Her er klærne gutta hater

- Ser ut som noe Michael Jackson ville ha gått med

Pyjamasbukser, monstersko og popstjernejakker; her er moten gutta ikke skjønner seg på.

NEI: Michael Jackson jakke, monstersko og skinntopp som gjør at du ser ut som en superhelt slår ikke an hos det motsatte kjønn.
NEI: Michael Jackson jakke, monstersko og skinntopp som gjør at du ser ut som en superhelt slår ikke an hos det motsatte kjønn. Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

Det er vel ikke så mange som tviler på at menn er menn og kvinner er kvinner, og at vi slett ikke deler det samme synet på mange ting.

Som for eksempel hvordan kart skal leses eller hva som er en fornuftig sum å bruke på sko. Og sist, men ikke minst: Hva som er pent når det kommer til mote og trender.

For der hvor vi kvinner ofte med stor iver kaster oss over nye trender - enten det dreier seg om glitterbestrødde tøffelsko eller silkepyjamasbukser - så står det ofte en forvirret mann tilbake og lurer på: «Hæh? Er DET moderne nå?!».

- Hun gikk på jobben i pyjamasbukser

Det Nye lurte på hva den norske mannen egentlig tenker om motevalgene vi jenter tar, og satte følgende spørsmål ut på Facebook: Hva hater du å se kjæresten din i?

Og tro oss, det mangler ikke på motemeninger hos gutta!

Her er deres topp tre versting-liste:

1. Pyjamasbukser

Disse deilige buksene, gjerne i mønstret silkestoff, har tatt oss jenter med storm, og vi følger nøye med på råd for hvordan vi kan style våre nye favorittbukser. Gutta derimot, er ikke overbevist:

- Kjæresten min kjøpte noen bukser, tror de var fra Zara, og seriøst; de ser ut som pyjamas-bukser, forklarer Odd-Inge fra Asker.

- Jeg synes det så helt sykt ut når hun tok på seg jakke og genser, og gikk på jobben i pyjamasbukser.

Eivind fra Strømmen har samme opplevelse:

- Silkebukser med helt sånn psycho 70-talls mønster, kombinert med høye hæler og skinnjakke for en kveld på byen, det hadde dama mi på seg, forklarer han.

- Og alt jeg kunne tenke var: Nå går hun på byen i pyjamas.

IKKE ENIG: Pysjamasbukser, jeans som er høye på livet og topper som gjør at du ser flatbrystet ut får tommelen ned hos gutta.
IKKE ENIG: Pysjamasbukser, jeans som er høye på livet og topper som gjør at du ser flatbrystet ut får tommelen ned hos gutta. Foto: FOTO: Stella Pictures

2. 80-talls popstjerne jakke

Balmain-inspirerte plagg med perler og pynt har tatt moteverdenen - og oss jenter generelt - med storm.

Uheldigvis, mener gutta.

- Herregud, vi skulle ut å spise sammen med et vennepar, og kjæresten min hadde tatt på seg en jakke som så ut som noe Michael Jackson ville ha elsket på 80-tallet, forklarer Tore fra Sandefjord.

- Den var liksom sånn fløyelsaktig, med perler og paljetter. Helt jævlig.

3. Skinnklær

Og vi som trodde gutta elsket sexy skinnklær! Dessverre kan det bli litt too much, mener det motsatte kjønn.

- Jo da, det kan være lekkert med en trang skinnbukse, mener Morten fra Sandnes.

- Men er det ikke litt vel mye fokus på skinn i høst?! Eller hva vet vel jeg. Men jeg måtte faktisk si til kjæresten min her om dagen at hun så litt ut som hun var med i en action film når hun kom ut av soverommet i mørkerød skinnbukse OG en topp med sånn strutte-ut del (red.anm. peplum topp) som også var i mørkerødt skinn. Burde man ikke velge bare én av delene?!

Bleiebukser og monstersko

Ifølge nettstedet Complex er det ikke bare klærne i seg selv, men hele språket vi jenter bruker når det kommer til klær og mote som forvirrer mannfolka.

- Hva er en gå-ut topp, for eksempel? Hvordan er denne forskjellige fra en annen topp? Og hva i huleste er en flatformsko?, spør de.

Gutta bak nettsiden har også laget en liste med de ti verste tingene vi kvinner kan ta på oss.

- Har du disse i klesskapet, bør du vurdere å brenne dem umiddelbart, skriver nettstedet.

LIsten inneholder både klær og tilbehør som veldig mange kvinner bruker og elsker.

1. Haremsbukser

Denne er en gjenganger når det gjelder klær gutta både hater og ikke forstår.

- Hvorfor i alle dager skulle man liksom har lyst til å gå rundt med det som ser ut som en full bleie i buksa, spør nettstedet.

- MC Hammer ringte, han vil ha buksene sine tilbake.

2. Over-sized solbriller

Her er gutta skjønt enige: Digre fluesolbriller er bare rart.

- Når halve fjeset ditt ligger skjult bak solbrillene, blir det jo så vanskelig å se om du er pen eller ikke, forklarer nettstedet om hvorfor jenter bør droppe digre solbriller.

- Det er en tynn linje mellom «hot» og «not» når det gjelder fjeset ditt, og store briller gjør jobben så vanskelig for oss.

3. Tubetopper og stroppeløse kjoler

- For det meste er vi jo fan av å se kvinner i klær som skjuler så lite hud som mulig, forklarer gutta bak nettstedet Complex.

- Men med en gang man fjerner stropper og ermer, så snakker vi plagg som ikke gjør dere jenter noen tjenester, for å si det sånn. Den flate fronten på disse toppene og kjolene gjør at dere ser helt flatbrystet ut. Og hallo; hvilke normale menn kan være fan av et plagg som gjør det?!

4. Over-sized kjoler

Kjoler som skrår ut fra under armen er elsket av oss kvinner, og er perfekt for å skjule en litt stor lunch eller noen ekstra kilo her og der. Men gutta lar seg ikke lure.

HAREMBUKSER: Det finnes ikke den mann i verden som liker disse. Men Whitney Port og Gwen Stafani er begge fan.
HAREMBUKSER: Det finnes ikke den mann i verden som liker disse. Men Whitney Port og Gwen Stafani er begge fan. Foto: FOTO: Stella Pictures
FLUEØYNE: Vi elsker at store briller kan skjule all verdens synder og sene netter, men gutta sier nei.
FLUEØYNE: Vi elsker at store briller kan skjule all verdens synder og sene netter, men gutta sier nei. Foto: FOTO: Stella Pictures

- Du ser ut som en juletre, forklarer nettstedet Complex.

- Men på den annen side; man finner jo som regel noen lekre gaver under treet...

5. Ugg-boots og andre sko med saueskinn

Dette har gutta å si om fottøyet som gjør vinteren litt varmere og mer behagelig for oss jenter:

- Vi hører dere; dere velger komfort over stil enten det nå er på flyplassen, på matbutikken eller på den lokale kaffebaren, men det dere ikke tenker på er at disse stedene er jo i utgangspunktet perfekte steder til å møte menn.

- Men tro oss; ingen menn kommer til å snakke med dere om hele nederste delen av beina dine er dekket av en halv sau. Sånn er det bare.

6. Maxikjoler

Som regel er gutta fan av alt som heter sommerklær på jenter.

- Solkjoler, avklipte shorts, bikinier, vi elsker sommerklær på dere jenter, forklarer nettstedet.

DU SER UT SOM ET JULETRE: Kjoler som ser ut som et telt får gutta til å tenke at du er gravid - som Kourtney Kardashian på bildet. Store solbriller er et annet moteplagg gutta ikke er helt komfortabel med.
DU SER UT SOM ET JULETRE: Kjoler som ser ut som et telt får gutta til å tenke at du er gravid - som Kourtney Kardashian på bildet. Store solbriller er et annet moteplagg gutta ikke er helt komfortabel med. Foto: FOTO: Stella Pictures

- Så hvorfor i alle dager er det nå plutselig blitt mote å gå rundt med lange kjoler som gjør at alle ser gravide ut?! Hallo, det er sommer! Vi vil se hud og ankler!

7. Monstersko

De siste par årene har såkalte monstersko blitt stadig mer populære. Men om vi jenter er overbevist over disse skoenes kul-het, så er gutta slett ikke det.

- Vi elsker hæler, ingenting er mer sexy enn en kvinne med høye hæler.Beina ser lengre ut, holdningen er bedre og dere blir supermodell-høye alle sammen, forklarer Complex.

Men så kom monsterskoene.

- Det var som å få en straff for å ha ønsket oss jenter i høye hæler, forklarer nettstedet.

- For plutselig begynte jenter å gå med hæler som ikke kan kalles hæler, og digre plattformer som gjør at alle ser ut som om de har klumpfot. Det tristeste med hele monstersko-trenden er jentene som tror de ligger frempå når det gjelder mote, og som føler seg kule i tranny-skoene sine.

Norske menn er like kritiske.

- Grusomme. Det er faktisk det eneste ordet jeg kan si om disse, helt jævlig, har Jesper Molund fra Skien tidligere uttalt til Det Nye.

- Seriøst? Dette er trendy? Jenter er altfor ukritiske, når noen sier noe er trendy, så kaster de seg over det, enten det er fint eller fælt. Disse er fæle. Rett og slett, mener Mats Birgeresen fra Oslo.

Les også:

Hold varmen med stil i vinter

Dette kan du låne låne hos kjæresten

Her er tipsene som redder handleturen

MONSTERSKO: Eller transvestittsko, som gutta tenker når de ser dem.
MONSTERSKO: Eller transvestittsko, som gutta tenker når de ser dem. Foto: FOTO: Nette Nestea/Annette Haga

TEST: Kan du motespråket?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning