Slik vil gutta at du skal kle deg

Hvordan vil du at damene skal kle seg?

Noen plagg er bare ikke greit at vi jenter går i, mener gutta. Hva er det verste vi kan kle oss i?

HAREMSBUKSER: Ikke akkurat en favoritt blant gutta. Så hvordan vil de egentlig at dama skal kle seg?
HAREMSBUKSER: Ikke akkurat en favoritt blant gutta. Så hvordan vil de egentlig at dama skal kle seg? Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Det er ikke akkurat en hemmelighet; Menn er menn, kvinner er kvinner, og sammen har vi en tendens til å befinne oss i hver vår ende av meningsskalaen når det kommer til mote og trender.

For de plaggene vi jenter ofte kaster oss ivrige over - det være seg magetoppen eller overdimensjonerte kåper - resulterer gjerne i en forvirret mann som klør seg i hodet og undrer: «Hæh? Skal hun virkelig gå sånn?!».

Vi tok saken på Facebook for å høre hva gutta synes er det verste en jenta kan ikle seg.

- Høye platåaktige sko skriker transvestitt

Et par nevner boleroen og slengbukser som det verste. Én konstaterte at du alltid bør kle deg etter alderen. Og noen er enda mer spesifikke i sine klespreferanser:

- Haremsbukser, eller bleiebukser som jeg synes det bør hete, er og blir det absolutt verste en jente kan gå i. Du får jo en enorm rumpe og kjempetynne legger. Ikke fint, skriver Fredrik, 25 år.

- Det verste jeg ser er jenter som har presset seg inn i klær som er altfor små. Plutselig har de fire pupper istedenfor to, eller en rumpe som har en helt unormal fasong, skriver Øyvind, 24 år.

- Beklager, men alle massive, høye platåaktige sko skriker transvestitt, skriver Mads, 24 år.

Flust med meninger

Heller ikke på ulike nettforum skorter det på guttas tanker og meninger omkring hva vi jenter finner på å kle oss i.

- Noen ganger kan faktisk den lille sorte kjolen gå fra helt riktig til helt feil. Særlig når to tredjedeler av alle jentene i det samme rommet har den på seg, skriver forumdeltaker eDJ.

Forumdeltaker Jeffrey mener derimot at empireliv er det aller verste.

- Det får nesten alle til å se tjukke ut. Eller veldig gravide, skriver han.

Vi vil høre fra deg

Dette var imidlertid bare et par av alle meningene som finnes der ute. Nå vil vil gjerne høre fra DEG. Vi har allerede kartlagt hvordan drømmemannen kler seg. Nå er det guttas tur til.

Så dagens store spørsmål er: Hvordan vil dere at dama skal kle seg? Enten det er kjæresten eller en som passerer deg på gata. Hva må til for å få deg til å kikke deg en ekstra gang over skulderen etter henne?

Jada, vi er fullt klar over at det finnes et hav av klesstiler, og dette blir selvfølgelig en veldig grov skisse av alle valgmulighetene som finnes.

Likevel har vi valgt å være litt kategoriske, og funnet frem til syv klesstiler: Avantgarde, rocka, sexy, it-jenta, avslappet moteriktig, sporty og klassisk pent.

Hodeløse damer

Lurer du på hvorfor hodene til damene er kappet bort? Det er for at du skal klare å fokusere på klærne, og ikke de mange og svært så vakre ansiktene.

Det kan nemlig ende opp med å spille inn på hvordan du stemmer. Og det vil vi helst unngå.

Du trenger ikke like alle antrekkene som skal representere en og samme stil, men heller gå for en følelse eller visse kjennetegn eller detaljer du gjerne snur deg etter på gata.

Og skulle du har noe ekstra på hjertet når det kommer til plagg eller trender vi jenter ikler oss, må du selvfølgelig legge igjen en liten kommentar i feltet nedenfor.

Så da sier vi klar, ferdig, stem! Lykke til.

AVANTGARDE: Eller en såkalt «fortropper». Denne jenta liker å eksperimentere med plagg, stiler og trender - og gjør det ofte på en nyskapende og litt kunstnerisk måte. Et klassisk plagg som for eksempel en kåpe har gjerne en ny og dristig vri - som for eksempel at den ene siden på kåpen er lang, den andre kort.
AVANTGARDE: Eller en såkalt «fortropper». Denne jenta liker å eksperimentere med plagg, stiler og trender - og gjør det ofte på en nyskapende og litt kunstnerisk måte. Et klassisk plagg som for eksempel en kåpe har gjerne en ny og dristig vri - som for eksempel at den ene siden på kåpen er lang, den andre kort. Foto: FOTO: Femalecreature.com, streetpeeper.com, tokyofaces.com
ROCKA: Denne jenta liker å gå på konsert og festivaler, er kul, laid back og trives best i svarte, skinny jeans som hun ofte kombinerer med en band-t-skjorte (og her er det ikke snakk om en hvilken som helst logo. Nei, den rocka jenta hører faktisk på bandet hun har logoen til trykt til brystet).
ROCKA: Denne jenta liker å gå på konsert og festivaler, er kul, laid back og trives best i svarte, skinny jeans som hun ofte kombinerer med en band-t-skjorte (og her er det ikke snakk om en hvilken som helst logo. Nei, den rocka jenta hører faktisk på bandet hun har logoen til trykt til brystet). Foto: FOTO: Candicelake.com, lookbook.nu, cheapnchic.net
SEXY: Her er uttrykket «more is more» en god pekepinn. Denne jenta er glad i tilbehør - som hun ofte kombinerer på en iøynefallende måte. Gjerne en stor veske, statementsmykker og fremtredende sko. Den sexy jenta viser ofte en del hud - enten det er legger, lår, utringing eller alt på en og samme gang.
SEXY: Her er uttrykket «more is more» en god pekepinn. Denne jenta er glad i tilbehør - som hun ofte kombinerer på en iøynefallende måte. Gjerne en stor veske, statementsmykker og fremtredende sko. Den sexy jenta viser ofte en del hud - enten det er legger, lår, utringing eller alt på en og samme gang. Foto: FOTO: Stella Pictures
IT-JENTA: Kler seg først og fremst for sin egen del og kred. Hun blogger gjerne, har et stort motehjerte og er opptatt av å være blant de første som er iført det siste.
IT-JENTA: Kler seg først og fremst for sin egen del og kred. Hun blogger gjerne, har et stort motehjerte og er opptatt av å være blant de første som er iført det siste. Foto: FOTO: Stella Pictures
AVSLAPPET MOTERIKTIG: Slenger helst på seg et par klassiske jeans og en hvit t-skjorte, men tilfører gjerne et lite element av mote ved å for eksempel gå for et statementsmykke eller et par lekre hæler til det nokså alminnelige antrekket. Denne jenta trives likevel best i Converse, er i-tiden, men ikke den første til å introdusere en ny trend i jentegjengen.
AVSLAPPET MOTERIKTIG: Slenger helst på seg et par klassiske jeans og en hvit t-skjorte, men tilfører gjerne et lite element av mote ved å for eksempel gå for et statementsmykke eller et par lekre hæler til det nokså alminnelige antrekket. Denne jenta trives likevel best i Converse, er i-tiden, men ikke den første til å introdusere en ny trend i jentegjengen. Foto: FOTO: Columbine.freshnet.com, lefashionimage.blogspot.com
SPORTY: Dette er jenta med it-joggeskoene og de enkle, behagelige plaggene som både er fine og praktiske.
SPORTY: Dette er jenta med it-joggeskoene og de enkle, behagelige plaggene som både er fine og praktiske. Foto: FOTO: Flipandstyle.com, Sarastrand.no
KLASSISK PENT: Elementer som hører hjemme i denne jentas garderobe er de evige klassikerne som skjorter, dressbukser, blyantskjørt og perler - både øredobber og kjeder.
KLASSISK PENT: Elementer som hører hjemme i denne jentas garderobe er de evige klassikerne som skjorter, dressbukser, blyantskjørt og perler - både øredobber og kjeder. Foto: FOTO: Fotballfrue.no, thecablook.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning