Test av nettbutikker

Test av nettbutikken Boozt.com

Fin nettbutikk, men høyt minstebeløp for gratis frakt.

TEST AV NETTBUTIKKER: Vi har testet Boozt.com sin nettbutikk.
TEST AV NETTBUTIKKER: Vi har testet Boozt.com sin nettbutikk. Foto: FOTO: Screenshot Boozt.com
Publisert Oppdatert
TILPASS SELV: Kjekt å kunne tilpasse kontrasten selv, særlig når plaggene er veldig lyse.
TILPASS SELV: Kjekt å kunne tilpasse kontrasten selv, særlig når plaggene er veldig lyse. Foto: FOTO: Screenshot Boozt.com

Om nettbutikken:

Boozt.com henvender seg både til kvinner og menn, og byr på klær og tilbehør også til barn. De spesialiserer seg på skandinavisk mote og supplerer med andre internasjonale merker. På merkemenyen står blant annet Esprit, Vero Moda, Jack & Jones, Day Birger et Mikkelsen, Hugo Boss og Matinique.

Boozt.com er opprinnelig svensk, men har norsk nettbutikk med norske priser.

Førsteinntrykk:

Fin, litt magasininspirert i design og det er tydelig at Boozt.com har mye å by på. Produktbildene er gode, men savner å se plagget på modell.

Fordel at det er vaskeinstruksjoner på plaggene, og at vi kan se hva de er laget av - i hvert fall halvveis (på en kjole jeg klikket meg inn på, står det 54 % polyester- men det står ikke hva de resterende 46 prosentene består av).

Kundene kan selv gå inn og anmelde både selve plagget med stjerner og angi om størrelsen var som forventet. En ekstrabonus er at vi selv kan gå og stille på kontrasten på plaggene.

Enkel i bruk?

Veldig enkel og grei i bruk. God kategorisering over plaggene, og lett å finne frem. Ingen registrering trengs, - annet enn at du selvsagt må opplyse om kontaktinformasjon og adresse. Liker også at nettbutikken lagrer hvilke plagg jeg har vært innom og tittet på.

Betalingsordninger:

Her kan du velge fra øverste hylle:

Kredittkort eller bankkkort (koster ingenting ekstra)

Payport faktura eller en delbetaling (her kan du selv velge om du ønsker å betale faktura med en gang eller delbetale beløpet. Alt må være innbetalt innen 60 dager. Fakturaavgift på kr 29 tilkommer.) Jeg valgte dette alternativet og fikk faktura på mail. Veldig greit.

Paypal (koster ingenting ekstra)

Direktebetaling (Du gjør en e-betaling fra din bankkonto. Her kreves det at du har BankAxess.)

BOOZT: Klærne kom plastpakket, dog pent plastpakket i en praktisk pose. Bonus for "gavekort" på 100 kr ved min neste bestilling.
BOOZT: Klærne kom plastpakket, dog pent plastpakket i en praktisk pose. Bonus for "gavekort" på 100 kr ved min neste bestilling. Foto: FOTO: Cecilie H. Eggen

Returordning:

Pluss for at de har hele 30 dagers åpent kjøp.

Kjekk og grei returordning ved at man enkelt returnerer i samme pose som varene ankom i og klistrer på vedlagt returlapp.

I løpet av få dager fikk jeg mail om at returen var mottatt. Vel og bra.

Men så begynner det å tulle seg til. Jeg forstår ikke, og har heller ikke etter min mening forutsetninger for å forstå utifra returbekreftelsen, at jeg selv må regne ut differansen og betale det resterende jeg skylder (jeg må nemlig fortsatt betale 59 kr i frakt i og med jeg ikke bestilte for over 900 kr). Så jeg registrerer bare returkvitteringen i mitt stille sinn og venter på en faktura som gir meg en oversikt over hvor mye jeg nå skylder og når jeg skal betale.

Den ankommer aldri, og til slutt tar jeg kontakt med kundeservice.

De sier at Collector har sendt meg en purring på utestående beløp (men hvorfor sendte de meg ikke en faktura på det nye beløpet jeg skulle betale - det er jo det store spørsmålet, og kunne nok forhindret mye forvirring og purregebyrer).

Purringen er ikke mottatt per 24.mai - den ble sendt den 15.mai per post ifølge kundeservice. En liten ting til jeg noterte meg ved fakturabiten her, er at jeg siden mottok første faktura på mail, antok jeg at de også ville sende ut purring per mail. Det gjør de altså ikke, - men det burde Collector begynne med. En liten oppfordring til Boozts eksterne fakturaleverandør.

Hurtighet:

FAKTURAMISFORSTÅELSER: Det ble litt klabb og babb med hva jeg faktisk skulle betale etter jeg hadde returnert klærne. Først sendte Collector meg en faktura (venstre) , og deretter sendte Boozt meg en returkvittering. Men ny faktura for utestående gjenværende beløp uteble.
FAKTURAMISFORSTÅELSER: Det ble litt klabb og babb med hva jeg faktisk skulle betale etter jeg hadde returnert klærne. Først sendte Collector meg en faktura (venstre) , og deretter sendte Boozt meg en returkvittering. Men ny faktura for utestående gjenværende beløp uteble. Foto: FOTO: Screenshot

Fra bestilling til ankomst tok det bare tre dager, så det gikk veldig fint og smertefritt. Boozt.com sier selv at 95 prosent får leveransen dag tre.

Hurtigheten på returneringen var også bra. I løpet av et par dager mottok jeg returkvittering. Betryggende å få bekreftelse på at varene er mottatt - fint!

Service:

Vi ringte kundeservice på +800 BOOZT COM og fikk svar i løpet av sekunder. Hyggelig (norsktalende) jente på kundeservice som ville ta kontakt med Collector for meg for å få fjernet purregebyret.

Har ingenting å utsette på selve servicen jeg ble møtt med, - men det er også en service for kunden å ha en god og forståelig faktura/retur/purreordning (ref. punktet om Returordning over), og her har Boozt litt igjen før de får toppscore.

Prisnivå

Prisene på merkevarene er de samme som du får i butikk, men Boozt tilbyr kunder ofte rabatter, så det kan være greit å motta nyhetsbrev for å kunne benytte seg av denslags. Smart av Boozt å oppfordre til mer shopping ved å gi kundene et gavekort på kr 100 ved neste kjøp.

Vi synes grensen på kr 900 for å få gratis frakt er lagt altfor høyt. Bestiller du varer for under 900 kr, koster frakt kr 59.

Pluss for at de fjerner fakturagebyret på kr 29 ved retur.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning