Kort shorts

Så kort kan shortsen være

En kort shorts hører sommeren til, men hvor kort har den egentlig «lov» til å være?

KORT SHORTS: Hvor kort har shortsen egentlig "lov" til å være? Stylistene gir deg svaret!
KORT SHORTS: Hvor kort har shortsen egentlig "lov" til å være? Stylistene gir deg svaret! Foto: FOTO: Stella
Publisert Oppdatert
FRA CATWALKEN: Miley Cyrus i Marc Jacobs sin sommerkampanje, iført bermudashorts.
FRA CATWALKEN: Miley Cyrus i Marc Jacobs sin sommerkampanje, iført bermudashorts. Foto: FOTO: Stella

Det er sommer, sol og varmt - og da er det fint å ha på seg lite klær!

En shorts er et must om sommeren, og gjerne noe vi jenter har en del av i klesskapet. Ta på deg en shorts, en topp og et par lekre sommersko, og vips så er du klar for å omfavne dagen.

I år, som flere år tidligere, er det hot med en kort shorts. Men hvor kort har egentlig shortsen «lov» til å være? Stylistene svarer deg!

For kort shorts

Selv om gradestokken kryper langt over 20 grader, og det er deilig å ha på seg så lite klær som mulig, finnes det grenser for hvor lite som blir for lite.

- Det er lite elegant og ikke okay med en shorts så kort at nederste del av rumpen detter ut, konstaterer stylist Cecilie Mevatne.

Stylist Kjersti Andreassen, er helt enig:

- Shortsen er definitivt for kort dersom baken stikker ut!

Begge klesekspertene mener at en altfor kort shorts er en av de verste klestabbene man kan begå når det gjelder nettopp dette sommerplagget.

- Den verste tabben er at shortsen er for kort, og at den i tillegg kombineres med en trang, og i verste fall for kort overdel, sier Andreassen.

- Man kommer sjelden godt ut av det dersom man viser for mye hud, legger hun til.

I tillegg er ikke spesielt pent med et plagg som kanskje er et par nummer for liten.

- En for trang shorts er heller ikke særlig kledelig, og er ikke å anbefale. Dette fordi en shorts som er en størrelse for liten ofte resulterer i en såkalt muffin-top-look, noe som aldri er heldig, sier Mevatne.

Kombiner med herreskjorte

En kort shorts kan være tekkelig, men stylistene anbefaler da at man kombinerer den med en større T-skjorte eller genser for å balansere antrekket.

- Dersom shortsen er veldig kort, bør den ha et høyt liv eller kombineres med en overdel som er oversized. Da vil shortsen få en mer classy enn trashy uttrykk, konstaterer Andreassen.

- Men, det er ikke ok når rumpen detter ut - ikke elegant og no-no!, understreker Mevatne.

Et annet stylingtips begge to kommer med, er å kombinere shortsen med en herreskjorte, og gjerne med høye hæler for å balansere antrekket. Ellers er det fint å bruke en topp med båthals.

Men det er en ting Mevatne mener man aldri bør kombinere med en shorts:

- Aldri løp ut døren med UGG boots og shorts, selv om du bare skal innom nærbutikken!

Årets hotteste lengder

KULE SHORTS: <b>1.</b> Aphru, kr 1995. <b>2.</b> Dagmar, kr 995. <b>3.</b> by Malene Birger, kr 1699. <b>4.</b> Custommade, kr 999. <b<5.</b> InWear, kr 699. <b>6.</b> Samsøe&Samsøe, kr 1399. <b>7.</b> Soaked in Luxury, kr 499. <b>8.</b> Cubus, kr 199. <b>9.</b> InWear, kr 799. <b>10.</b> Bik Bok, kr 199. <b>11.</b> H&M, kr 399. <b>12.</b> Riccovero, kr 899.
KULE SHORTS: 1. Aphru, kr 1995. 2. Dagmar, kr 995. 3. by Malene Birger, kr 1699. 4. Custommade, kr 999. InWear, kr 699. 6. Samsøe&Samsøe, kr 1399. 7. Soaked in Luxury, kr 499. 8. Cubus, kr 199. 9. InWear, kr 799. 10. Bik Bok, kr 199. 11. H&M, kr 399. 12. Riccovero, kr 899. Foto: FOTO: produsenten

Stylistene drar frem spesielt to lengder på shortsen som de tror kommer til å bli hotte i sommer.

Andreassen drar frem bermudashortsen, eller cityshortsen som den også blir kalt. Hun tror denne blir en stor hit i sommer.

- Bermudashortsen kan gjerne kombineres med magetopp og en løs dressjakke, sier hun.

Både Alexander Wang og Marc Jacobs viste frem shorts i denne lengden for sine sommerkolleksjoner.

Mevatne på sin side tror at den såkalte One Teaspoon-kutten kommer til å være gjeldende i sommer. Dette er en shorts med kort lengde som er litt baggy, og som har en skrå skjæring.

- Den har fått rene kultstatusen takket være det Australske stilikonet Elle Ferguson, forteller hun.

Les også:

Slik skal badeshortsen se ut i år

ONE TEASPOON-KUTTEN: Det australse stilikonet Elle Ferguson, som har lagt ut flere bilder av seg selv iført shorts på Instagram, har vært med på å gjøre den såkalte One Teaspoon-shortsen har fått kultstatus. Denne er kort, baggy og har skrå skjæring.
ONE TEASPOON-KUTTEN: Det australse stilikonet Elle Ferguson, som har lagt ut flere bilder av seg selv iført shorts på Instagram, har vært med på å gjøre den såkalte One Teaspoon-shortsen har fått kultstatus. Denne er kort, baggy og har skrå skjæring. Foto: FOTO: One Teaspoon, skjermdump fra Instagram/elle_ferguson

34 av de fineste sommerkjolene

Slik finner du riktig bikini til din kropp

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning