Designerlogo

Nå er dette harry

Designerlogoer er helt ut.

HARRY: Designervesker med store logoer er ansett som harry. Nå er det stille luksus som gjelder.
HARRY: Designervesker med store logoer er ansett som harry. Nå er det stille luksus som gjelder. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

Logovesker har lenge blitt ansett som en indikasjon på status og rikdom, men den trenden er nå på god vei til å snu, melder Daily Mail.

De store designermerkene revurderer nemlig sitt image, og vil ikke lenger assosieres med realitystjerner, glamourmodeller og fotballfruer som mer enn gjerne tar sine logovesker med ut på tur.

Del

Diskret luksus

Piratkopier av logoveskene har dessuten også blitt hyppigere og hyppigere å se på diverse ungpikearmer.

DISKRET: Veske fra Louis Vuitton sin høst- og vinterkolleksjon uten den velkjente LV-logoen.
DISKRET: Veske fra Louis Vuitton sin høst- og vinterkolleksjon uten den velkjente LV-logoen. Foto: Foto: Stella

Designerne har derfor valgt å fjerne store logoer fra vesker og annet tilbehør, og satser nå på et mer subtilt design.

- Det handler om å tilpasse seg den nye oppfatningen av luksus, som nå er mer subtil og sofistikert. Ved å benytte oss av færre logoer oppnår vi en mer diskret luksus, sier François-Henri Pinault, ifølge The Telegraph.

Han er styreleder og hovedeier i det franske holdingselskapet PPR, som spesialiserer seg innenfor detaljhandel og luksusmerker.

PPR subsidierer The Gucci Group, som består av blant annet Balenciaga, YSL, Gucci og Stella McCartney.

En ny epoke

Trendanalytiker Lisbeth Larsen tror også tiden med prangende logoer er på hell, og kaller den kommende perioden for «stille luksus».

- Med stille luksus mener jeg at vi omgir oss med ting som har verdi, men det er bare synlig for kjennere, forklarer hun til Klikk.no.

I stedet for å vandre rundt som levende reklameplakater er tiden nå inne for å tone det hele ned. Larsen setter dette også i sammenheng med at vintage og gjenbruk har blitt stadig mer populært.

Hun tror de økonomiske endringene de siste årene har påvirket oss i en positiv retning. Nå er rett og slett litt pinlig å vise at man bruker for mye penger på materielle ting.

- Nå har vi vel sett nok av små hunder i chanelvesker og gullenker? Jeg er i hvert fall glad for denne holdningsendringen, og tror vi nå får en sunnere trend, sier trendanalytikeren.

Storforbrukerne unngår logo

Det er ingen tvil om at de velkjente logoene har hjulpet til med å skaffe penger i kassen til de ulike designhusene. Spesielt ved å bli promotert i musikkvideoer og avbildet på A-kjendiser.

En ny undersøkelse gjort av Joseph Nunes, professor i markedsføring ved University of Southern California, viser derimot at de pengesterke forbrukerne nå er villige til å betale høye priser for umerkede varer, skriver Science Daily.

LOGOFRITT: Gucci's "Jackie handbag" har ingen tydelige logoer, og er derfor en av veskene som har fått salgskurven til å stige.
LOGOFRITT: Gucci's "Jackie handbag" har ingen tydelige logoer, og er derfor en av veskene som har fått salgskurven til å stige. Foto: Foto: Net-a-porter.com

Holdningene er dermed endret, og luksusmerkene må følge kundenes ønsker om de vil fortsette å tjene de store summene.

Gucci har allerede begynt å se fordelene av å nedtone bruken av den karakteristiske G-logoen på sine luksusvesker.

For noen uker siden uttalte PPR at deres salg allerede har økt med 87 prosent, mye takket være nye utgaver av Jackie- og Pelham-veskene som ikke prydes av en tydelig logo lenger.

Resultat av finanskrisen

Det engelske luksus-kjøpesenteret Harvey Nichols har også sett en endring i etterspørselen, og en talsmann for shoppingsenteret tror endringen kan settes i forbindelse med finanskrisen.

- Nedgangstidene har ført til at kundene unngår de tydelige logoene, og søker etter de mindre prangende versjonene, sier talsmannen til Daily Mail.

Designeren Antonio Bernadi tror også at det er nedgangstidene som har satt diskret luksus øverst på ønskelisten.

- Ingen er i humør til å bruke store summer på vesker som har en «best før» dato. Kvinner vil føle seg chic og intelligente, man skal ikke se ut som en merkevareslave, sier designeren til Vogue magazine.

Les også:

Høstens hotteste clutchvesker

Hvilken veske er dyrest?

Verdens beste luksushoteller

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning