Test av nettbutikker

Test av nettbutikken Theoutnet.com

Inspirerende nettbutikk med svært nedsatte priser. En klar favoritt, men med noe kluss i retur av penger.

TEST AV NETTBUTIKKER: Test av The Outnet sin nettbutikk.
TEST AV NETTBUTIKKER: Test av The Outnet sin nettbutikk. Foto: FOTO: Printscreen Theoutnet.com
Publisert Oppdatert

Om nettbutikken:

The Outnet er søstersiden til Net-a-porter.com, og er opprinnelig britisk. Finnes nå også i USA, og leverer til store deler av verden.

The Outnet har som konsept å selge designerklær-, sko og smykker til nedsatte priser.

Siden har mer enn 200 ulike merker - som blant annet Alexander Wang, Stella McCartney, Balmain, Acne og Chloé.

Nettbutikken sender til Norge, men språket er engelsk og prisene oppgis i euro.

Førsteinntrykk:

En farlig inspirerende side det er lett å klikke seg rundt på. Det er enkelt å finne frem og informasjonen er tydelig og klar. Pluss for at det står hva plagget inneholder (for eksempel 100% silke).

Plaggene vises både på modell (forfra og bakfra) og som produktbilde, i tillegg til et bilde der du kun ser materialet på plagget eller andre detaljer som glidelåser og mønstre.

Det står prosenten plagget er satt ned, i tillegg til før- og etterpris.

Fint med vaskeinstruksjoner.

Enkel i bruk?

Det er enkelt å registrere seg (mail pluss passord). Finner lett frem.

Tar litt tid å sette seg inn i returordningen og returnere varen. Mer om retur lenger nede.

Betalingsordninger

Betalingsform er kun via kort (nettsiden aksepterer Visa, MasterCard, American Express samt en del andre internasjonale kort).

I EN PAPPESKE: Varene kom i en solid pappeske. Inne i esken lå vesken pent pakket inn i et delikat, hvitt silkepapir.
I EN PAPPESKE: Varene kom i en solid pappeske. Inne i esken lå vesken pent pakket inn i et delikat, hvitt silkepapir. Foto: FOTO: Kristin Edvardsen

Returordning

Returnering av pakken tar tid, men er til gjengjeld godt organisert.

Det første jeg må gjøre, er å gå inn på mine sider og be om en RMA-kode (Returns Merchandise Authorization) som jeg mottar på mail sekunder senere.

Denne koden er gyldig i 14 dager. Deretter må jeg kontakte budbringerselskapet DHL for å avtale når og hvor det passer for meg at pakken hentes.

I mellomtiden må jeg fylle ut fire returneringsskjemaer som fulgte med i pakken da jeg mottok den. Her skal blant annet RMA-koden skrives opp.

Pakken blir hentet av DHL samme dag som jeg ringer for å returnere. En snill mann kommer og henter pakken, ser at produktet er like helt og tar så med seg varen. Enkelt og greit.

Returnering av varen er gratis.

Jeg fikk pengene inn på kontoen åtte dager etter at varen var returnert, men fikk da feil beløp. Jeg skulle ha tilbake kr 349, men fikk kun kr 69.

Måtte derfor kontakte kundeservice på nytt, og de lovet å ta hånd om saken. Fire dager senere fikk jeg resten av beløpet satt inn på kontoen min.

Hurtighet

Jeg får oppgitt at ved standard levering (som jeg valgte, og må betale kr 85 for) vil pakken bli levert innen seks til syv arbeidsdager.

Dagen etter at jeg har bestilt pakken, får jeg en mail om at varen er sendt, og at jeg kan sjekke ordrestatus på min side på nettsiden. Pakken ble levert rett på døren etter seks dager.

Du kan velge om varen skal leveres til jobb eller hjem, men levering skjer mellom 09.00 og 17.00.

Du kan også velge ekspresslevering av varen. Da betaler du kr 140, og får pakken levert etter mellom tre til fire arbeidsdager.

Service

Kan chatte med en kundehjelper som svarer deg med én gang. Tilbyr hjelp 24 timer i døgnet, syv dager i uken. Fikk umiddelbart svar.

Kundeservice på telefon er også oppe 24 timer i døgnet, syv dager i uken, og har alltid noen til stede som kan svare deg. Veldig behjelpelig.

Kan ta opp til ti dager fra du returnere varen til pengene er inne på kontoen din igjen.

Når det kommer til skatter og avgifter er dette DDP (Delivery Duty Paid) på denne siden. Det betyr at selgeren betaler eventuelle importskatter og avgifter.

Prisnivå

Selve konseptet til The Outnet er å tilby kunden designerplagg til en nedsatt pris. Her er altså mulig å gjøre skikkelige kupp.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning