Slik knyter du slips

Klarer du det uten å stå foran speilet?

Så enkelt lærer du deg å knyte slips.

Publisert Oppdatert

Det er ikke et ukjent problem for menn dette med å knyte slips. Og nå når den største slipssesongen av alle er her, er det jo verdt å gjøre noen forsøk til på å lære seg det, ikke sant?

Det er nemlig ikke så vanskelig å få det til, det krever bare et slips, litt kunnskap, konsentrasjon og en dose tålmodighet.

Slik knyter du slips

Tidligere har Calle Ferner, butikksjef hos Ferner Jacobsen i Oslo, vist oss hvordan dressen skal sitte. Denne gangen skal han vise deg hvordan du knyter slips.

Kanskje blir du like god som han og klarer det helt uten speil? Øvelse gjør mester!

Og det er ikke bare én måte å gjøre det på.

Ferner viser deg to av dem, både den klassiske Windsor Double-knuten (også kjent som militærknuten) og en mer moderne, nettere variant han selv er stor fan av.

Double Windsor – den vanligste knuten

De fleste er kjent med militærknuten, eller Double Windsor, Windsor Knot eller Full Windsor som den også kalles – kjært barn har mange navn, med andre ord.

Det er en triangulær slipsknute som fungerer best med brede slips.

Double Windsor er den mest brukte slipsknuten blant menn. Det første du gjør er å finne forholdet mellom lengden på slipset og bakdelen.

- Hvordan det skal sitte, kommer an på hvor kraftig man er rundt halsen og hvor lang man er i overkroppen, sier Ferner og legger til:

- Det er ut ifra disse målene man finner forholdet på hvor langt slipset skal være.

Fremgangsmåten er rimelig enkel når du prøvd den noen ganger. Husk også kløften på slutten når knuten er klar, som brukes til å tilpasse og stramme til slipset.

- Det er viktig å stramme, for da skjuler den delen som går på tvers av slipset den delen som går ned, sier butikksjefen.

Se video av hvordan du lager en Windsor-knute øverst i saken.

Den moderne varianten

Ønsker du en nettere og ikke fullt så tykk slipsknute, kan varianten i videoen over være midt i blinken for deg – slik som den er for Ferner.

Han har jobbet innen klesbransjen i over 20 år, og kler seg nesten daglig opp i dress, skjorte og slips.

Men, han bruker aldri den klassiske varianten, altså Double Windsor.

- Jeg synes ikke den er så pen. Den jeg bruker er mer moderne og nettere, og jeg bruker den hver dag, sier Ferner og legger til:

- Den er litt mer knotete og vanskelig, men enkel når du lærer den!

Fremgangsmåten og utgangspunktet er den samme som med Double Windsor, men resultatet blir altså en smalere og nettere knute.

Sjekk hvordan du lager den over.

SHOPPINGTIPS: Fra venstre: Tiger of Sweden, kr 649. H&M, kr 199. Polo Ralph Lauren, kr 899. Zara, kr 279. Calvin Klein, kr 499. H&M, kr 99. Olymp, kr 349.
SHOPPINGTIPS: Fra venstre: Tiger of Sweden, kr 649. H&M, kr 199. Polo Ralph Lauren, kr 899. Zara, kr 279. Calvin Klein, kr 499. H&M, kr 99. Olymp, kr 349. Foto: FOTO: Produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning