Klassikere i klesskapet

Plaggene som alltid funker

Har du disse plaggene i klesskapet ditt, har du alltid noe å ha på deg.

GARDEROBEKLASSIKER: Har du en sort blazer i klesskapet, har du et plagg som kun brukes til alle anledninger.
GARDEROBEKLASSIKER: Har du en sort blazer i klesskapet, har du et plagg som kun brukes til alle anledninger. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

En kjent problemstilling for de fleste jenter er å stå foran et klesskap fullt av klær, og likevel ikke ha noe å ha på seg.

Om du eier disse basisplaggene, er du sikret å ha antrekk som passer for de fleste anledninger.

Her er plaggene enhver jente bør ha i klesskapet sitt.

Del

Blazer

Dette plagget kan raskt bli den absolutt beste investeringen du noensinne har gjort. Det er den perfekte grunnsteinen i garderoben din, og kan brukes på jobb, til hverdags, til fest og som en jakke når det er mildere temperaturer ute. Du kan også ha alt mulig under den, en kjole, singlet, bluse, skjorte eller utvasket t-skjorte. Det vil se bra ut uansett.

Den kan enkelt tone ned et overdådig enkelt, eller kle opp et par slitte jeans. Med en svart blazer med et klassisk snitt, har du et plagg som kan brukes til enhver anledning.

Jeans

De aller fleste har minst ett par jeans liggende i skapet. Men har du funnet det perfekte paret ennå? Om du har et par som sitter som et skudd, og har et snitt som du liker, så kan du bruke jeansen til alt du har i garderoben. Til fest er jeans et helt akseptabelt plagg, og kombinert med en kul topp eller blazer ser du like velkledd ut som om du skulle gått i kjole.

Til hverdags er jeansen en selvfølge, og ser like kult ut til joggesko som til støvletter. Sats gjerne på en mørk variant om du skal kjøpe de perfekte jeansene, de er mer anvendelige enn typene med slitt vask.

Pumps

Alle jenter bør ha et par pumps med høye hæler i skapet. Hvorfor? Fordi da har du et par sko som passer til både kjoler og bukser, til fest og når du har lyst til å pynte deg litt i hverdagen.

Her er svarte pumps det mest anvendelige alternativet. Pass på at hælen ikke er for høy eller for tynn. Om skoene blir for vanskelige å gå med over tid, blir de fort liggende i skapet.

Hvit T-skjorte

Ikke bare er hvit T-skjorte og jeans noe av det enkleste og kuleste på jenter, nå er den også T-skjorten superaktuell i motebildet. Jil Sander hadde en av de mest kritikerroste kolleksjonene i vår, og flere av antrekkene besto av en enkel, hvit T-skjorte kombinert med fotside, fargesprakende skjørt. Enkelt og superkult!

En T-skjorte passer like bra til jeans som til dressbukser, da skaper den mer kontrast til den mer pyntede buksen. Har du T-skjorten under en blazer, har du funnet den perfekte måten å gi antrekket en mer avslappet vri.

Den perfekte kjolen

Her er det fristende å foreslå "den lille sorte", men det er slett ikke alle som trives i den. Det viktigste er at du har en kjole tilgjengelig som du alltid føler deg vel i. Om den er klassisk og svart eller dristig og rød, spiller ingen rolle.

Poenget er at alle jenter bør ha en kjole som man bare kan slenge på seg om man plutselig blir invitert et sted. En kjole som gir deg trygghet om at du alltids kan ty til den hvis andre alternativer svikter.

Bluse

En form for bluse eller skjorte er et must i klesskapet til situasjoner hvor T-skjorte blir for hverdagslig.

Skal du i jobbintervju, en finere middag eller ta noen glass vin etter jobben, er en bluse det perfekte plagget som fungerer i alle situasjoner. Fungerer perfekt med en blazer og et par trange jeans.

Dressbukse

Som et alternativ til jeansene, burde du også ha et par dressbukser i skapet. Ikke bare er dette en av sesongens viktigste trender, i kombinasjon med blazeren får du også den kule, herreinspirerte looken kjendisene digger om dagen.

Bruk dressbuksen med en løs T-skjorte og et belte for en kul hverdagslook, eller dress den opp med en par pumps og en bluse til kvelds.

Les også:

FRA VENSTRE: Pumps fra Asos (kr 249), blazer fra HogM kr 199), t-skjorte fra HogM (kr 69,50), bluse fra Topshop (kr 346), dressbukse fra Topshop (kr 500) og jeans fra Cheap Monday (kr 400).
FRA VENSTRE: Pumps fra Asos (kr 249), blazer fra HogM kr 199), t-skjorte fra HogM (kr 69,50), bluse fra Topshop (kr 346), dressbukse fra Topshop (kr 500) og jeans fra Cheap Monday (kr 400). Foto: Foto: produsenten

Sesongens heteste jeans

Slik bruker du garderoben din

De beste basiskuppene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning