Badeshorts menn

Slik skal badeshortsen din se ut

Du synes kanskje speedoen er i det korteste laget, men tenker du noen gang på om badeshortsen din er for lang?

MIDT PÅ LÅRET: Dette er stylist Frank Ragnarssons personlige favoritt, som han også mener kler de fleste. Her ser du varianter fra Adrian Hammond (f.v) kr 399 og Leauge 13 kr 699.
MIDT PÅ LÅRET: Dette er stylist Frank Ragnarssons personlige favoritt, som han også mener kler de fleste. Her ser du varianter fra Adrian Hammond (f.v) kr 399 og Leauge 13 kr 699. Foto: FOTO: Stella Pictures og prodysentene
Publisert Oppdatert

Husk på dette i butikken:

- Hvis lommene spriker eller det blir et press over rumpepartiet, er badeshortsen enten for liten eller i feil passform.

- Hvis du har litt ekstra, ikke kle deg større enn du er. Velg en shorts som fremhever det du er stolt av og dekker de områdene du helst ikke vil vise.

- Tør å vise litt hud. Lange badeshortser er ikke sexy. Badeshortsen som går halvveis ned på låret er en sikker vinner.

- Finn ut hvilke farger du kler, ved for eksempel å ta en kjapp fareganalyse hjemme på badet. Hold ulike farger mot ansiktet, og se hvilke som gir deg glød. Du kan også finne gode fargetips her.

- Tør å eksperimentere og ikke heng deg for mye opp i trender. Badeshortsen skal være behagelig, men gjerne litt sprek og vågal. Utvaget er uendelig. Prøv deg frem og nyt sommeren!

- Det er så gøy med sommer, for da kan jeg endelig ta i bruk et av de plaggene jeg liker best, sier Kjetil Lundstein.

Han driver mote- og livsstilsbloggen The Giant og elsker å gå i badeshorts.

- Ikke bare er det sommerlig og fint, men det finnes så mange ulike muligheter. Badeshortsen kommer i alle farger og mønstre, sier han.

I år er det spesielt mye å velge mellom, mener Frank Ragnarsson, stylist, motekonsulent og tidligere deltager i VGTVs stylistene.

- Vi har sett mye forskjellige mønstre på catwalken, spesielt på de kortere variantene, forteller Ragnarsson, men minner om at det er viktig å huske på at ikke alle kler de samme passformene. Det gjelder å prøve og feile litt før du finner den perfekte shortsen.

- Vær bevisst på egen kroppsfasong og ikke minst hudfarge, spesielt hvis shortsen er kort, sier han.

- Unngå fjortisstilen

Selv om de kortere badeshortsene krever litt mer planlegging, betyr ikke det at de lengre shortsene bør få grønt lys.

Det kan kanskje være fristende å slenge på seg en løs, knelang badeshorts på vei til stranda, men ifølge Lundstein og Ragnarsson er ikke dette en lur strategi.

- Jeg har for lengst lagt bort de lange, tunge badeshortsene, sier Lundstein, som synes lange badeshortser passer best for tenåringsgutter.

- De kortere badeshortsene ser både bedre ut og er mer paktisk i forhold til bading og soling, påpeker han.

Ragnarsson er enig i at de lange badeshortsene kan pakkes lengst inn i skapet.

- En badeshorts kan absolutt bli for lang. Disse surfeshortsene som mange velger ser ikke særlig flatterende ut, sier han og legger til at skillet nede på leggen gjør det enda verre.

- Det er ikke pent. Dessuten er det vel kanskje greit å få litt sol på kroppen også?

MER HUD: Hvorfor ikke la sola skinne litt lenger opp på låret? Motehuset Frankie Morello sverger til disse lårkorte shortsene i sommer. Til høyre ser du badeshortser fra Aussiebum (øverst) kr 599 og INSIGHT kr 350.
MER HUD: Hvorfor ikke la sola skinne litt lenger opp på låret? Motehuset Frankie Morello sverger til disse lårkorte shortsene i sommer. Til høyre ser du badeshortser fra Aussiebum (øverst) kr 599 og INSIGHT kr 350. Foto: FOTO: Stella Pictures og produsentene

Perfekt lengde

Både Lundstein og Ragnarsson sverger til den lårkorte shortsen. Den karakteriseres som litt trangere enn surfeshortsen, og lengden varierer fra rett over knærne til rett under rumpeballene.

- Jeg skal definitivt ta i bruk den lårkorte shortsen i år. Den viser akkurat passe mengde hud samtidig som den er praktisk, sier Lundstein.

Den lårkorte shortsen er dessuten bedre å gå med enn for eksempel den typiske surfeshortsen, mener Ragnarsson.

- Den er lett og ledig, og det er jo viktig på stranda, sier han.

Lundstein synes du kan være litt vågal når det gjelder lengde.

- Alt mellom knærne og opp til der du kan risikere at noe henger ut, er fint. Pass på at den er såpass kort at du kan vise frem en veltrent stump, ler han.

Ikke alle har en veltrent stump, men du kan gå for den korte varianten likevel.

- Jeg synes de fleste kler den lårkorte shortsen bedre enn de lengre variantene, men som sagt er det viktig å finne riktig passform til din kropp, sier han.

For de vågale

FOR LANGE: Den lange badeshortsen sees overalt i sommer-Norge, men ikke la deg lure. Shorts som går langt under kneet, er sjeldent flatterende. Til og med David Beckham ser ut som en fjortis! FOTO: Stellapictures.no
FOR LANGE: Den lange badeshortsen sees overalt i sommer-Norge, men ikke la deg lure. Shorts som går langt under kneet, er sjeldent flatterende. Til og med David Beckham ser ut som en fjortis! FOTO: Stellapictures.no Foto: FOTO: Stella Pictures

Om du finner ut at du kler de korteste badeshortsene, kan du ta skrittet helt ut. Hva med en knallfarget speedo, for eksempel? I søreuropeiske land har speedoen vært populær i mange år, og nå ser det ut til at resten av moteverdenen følger etter.

- Mange av de store motehusene har vist speedo på catwalken i år, sier Ragnarsson, som ikke greier å bli enig med seg selv om det er fint eller ikke.

- Jeg har en evig kamp med meg selv om akkurat det. Det finnes eksempler der folk virkelig ser bra ut, mens andre får deg til å ønske at trusa aldri var blitt designet i utgangspunktet, sier han.

Lundstein synes speedoen altfor ofte blir brukt av menn som ikke kler den.

- Det kan være kult, men du må virkelig ha kroppen til det. Akkurat passe stort utstyr, ingen pondus, ingen pels og akkurat passe med selvtillit, sier han.

Selv har han ikke tenkt til å gå til innkjøp av speedo.

- Nei, det vil ikke skje med det første, ler han.

Ragnarsson foreslår en såkalt trunk i stedet, hvis man føler seg mest komfortabel i noe litt mer tettsittende.

- Disse er behagelige og ser kule ut, samtidig som de ikke er for små, sier han.

Velg riktig farge

Selv om det ikke skulle bli speedo i sommer, kan du likevel tillate deg å eksperimentere litt. Prøv deg frem med prikker, ruter, mønstre, men vær bevisst på hvilke farger du kler og ikke.

MOTERIKTIG: Hvis du vil følge trendene i år, og er klar for å vise litt ekstra, kan speedo være tingen. Både Dsquared og Frankie Morello gikk hardt ut med speedomote på sommervisningene for 2014.
MOTERIKTIG: Hvis du vil følge trendene i år, og er klar for å vise litt ekstra, kan speedo være tingen. Både Dsquared og Frankie Morello gikk hardt ut med speedomote på sommervisningene for 2014. Foto: FOTO: Stella Pictures

- Utvalget er som nevnt uendelig, men jeg vil oppfordre gutta til å finne badeshorts i en farge de kler i utgangspunktet, uansett hva som måtte være in, sier han. For å finne ut av dette, kan du ta en enkel hjemmetest, ved å sammenlikne ulike farger mot huden.

- Det er viktig å finne en farge som fremhever og ikke stjeler oppmerksomhet fra huden, forklarer Ragnarsson.

Han understreker at blåtoner er i spesielt populært denne sommeren.

- Alt fra dype mørke, lyse pasteller, til stripete maritime og fargerike ruter. Det finnes en blåfarge for alle, så det kan være en fin start, sier Ragnarsson.

Lundstein pleier å kjøpe badeshortser i forskjellige farger, slik at han har noe å bytte på.

- Jeg liker spesielt godt COS og Orlebar Brown sine, men det finnes mange andre kule merker. Det er bare å beynne å lete, avslutter han.

Les også:

Slik vil vi at kjæresten skal kle seg

Kle deg etter din kroppsform - Motetips for menn

KLEDELIG: Ikke alle kler speedo, men det kan se veldig stilig ut. Ricky Martin og Carlos Pena har knekt koden. FOTO: Stellapictures.no
KLEDELIG: Ikke alle kler speedo, men det kan se veldig stilig ut. Ricky Martin og Carlos Pena har knekt koden. FOTO: Stellapictures.no Foto: FOTO: Stella Pictures
FOR LANGT: - Gå for en kortere variant, tipser ekspertene. De mener du fort kan se ut som en skikkelig fjortis om shortsen er for lang og baggy. Det gjør heller ikke mye for kroppsfasongen din. - Jeg har for lengst lagt bort de lange, tunge badeshortsene, sier Lundstein, som synes lange badeshortser passer best for tenåringsgutter.
FOR LANGT: - Gå for en kortere variant, tipser ekspertene. De mener du fort kan se ut som en skikkelig fjortis om shortsen er for lang og baggy. Det gjør heller ikke mye for kroppsfasongen din. - Jeg har for lengst lagt bort de lange, tunge badeshortsene, sier Lundstein, som synes lange badeshortser passer best for tenåringsgutter. Foto: FOTO: Stella Pictures

Jeansguide til gutta

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning