekket med kjæresten, eller bare en kul ny måte å oppleve byen på sammen med venninnene.

På plass i London: Lara Benjamin

Motepraktikant i Harper’s Bazaar

1. Roterende plattformer, ballonger og selvlysende effekter skapte teatralsk stemning når Anya Hindmarch viste sine nye vesker. Moteukens beste visning!

I London: Lara Benjamin så kule itjenter som Kristina Bazan. Drakk juice fra Joe & The Juice og så veskekolleksjonen til Anya Hindmarch.
I London: Lara Benjamin så kule itjenter som Kristina Bazan. Drakk juice fra Joe & The Juice og så veskekolleksjonen til Anya Hindmarch. Foto: Foto: Getty Image/Istock/James Cochrane/Produsentene

2. Smink deg matt, varsler Tom Ford. Rent, matt ansikt, sotede øyne og masse maskara, slik at øynene får all fokus.

3. Sminkeproduktet som fikk meg gjennom moteuka: eos lipbalm.

4. Blogger Kristina Bazan vakte oppsikt på moteuka med sin kule stil.

5. Sørg for nok mat og drikke når du løper mellom visningene. Jeg digger kule Joe and The Juice – og de finner du mange steder.

6. Skohimmelen finnes virkelig. På Harrods har de åpnet perleporten til luksusshopping av alle eksklusive skomerker du kan tenke deg.

7. Festen alle ville bli invitert på, var Rick Owens Selfridges Rave. Her var det strobelys og røykeffekter til den lyse morgen!

8. The Edition Hotel London er stedet å få litt skjønnhetssøvn. Ligger midt i løypa og har klassisk arkitektur blandet med avantgarde for å få den trendy atmosfæren. Se opp for kjendiser og supermodeller.

Videoen over viser catwalklooken Linda Cantello skapte for Armani. Videoen er produsert av L´Oréal, som eier Giorgio Armani Cosmetics.

På plass i Milano: Cecilie Mevatne

1. Milano er den byen der du kan dra på litt mer, å vekke til live din indre «Bella». 

2. Bagasjen min ble glemt under mellomlandingen i Frankfurt. Ganske nervepirrende når man skal på fashion week.

3. Jeg spiste på favoritten Armani Nobu.

4. Jeg var backstage på Giorgio Armani og intervjuet den anerkjente og fantastiske makeupartisten Linda Cantello.

Det Nye opplyser om at turen til Milan ble sponset av L'Oréal.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning