Geniale stylingtriks som gjør hele antrekket

Slik lever klærne dine lenger

Slik hever du antrekket - uten å kjøpe noe nytt!

SLIK HEVER DE ANTREKKENE: Det er ofte de små justeringene som utgjør den store forskjellen. Slik hever du antrekket på 1-2-3!
SLIK HEVER DE ANTREKKENE: Det er ofte de små justeringene som utgjør den store forskjellen. Slik hever du antrekket på 1-2-3! Foto: FOTO: CATWALKPIX
Publisert Oppdatert

Moteansvarlig i Det Nye

Rubi Sørvik er mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye (for tiden i foreldrepermisjon), og fashionista på sin hals.

Hun er utdannet makeupartist, har tatt estetiske studier både i Oslo og i London. I tillegg har hun jobbet i flere år som stylist.

Det beste hun vet er følelsen av å ha gjort et skikkelig kupp.

Rekk opp hånda om du aldri har stått glanende foran klesskapet og konstatert at du ikke har noe å ha på deg, til tross for at det bugner av plagg i hyllene...

Slik får plagget lenger levetid

Den største fristelsen er selvsagt å legge ut på shopping og fornye hele garderoben, men en langt billigere og mer miljøvennlig løsning, er å style plaggene på nye måter. Det er som kjent ofte de små justeringene som utgjør den store forskjellen.

- Dette vil gjøre at plaggene får lenger levetid i garderoben, sier mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye, Rubi Sørvik.

Blant dem som er en kløpper på smarte stylingtriks, er skuespiller Kate Bosworth.

- Hun styler for eksempel ofte kjoler med en genser under, noe som er en utrolig enkel måte å fornye kjolen på, sier Sørvik.

Hun anbefaler alle å sette av et par kvelder til å teste ut ulike kombinasjoner med de klærne du allerede har for å se hva som faktisk funker. Det kan by på noen overraskelser.

- For eksempel kan det fungere overraskende bra med en lang strikkegenser til en vid bukse, noe man i utgangspunktet ikke skulle tro. Det er også fantastisk hva et belte kan gjøre med en kjole eller kåpe!

Stjel fra catwalken

Det er bare fantasien som setter grenser, og du kan enkelt suge til deg litt inspirasjon på forhånd.

- Personlig plukker jeg opp en god del triks fra catwalken og tester ut en mildere variant av disse selv. Ellers så synes jeg den svenske bloggeren Columbine Smille som er moteansvarlig i magasinet StyleBy er veldig god på å style forskjellige strukturer og mønstre, mens Emma Elwin i svenske Elle, er god på de små detaljene, tipser Sørvik.

Nedenfor gir hun deg sine beste tips til hvordan garderoben din kan leve lykkelig i alle sine dager. Dette er de kuleste stylingtriksene akkurat nå!

FORANDRING FRYDER: Et belte i midjen eller en bar skulder kan gjøre underverker for helhetsinntrykket.
FORANDRING FRYDER: Et belte i midjen eller en bar skulder kan gjøre underverker for helhetsinntrykket. Foto: FOTO: CATWALKPIX

1. Bruk belter

Et belte i midjen kan gjøre underverker for et antrekk og fremhever samtidig figuren. Prøv flere sammen, og eksperimenter med tykke og tynne belter. Vær kreativ!

2. Vis skulder

Kjoler, topper og gensere som viser skuldrene er utrolig sexy, samtidig som det er tekkelig. I høst viste catwalkmodellene til Prada at en kardigan blir superhot ved å kneppe opp de øverste knappene og la den skli litt ned fra skuldrene. Tenk nytt med plaggene du har, for eksempel kan en genser med vid båthals trekkes ned på den ene siden.

3. Utenpå

Hvordan du bærer plaggene har mye å si for uttrykket. La kåper og blazere få henge over skuldrene for å kopiere looken til de hotteste motebloggerne.

4. Kjør krasj

Skoene bør ikke alltid matche resten av antrekket. På samme måte som et par pumps løfter et laidback antrekk, vil et par sneakers dempe et pyntet antrekk og gi looken en avslappet vri.

5. Omvendt

NY REKKEFØLGE: Bruk genseren eller blusen innerst istedenfor ytterst, så får du en helt ny look på null komma niks.
NY REKKEFØLGE: Bruk genseren eller blusen innerst istedenfor ytterst, så får du en helt ny look på null komma niks. Foto: FOTO: CATWALKPIX

Bruk korsettet, tubetoppen eller singleten på utsiden av bluser og gensere. Dette er et perfekt eksempel på litt kreativ styling kan skape helt nye antrekk av plagg du har fra før. Prøv!

6. Knepp igjen

Det høres kanskje banalt ut, men hvordan du knepper skjorten er avgjørende for looken! Gi antrekket edge ved å gå for en dyp utringning der en blonde-BH får titte litt fram, eller la skjorten være kneppet helt opp for å få en mer preppy look.

7. Rull opp

... Eller riv av. Nå er det ankelkort som gjelder! Og du trenger ikke kjøpe nye bukser. Grip saksen, dette skal være litt tilfeldig og rått.

8. Halvveis nedi

La genseren eller skjorten ligge så vidt nedi skjørtet eller buksa i front for å få en kul vri på antrekket. Dette lille trikset gir også mer fasong til kroppen og fokus på midjen. Sørg for at toppen henger litt løst og tilfeldig ned fra sidene.

9. Våg volum!

Det er ingenting i veien for å bruke flere voluminøse plagg sammen i ett antrekk. Oversizede gensere over knelange, vide skjørt, eller en tulipantopp over løse bukser gjør silhuetten interessant og trendy. Bær antrekket til høye hæler for å gi det en feminin touch.

KNYT OG BRETT: En knute eller en brett er lett og hett!
KNYT OG BRETT: En knute eller en brett er lett og hett! Foto: FOTO: CATWALKPIX

10. Magekort

En liten glippe er alt som skal til. Magetoppen er også råfin å bruke utenpå bluser eller lengre topper. Skap kontraster med farger eller strukturer.

11. Brett opp

Noe så enkelt som å brette opp ermene kan være det lille ekstra som gjør antrekket ditt spesielt. La genseren under gå ned til håndleddene for ekstra kul effekt.

12. Knyt sammen

Bli inspirert av det franske motehuset Céline, og la genseren over skuldrene være et tydelig element i din styling!

13. Mønstermiks

Man skal ikke kimse av dette klassiske styling-grepet. Å mikse mønstre og farger er en kunst, og når det funker er resultatet råfresht! Et enkelt tips er å mikse geografiske mønstre som striper og ruter mot plagg med for eksempel blomster- eller dyreprint. Velger du plagg i samme fargetoner kan du mikse ulike mønstre uten at det ser rotete ut.

Les også:

Test av leppestift: Testvinneren er verdt hver krone

Oppskriften på OL-lua hele Norge vil ha

Kan du ditt moteikon?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning