Test av nettbutikker

Test av nettbutikken Zalando.no

Gratis frakt og retur, samt ingen tollgebyre er et stort pluss. Litt tynt når det gjelder spennende designere.

ZALANDO: Nettbutikken er enkel å finne frem i. At alt står på norsk er også et stort pluss!
ZALANDO: Nettbutikken er enkel å finne frem i. At alt står på norsk er også et stort pluss! Foto: FOTO: Screenshot Zalando.com
Publisert Oppdatert

Om nettbutikken:

Zalando er et tysk selskap som har sine hovedkontorer i Berlin. De selger i klær, sko, tilbehør og interiør fra kjente merker som Nike, Adidas, Only, Vero Moda og Mexx.

De har også sin egen kolleksjon, Zalando Collection. Under fanen "Salg" finner du varer på tilbud, normalt 10-40 % avslag.

Nettbutikken sender til Norge, har norsk språklig nettside, norsk kundeservice og priser oppgitt i kroner.

Førsteinntrykk:

Zalando er en oversiktlig nettbutikk.

Plaggene kan ses forfra, bakfra og i et nærbilde av materialet. Det trekker ned at plaggene ikke vises på modell.

Her står det både hva plagget er laget av (100 % polyester for eksempel) og vaskeanvisninger. Pluss for kundevurderinger med tekst og stjerner.

Enkel i bruk?

Den er enkel å orientere seg i, og du kan søke etter bestemte merker eller typer plagg. Søket kan også begrenses etter tilgjengelig størrelse, farger og prisklasse.

Registrering gjøres enkelt med navn, telefonnummer, e-post og passord.

Nettbutikken viser tydelig hvordan den sender og returnerer. Lurer man på noe har de norsk kundeservice med åpningstider mellom kl 08-18.

Betalingsordninger

På Zalando kan du betale med de fleste vanlige bank- og kredittkort, og de benytter seg av "Sikker betaling" - som gjør at du bruker kode bra kodebrikke eller mobilbank. Du kan også velge å betale med PayPal eller å få faktura i posten sammen med pakken.

Zalando operer uten tollgebyrer, noe som er et stort pluss!

ZALANDO: Zalandos esker er lett gjenkjennelig med logo og oransj mønster. Innpakningen er enkel, ikke noe fiksfakseri.
ZALANDO: Zalandos esker er lett gjenkjennelig med logo og oransj mønster. Innpakningen er enkel, ikke noe fiksfakseri. Foto: FOTO: Madeleine Strand

Returordning

Zalando har gratis frakt og retur, noe som er veldig positivt! Du har også hele 30 dager åpent kjøp.

Levering gjøres med MyPack, noe som betyr at pakken hentes i en av dine nærmeste matbutikker. Dette er en smart måte å motta pakker på dersom de leverer i din nærmeste butikk, men i vårt tilfelle måtte vi gå ens ærend til en butikk fem minutter lenger unna for å hente pakken.

Levering med MyPack trekker opp i forhold til Posten, siden man slipper trange åpningstider - men er ikke et like godt alternativ som med bud.

Hurtighet

Varen ble bestilt på en torsdag og sms med informasjon om henting i butikk fra MyPack kom på mandag. Refusjon av penger kom ca. to uker etter at varen var returnert, og ble summen ble satt tilbake på samme konto/kort som den ble trukket fra ved kjøpet.

Service

Zalando har et norsk telefonnummer for kundeservice, og svarer godt og ordentlig på våre spørsmål om frakt og retur.

Prisnivå

Zalando har mange relativt rimelige varer, under 1000-lappen, samt litt dyrere treningsklær. I tillegg fører de noen mer eksklusive designere, som Vivienne Westwood og Marc Jacobs, men da hovedsakelig sko.

Nettbutikken har også en egen fane for salgsvarer, der du kan kjøpe produkter til nedsatt pris - normalt rundt 25 % avslag.

Gratis frakt og retur - det er veldig bra!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning