Undertøystendenser

Stringtrusa er død

Etter mange år på toppen, må stringtrusa takke for seg.

DEKK TIL: Nå skal det ikke lenger vises hud på rumpa.
DEKK TIL: Nå skal det ikke lenger vises hud på rumpa. Foto: Foto: Crestock.com
Publisert Oppdatert

For 15 år siden hadde stringtrusen sin storhetstid, og alle skulle vise stringen over buksekanten. Den tiden er over, men allikevel har vi stanakket fortsatt med å bruke denne lille tøybiten. Helt til nå.

- De to siste årene har vi merket fall i stringtruse-salget, sier Marianne Foss, daglig leder hos underverker.no.

Da de startet opp for fire år siden, solgte de flere stringtruser enn andre type truser. Men de siste to årene har det vært en nedgang på cirka 50 prosent på salg av string,

Share

Heldekkende overtar tronen

I dag er det helt klart hipsteren som har overtatt mye av salget for stringtrusen. Den er veldig lik bokseren i form og fasong, men har et lavere liv som gjør den lettere å bruke under buksene.

- Vi kan også se at maxi-trusen, som tidligere var forbeholdt eldre, blir mer og mer etterspurt av yngre mennesker, forteller Trine Foged, Produkt Manager i Triumph.

Det kan virke som om folk er lei av å vise hud, og nå ønsker å dekke til rumpa.

Sunn trend

Den dalende populariteten til stringtrusa kan føre til positive virkninger på helsa vår. Ifølge ekspertene er nemlig stringtrusa en bakteriebombe .

- Bakterier kan vandre langs kanten på trusa, fra endetarmen til skjeden og urinrøret. Dette øker risikoen for både infeksjon i underlivet og urinveisinfeksjon, forklarte allmennlege Michael Lissner hos Helsedoktoren til klikk.no i fjor.

Den trange stringtrusa har også en tendens til å gni den ømfintlige huden rundt kjønnsorganet, noe som kan føre til infeksjoner.

- Jeg vil anbefale de med soppinfeksjon å unngå stringtruse, siden det da er viktig å ikke ha det for stramt, uttaler gynekolog Anne Cecilie Hallquist hos Smedstadgynekologene i samme sak.

Forsvinner ikke helt

Selv om de fleste kan si seg enig i at det både er mer behagelig og helseriktig å bruke hipster, vil nok ikke stringtrusa forsvinne helt.

- Jeg tror stringtrusen har kommet for å bli, og at det er svingninger i motebildet som gjør at den har vært på retur en stund. De fleste bh-modellene som kommer til høsten blir produsert med både hipster og string, forteller Foss.

For akkurat som du trenger flere typer bh-er, trenger man flere typer truser. En av grunnene til at stringen består, er dens særegne egenskap til ikke å etterlate trusemerker. Dette gjør den uunnværlig til visse antrekk.

Menn vil ha hipster

Selv om stringtrusa sees på som det mest sexy underøyet, er ikke menn helt enige. I følge redaksjonssjefen i bladet Mann, Per Ivar Johansen, tar de leste menn imot hipster-moten med åpne armer.

- Hipsteren foretrekkes defintivt! Både fordi rumpa blir seende mye mer inviterende og spretten ut, og fordi det skal være litt mysterium rundt området. String er og blir harry, hipster er og blir lekkert, sier han.

Kommer du til å kaste stringtrusa? Si din mening i kommentarfeltet under.

Les også:

Undertøyet som lyser i mørket

Tips til lekkert mammaundertøy

FRA VENSTRE: Bjørn Borg Love All hipster (kr 149), Topshop Laced Ruched Ladypant ( kr 38), Pieces Ebina Hipster (kr 59).
FRA VENSTRE: Bjørn Borg Love All hipster (kr 149), Topshop Laced Ruched Ladypant ( kr 38), Pieces Ebina Hipster (kr 59). Foto: Foto: Nelly.com, Underverker.no, produsentene
FRA VENSTRE: Topshop Polkadot Placked Ladypant (kr 38), Hanky Panky Boy Shorts (kr 299), Gina Tricot Katie Hipster Bird (kr 39).
FRA VENSTRE: Topshop Polkadot Placked Ladypant (kr 38), Hanky Panky Boy Shorts (kr 299), Gina Tricot Katie Hipster Bird (kr 39). Foto: Foto: Nelly.com, Underverker.no, produsenten
FRA VENSTRE: Calvin Klein Ultra Lowe Rise Hipster (kr 149), Calvin Klein Ultra Lowe Rise Hipster (kr 149),Topshop Big Rose Placked Ladypant (kr 38).
FRA VENSTRE: Calvin Klein Ultra Lowe Rise Hipster (kr 149), Calvin Klein Ultra Lowe Rise Hipster (kr 149),Topshop Big Rose Placked Ladypant (kr 38). Foto: Foto: Nelly.com, Underverker.no, produseneten

Undertøy til din fasong

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning