Den helhvite trenden

Slik kler du deg i helhvitt

Helhvitt er en av vårens heteste trender. Men hvordan få til et perfekt helhvitt antrekk? Vi gir deg tipsene.

IKKE SÅNN: Ikke alle helhvite antrekk kategoriseres som "det perfekte helhvite antrekket". Regel nummer én; sørg for et passende undertøy under den sarte looken. Fra venstre: Kim Kardashian og Shauna Sand.
IKKE SÅNN: Ikke alle helhvite antrekk kategoriseres som "det perfekte helhvite antrekket". Regel nummer én; sørg for et passende undertøy under den sarte looken. Fra venstre: Kim Kardashian og Shauna Sand. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

- For at et helhvitt antrekk skal fungere, er styling viktig. Jeg synes vide dressbukser eller blyantskjørt og korte topper er det fineste. Tenk rene linjer, og husk at antrekket skal være enkelt og sofistikert, sier Linn-Anne Hovland i Mildh Press.

Siden alle deler av antrekket er i samme farge, er det interessant å kombinere ulike materialer og teksturer.

- Det er veldig flott å matche forskjellige kvaliteter, som for eksempel skinn, denim, silke, blonder eller transparente stoffer, sier Nina Buzzi, innkjøpssjef hos Høyer Luxury.

Du kan gjerne bruke tykkere eller tynnere stoffer om hverandre, eller en miks med forskjellige hvittoner.

- Det kan være lekkert å mikse kritthvitt med mer naturhvite toner eller kremhvit, sier Buzzi.

Ulike looks

For å unngå at antrekket blir for "tett", kan det være fint å vise litt hud.

- Nakne ankler og et glimt av magen over en høy bukse gir antrekket en sexy og feminin touch, sier Hovland.

To sterke trender vi ser i helhvite antrekk i år, er enten den bohemske romantiske looken med blonder og gjerne litt mer naturhvite toner, eller den grafiske edgy looken.

- For den grafiske, rene looken, er det lekkert med enkle og stilrene plagg som gir et litt tøft og edgy uttrykk, sier Buzzi og fortsetter:

- En enkel, hvit oversized kåpe eller en hvit skinnjakke, mikset med smale hvite bukser eller et skjørt, og gjerne helhvitt stilrent tilbehør til.

STYLINGTIPS: For å bryte opp et helhvitt antrekk, er både mønstrete, sorte og metalliske pumps en vellykket og fin måte å gjøre det på.
STYLINGTIPS: For å bryte opp et helhvitt antrekk, er både mønstrete, sorte og metalliske pumps en vellykket og fin måte å gjøre det på. Foto: FOTO: Harpers Bazaar og Stella Pictures

Tilbehør

For ja, tilbehøret kan også være hvitt. Både sko og veske i samme farge gjør at antrekket virker gjennomført og komplett. Men husk å mikse materialer her også.

- Looken kan gjøres sporty med en hvit caps og hvite sneakers, som også er en stor trend denne sesongen. Antrekket kan også kombineres med enkle smykker eller klokker i sølv eller gull, sier Hovland.

Buzzi mener hvitt tilbehør passer best om du går for den litt grafiske stilen.

- De litt mer edgy designerne som Proenza Schouler, Alexander Wang og Saint Laurent tilbyr noen fantastiske vesker som passer perfekt til denne stilen, og Marni har noen grafiske smykker i hvitt plastmateriale som vil løfte et hvitt antrekk, sier hun.

Går du for den litt mer romantiske stilen, som for eksempel en hvit blondekjole, er det bedre å style den med naturtoner, nudes eller metallisk.

En trend for alle

Helhvitt kler de fleste, selv om fargen hvit ikke forminsker slik som svart gjør. Å holde et antrekk i en enkel farge kan likevel hjelpe å forlenge silhuetten.

- Jeg synes personlig at helhvitt kan være nydelig til alle aldre og størrelser. Et tips er å velge litt tykkere materialer, da blir ikke hvite plagg så avslørende, sier Buzzi.

Siden lyse farger fremhever, kan du for eksempel bruke et svart plagg dersom du kanskje har en kroppsdel du ikke er så fornøyd med. Ellers synes også Hovland at trenden kler de fleste.

- Jeg tenker at trenden kan passe alle, så lenge den styles på rett måte. Selv om antrekket skal være hvitt, er det viktig å finne fasonger og snitt som passer din kropp og dine former, sier Hovland.

Tips til nybegynnere

Er du en av dem som synes helhvitt ser fantastisk ut på andre, men som ikke helt har turt å prøve det selv, kan disse tipsene få deg til å tørre.

INSPIRASJON: Få en avslappet, helhvit og vårlig look med disse plaggene: Topp fra Zara, kr 249. Jeans fra Gina Tricot, kr 399. Gensertopp fra Monki, kr 250. Bomberjakke fra Vivikes, kr 499. Sko fra Monki, kr 450. Kjede fra Zara, kr 179. Skjørt fra Zara, kr 299.
INSPIRASJON: Få en avslappet, helhvit og vårlig look med disse plaggene: Topp fra Zara, kr 249. Jeans fra Gina Tricot, kr 399. Gensertopp fra Monki, kr 250. Bomberjakke fra Vivikes, kr 499. Sko fra Monki, kr 450. Kjede fra Zara, kr 179. Skjørt fra Zara, kr 299. Foto: FOTO: Produsentene

- Den helhvite trenden kan være skremmende for mange, men man trenger absolutt ikke å gå "all in" første gang. Du trenger ikke å style looken androgynt og arkitektonisk, den fungerer også fint med en hvit jeans og hvit genser, sier Hovland og legger til:

Mange prøver seg derfor med hvitt fra topp til tå, og det kan jo bli kult, men pass på at det ikke ser ut som du jobber i helsevesenet.

- Hvite plagg kan også kombineres med pastellfarger eller lyse gråtoner. Eventuelt kan du finne antrekk i kremfargede nyanser siden disse ikke er like fremtredende.

Ikke gjør dette

Skal du få fulltreffer med et hvitt antrekk, er det noen ting du må passe på. Først og fremst må antrekket være godt gjennomtenkt.

Det skal heller være rene linjer og enkle silhuetter enn lag på lag. Undertøyet er også viktig.

- Bruk enten nude eller hvit truse. Hvis toppen er transparent er det pent med en enkel, hvit blonde-bh under. Stilen skal være sofistikert, så dristig og farget undertøy er no-no, sier Hovland.

Kvaliteten på plaggene dine bør også velges med omhu.

- Det du bør være litt oppmerksom på når det gjelder hvitt, er kvaliteten på stoffet. Dårlig kvalitet synes bedre på hvite stoffer og hvit PVC, altså falsk skinn, sier Buzzi og legger til:

- Hvite tights under kjoler er forresten ikke trendy, så akkurat det kan man godt slutte med.

Det er også én annen look du for all del må unngå.

- Etter en lang vinter hvor vi har kledd oss i svart og mørke farger, er det deilig å endelig kunne bruke hvitt igjen. Mange prøver seg derfor med hvitt fra topp til tå, og det kan jo bli kult, men pass på at det ikke ser ut som du jobber i helsevesenet, sier stylist Thao Kakao.

Lov året rundt

En gammeldags regel sier at hvite klær bare skal brukes i sommermånedene, og at man ikke skal kle seg i hvitt etter Labor Day, det vil si 1. september. Den regelen synes Buzzi vi godt kan legge bort nå.

- Det er selvsagt lettest å kle seg i helhvitt på våren og sommeren av praktiske grunner, men det er ingenting i veien for å bruke hvite bukser, kåper eller helhvitt også på høsten og vinteren, sier hun.

IKKE GJØR DETTE: Et gjennomsiktig helhvitt antrekk, hvor farget undertøy i tillegg vises, er ikke lov. Styr unna, takk!
IKKE GJØR DETTE: Et gjennomsiktig helhvitt antrekk, hvor farget undertøy i tillegg vises, er ikke lov. Styr unna, takk! Foto: FOTO: Stella Pictures

Du kan godt legge bort de hvite plaggene man har brukt i sommerhalvåret når september kommer, men jeansen kan du beholde.

- På høsten er det hvitt i skinn og i mykere og varmere kvaliteter som gjelder. Men den hvite jeansen fra sommeren kan man bruke hele året. Coco Chanel var kjent for å bruke hvitt året rundt, sier Buzzi.

Motebloggerens beste tips

Moteblogger Annette Haga har omfavnet den helhvite trenden, og på ønskelisten hennes står både en litt oversized kåpe og en hvit skinnshorts.

- Jeg kan for eksempel tenke meg å finne den perfekte, hvite vårkåpen. Den skal helst være litt oversized, slik at jeg blant annet kan style den til en hvit magetopp under, kombinert med en bukse som er høy på livet. Og så vil jeg finne den perfekte, hvite skinnshortsen! Den kan gjerne ha detaljer av mesh, det synes jeg er veldig fint, sier hun.

Tilbehøret synes hun gjerne kan være alt annet enn hvitt.

- Absolutt alle farger er fint til hvitt! Nå om våren synes jeg det er ekstra fint å kombinere hvitt med metallisk, pasteller eller neonfargede detaljer.

Hun synes det er viktig å kombinere plagg som gir en fin silhuett.

- Personlig er jeg ikke så glad i antrekk som er tettsittende fra topp til tå, så et vellykket helhvitt antrekk i mine øyne har et element av oversized i seg, sier hun og fortsetter:

- Høye hæler gjør at du ser mer pyntet ut, mens et par sneakers også er helt riktig for denne sesongen.

Sorte boots holder hun seg langt unna for et perfekt helhvitt antrekk.

- Da er det er mye finere å heller brette opp buksekanten litt og bruke åpne pumps til, sier hun.

Les også:

Stor test av sjampo - derfor virker den ikke

Sminketabben som gjør deg grønn i ansiktet

Kle deg riktig på jobbintervju

ANNETTE HAGA: Motebloggeren sine versjoner av den helhvite trenden. Å kombinere et helhvitt antrekk med et farget tilbehør, er et hett tips!
ANNETTE HAGA: Motebloggeren sine versjoner av den helhvite trenden. Å kombinere et helhvitt antrekk med et farget tilbehør, er et hett tips! Foto: FOTO: Annette Haga

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning