Test av nettbutikker

Test av nettbutikken Net-a-Porter.com

Vanvittig rask levering og stor utvalg av designerklær.

TEST AV NETTBUTIKKER: Test av Net-a-porter sin nettbutikk.
TEST AV NETTBUTIKKER: Test av Net-a-porter sin nettbutikk. Foto: FOTO: Printscreen Net-a-porter.com
Publisert Oppdatert

Om nettbutikken:

Net-a-Porter er en eksklusiv nettbutikk som fører utrolig mange kjente designere, samtidig som de satser på unge og fremadstormede designere som er i ferd med å slå igjennom.

Her finner du merker som Lanvin, Stella McCartney og Gucci, men også rimelige merker som Adidas og Vince, for å nevne noen.

Hovedkontoret i Europa er på Westfield shopping center i London og plagg til Norge sendes derfra.

Prisene er i britiske pund, men kan også velges til å være euro, norske kroner finnes ikke.

En annen fantastisk bonus på Net-a-Porter sin side er webmagasinet som hver uke bugner av fine moteserier, nyttige skjønnhetssaker og plagg man kan kjøpe ved å klikke på dem i moteserien.

Førsteinntrykk:

Lekker og oversiktlig med alfabetisert oversikt over merkene. Plaggene er, i tillegg til nydelige produktbilder og modellbilder, også filmet på modell slik at man ser hvordan de beveger seg på kroppen.

Ellers er det en super størrelsesguide på hvert plagg og oversikt over hva slags materialer plagget er laget av.

Litt mangelfull vaskeinstruksjoner, det står enten rens eller maskinvask, men det gir i hvertfall en pekepinn på om plagget enkelt kan rengjøres hjemme og det er jo strengt tatt det viktigste.

Enkel i bruk?

Superlett å registrere seg med passord og mailadresse. Lett å orientere seg på siden og lett å søke opp produkter.

Betalingsordninger

Å betale er lett, men det er kun tillatt å betale med kort. Både Visa, Mastercard, American Express og Diners er tillatt samt noen andre internasjonale kort.

Returordning

Grei returordning. Først skriver man en mail til kundeservice hvor man får et nummer. Dette nummeret refereres til når man bestiller henting gjennom transportøren DHL. De kommer hjem eller på jobb og henter returen på ønsket tid og dag.

Det er et par skjemaer som må fylles ut før tingene returneres, og det følger med en returpose med adresse ferdig utfylt.

FIN PAKKE: Varene kommer i en grå eske, men inne i den grå esken dukker det opp en nydelig, svart pakke med et elegant sløyfebånd.
FIN PAKKE: Varene kommer i en grå eske, men inne i den grå esken dukker det opp en nydelig, svart pakke med et elegant sløyfebånd. Foto: FOTO: Julie Botnen

Hurtighet

Den aller raskeste nettshoppen jeg noen gang har testet.

Jeg bestilte varen klokken 16.00 en torsdag og pakken ble levert klokken 13.00 neste dag!

Med en gang bestillingen er lagt inn kommer det en bekreftelsesmail på at varene er bestilt og at betalingen er ok. Deretter kommer det en mail med et trackingnummer slik at man kan følge pakken underveis.

Service

Veldig god service. Etter sendt mail tok det bare to timer før jeg fikk svar. Ved retur av plagg var det også veldig greit å få hjelp. Mailen med returnummeret fra kundeservice kom etter et par minutter.

Prisnivå

Net-a-Porter har et relativt høyt prisnivå. Alle merkene som føres er eksklusive designermerker som koster det samme i en designerbutikk.

Det kan lønne seg å følge med på salget da det er mulig å gjøre store kupp. Prisene blir satt ned til 70% på slutten av salget.

Et pluss er det at tollkostnader er inkludert i prisen du får oppgitt på hvert plagg, så ikke dette kommer som en overraskelse når du skal sjekke ut og betale.

Frakt koster normalt 15 euro (ca 115 kr) for standardfrakt (lover levering innen 5-6 arbeidsdager) og 25 euro (ca 190 euro) for express (levering innen 2-3 arbeidsdager). De har imidlertid ganske ofte kampanjer med gratis frakt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning