Stylingtips til skjerf

Slik styler du skjerfet i sommer

Det kan brukes både som hodeplagg, armbånd, belte og kjole.

MUST HAVE I SOMMER: Skjerfet kan brukes på mange ulike måter, og her ser du et eksempel til venstre hvor endene er surret mot hverandre og så rundt hverandre, og et til høyre med den klassiske pirat-looken.
MUST HAVE I SOMMER: Skjerfet kan brukes på mange ulike måter, og her ser du et eksempel til venstre hvor endene er surret mot hverandre og så rundt hverandre, og et til høyre med den klassiske pirat-looken. Foto: FOTO: Cecilie Sæland
Publisert Oppdatert

Mange tenker sikkert at skjerf kun er til for å holde varmen når det er kaldt, men det er like aktuelt sommer som vinter.

- Et skjerf kan brukes til så mangt og ikke bare rundt halsen, sier stylist Thao Kakao.

Om sommeren kan det brukes både på hodet, rundt håndleddet, som poncho, på vesken, som belte og sarong - ja, listen er lang. Her får du stylistenes beste tips til hvordan du styler skjerfet på ulike måter.

Fin på hodet

En enkel og fin måte å bruke skjerfet på, er på hodet. Der kan du bruke det som både turban, skaut, hodebånd eller flette det inn i håret.

- Mindre skjerf kan brukes på utallige måter på hodet, både som et statement rundt hodet på piratmåten, eller enda mer iøynefallende, bundet rundt hodet som en turban, foldet eller surret som et hårbånd, sier Anna Söndergaard i Becsöndergaard.

Videre kan skjerf brukes som både sommertopp og poncho, hvor det bindes i endene slik at hver side danner en «arm». Det er også fint å surre det rundt det ene håndleddet eller bruke det som belte i denimshortsen, som mange sverger til om sommeren.

- Bruk gjerne et lite firkantet tørkle som armbånd. Jeg liker å surre det litt og mikse det med mye forskjellige armbånd i perler, snor og ekte metaller, sier Söndergaard.

- Det er kult å surre skjerfet og bruke det som belte i et par shorts eller bare la det henge ned fra den, sier Kakao.

Skjerfene du bruker som tilbehør bør være i lettere kvaliteter, som silke, modal, kasjmir eller lett bomull, fordi de er mest velegnet.

- Disse kan lettest surres, foldes og bindes på forskjellige måter, uten at det ser klumsete ut, sier Söndergaard.

Et skjerf kan også på en-to-tre være en livredder på dager håret ditt ikke henger helt med. En variant av silke er perfekt til dette.

- Har jeg en dårlig hårdag, bruker jeg alltid noe på hode for å dekke det til. På sommeren kan jeg bruke et enkelt silkeskjerf som hodebånd. Jeg liker at det er knyttet tilfeldig. Det kan bli veldig fort stivt og for pyntet om det sitter perfekt på, sier Kakao.

SKJERF DEG: 1. H&M, kr 59,50. 2. Alexander McQueen, kr 3320. 3. Holzweiler, kr 1299. 4. Odd Molly, kr 998. 5. H&M, kr 59,50.
SKJERF DEG: 1. H&M, kr 59,50. 2. Alexander McQueen, kr 3320. 3. Holzweiler, kr 1299. 4. Odd Molly, kr 998. 5. H&M, kr 59,50. Foto: FOTO: Produsenten

Statement

Å bruke skjerf på hode kan for mange være litt uvant, slik som med hatt, men starter du i det små tar det ikke lang tid før du tør å gå all inn.

- Er det første gangen, velg et skjerf som kanskje ikke er så skrikende og stort, for det kan ta veldig mye oppmerksomhet. Sørg bare for at du har selvtilliten til å rocke skjerfet på hodet, sier Kakao og legger til:

- Føler du deg ubekvem merkes det veldig godt, og det ser bare ikke bra ut.

Et hett førstegangstips er å binde et mindre skjerf, i for eksempel silke, rundt hestehalen din. Dette gir en fin og enkel look, og er en mer diskré måte å bære skjerfet på hodet.

- Personlig liker jeg best denne looken. Man kan også justere hvor statement man vil ha det, alt etter skjerfets farge og print, sier Söndergaard.

Ønsker du å gå for en litt bohems look, kan du bruke et flerfarget skjerf med print, binde det rundt hestehalen og la de lange endene henge nedover ryggen.

Og om det skulle være noen tvil, alle kan bruke skjerf på hodet, siden det er så mange måter å style det på.

- Så lenge du klarer å rocke skjerfet du bruker er det null stress, sier Kakao.

Perfekt sommertilbehør

SKJERF I HÅRET: Her ser du fire ulike måter du kan bruke skjerfet på i håret. Enklere blir det ikke!
SKJERF I HÅRET: Her ser du fire ulike måter du kan bruke skjerfet på i håret. Enklere blir det ikke! Foto: FOTO: Becksöndergaard

Enten du skal på Syden-tur, storbyferie eller festival i sommer, passer skjerfet til alle anledninger. På festival er det kult både til shorts eller på hodet.

- Kombiner skjerfet med et par avklippede cowboy-shorts, hvor du surrer det rundt som et belte. Et større, lett skjerf bundet rundt hodet i en pirat-look med endene nedover ryggen er også superfint sier Söndergaard og legger til:

- Du kan gjøre det enkelt med for eksempel et ensfarget skjerf i en fin grå melange, eller med en litt mer moderne bohem-look hvis du velger et flerfarget skjerf, med for eksempel litt etnisk print.

På stranden er det perfekt som både tilbehør og plagg.

Der kan det brukes på mange måter, men selv liker jeg å bruke det som sarong eller kjole. Finn et skjerf som er stort nok, og knyt det rundt livet eller over brystet, og du får den diggeste kjolen på stranden, sier Kakao.

Det egner seg kanskje ikke helt når du vandrer gatelangs i storbyer, men da det er bare å feste det rundt veska eller slenge det over skulderen, og vips får du en chic og fin look.

- Trenden med de små firkantede silkeskjerfene rundt halsen, som blant annet Celiné har startet, er superfin. Å binde det tilfeldig rundt vesken din gir den et personlig preg, sier Söndergaard.

- Et stort, lett og luftig skjerf tilfeldig kastet over skulderen eller rundt halsen er en fin måte å bruke skjerfet på når du er på storbyferie, sier Kakao.

Les også:

Fotplagene skoene dine gir deg

Kjolen som redder deg i sommer

Hvilken festivaljente er du?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning