Stilikonet Alexa Chung liker å kle seg som en gutt

- Jeg har aldri vært komfortabel med å være sexy

Alexa Chung (28) trives best i avslappede antrekk, og plukker klær fra en haug på gulvet om morgenen.

HYLLES: Hun bejubles over hele verden for sin stil. Alexa Chung synes fortsatt det er rart å kalles stilikon, og ser ikke på seg selv som et varemerke.
HYLLES: Hun bejubles over hele verden for sin stil. Alexa Chung synes fortsatt det er rart å kalles stilikon, og ser ikke på seg selv som et varemerke. Foto: FOTO: Angelo Pennetta
Publisert Oppdatert

Alexa Chung er en av de som alltid ser bra ut. Med sin friske, sunne hud, strålende øyne og særegne stil, er hun et blikkfang - selv om hun sjelden kler seg utpreget sexy.

- Jeg kler meg som en gutt til daglig. Jeg har aldri vært komfortabel med å være sexy, sier hun selv.

Hun er blitt offisiell ambassadør for britisk mote. Men Alexa synes ikke det er bare gøy å være et såkalt stilikon, og har vanskelig for å forstå sin egen påvirkningskraft på moteindustrien:

- Det er litt uvirkelig. Jeg ser ikke på meg selv som et varemerke. Folk snakker om at jeg har påvirkning, men det er bare ikke meg.

Medier over hele verden skriver om henne, og overskriftene er av typen «stjel stilen», «kopier looken», «slik kler du deg som Alexa». Men hvordan ble ei helt vanlig jente en av verdens mest ettertraktede fashionistaer?

Jane Bruton, redaktør i det britiske magasinet Grazia, har svar:

- Alexa er en av de sjeldne jentene som er vakre, men som likevel har en look som føles oppnåelig.

Ifølge Bruton er det Alexas hverdagslige stil som er nøkkelordet. Fordi hun er så lett å kopiere, liker vi henne.

- Hun er like troverdig når det gjelder smarte, billige motefunn, som når det gjelder designerklær. Dessuten går hun med klær som passer et hverdagslig, urbant liv, og ikke den røde løperen.

Alexa legger ikke like mye planlegging bak antrekkene sine som man kanskje skulle tro et verdenskjent motenavn gjør.

- Folk spør hvordan jeg velger antrekk om morgenen, og sannheten er at jeg bokstavelig talt bare plukker noe fra en haug. Hvis det er lagt pent sammen, er jeg redd for at jeg ikke finner noe å ha på meg, har Alexa fortalt.

Her kan du lese om alle Alexas egne favoritter og inspirasjonskilder.

ALEXAS UNIVERS: Hun inspirerer med sin særegne måte å kle seg på. Selv blir Chung inspirer av blant annet fotografi, musikk og 60-tallet.
ALEXAS UNIVERS: Hun inspirerer med sin særegne måte å kle seg på. Selv blir Chung inspirer av blant annet fotografi, musikk og 60-tallet.

MUSIKK: Keith Richards, Patti Smith og Alison Mosshart fra The Kills er blant de som inspirerer Alexa mest. - Alison kler seg litt guttete, det liker jeg, sier hun om Mosshart.

KORALL: - Jeg er nesten avhengig av korall og lakserosa. For å få den rette fargen på leppene mikser hun leppestift fra Mac i fargen Vegas Volt med lys concealer. På neglene blir hun aldri lei av OPIs Are We There Yet.

60-TALLET: - Min makeupstil er sixties girl, med svart eyeliner og lyse lepper. Jeg bruker Ecriture de Chanel Eyeliner, tegner en vipp ut fra øyet, og matcher med

rosa eller korallfarge på leppene.

KJENDISVENNINNEN: - Selv dagen derpå har hun det mest strålende ansiktet av alle, sier Alexa om modellvenninnen Agyness Deyn. - Jeg vil ikke se Aggy når jeg føler meg ufresh, det hender faktisk at jeg må forby henne fra å komme nær meg.

«BEATLES»-BOOTS: Alexa blir stadig observert i disse flate bootsene fra den britiske skodesigneren Tabitha Simmons, som følgelig har blitt en internasjonal snakkis og bestselger.

NATURLIG HÅR: - Jeg foretrekker at håret ikke er så stylet, så jeg bruker Kérastase Resistanse Volumactive Volume Expansion Spray og lar det lufttørke. Da blir håret fint og naturlig bølget.

FAVORITTER: Williamsburg, The Supremes og Christopher Kane er blant de store favorittene til britiske Chung.
FAVORITTER: Williamsburg, The Supremes og Christopher Kane er blant de store favorittene til britiske Chung.

FUKTIGE REISER: - På lange flyreiser bruker jeg alltid fuktighetskremen Wild Rose Day Cream fra Weleda. Men det er umulig å se bra ut når du lander på flyplassen, jeg aner ikke hvordan Victoria Beckham og Cheryl Cole får det til.

YNDLINGSLÅTEN: Baby Love av Diana Ross and The Supremes.

HIPPE WILLIAMSBURG: - Williamsburg er på en måte elskeren min, mens London er han jeg er gift med. Jeg elsker mannen min, og vi skal være sammen for alltid, men Williamsburg er så spennende, sier hun om bydelen i New York, også kalt Hipsterville, der hun eier en leilighet.

MOTEFILOSOFI: - Mote er gøy, det er utkledning for voksne. Men jeg liker ikke at folk er så kritiske til hverandre. Alle bør kle seg slik de vil, ikke slik de tror er riktig.

Les også:

Sommerens fineste bikinier

Bloggernes beste pakketips

Sommerens fineste boots

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning