Tynne gullringer

Hot med minimalistiske smykker

Enkle og tidløse smykker er i vinden om dagen, og er dessuten mye mer anvendelige enn statementsmykker.

MANGE RINGER: Victoria's Secret-modellen Candice Swanepoel er en av kjendisene som bruker mange, tynne gullringer på samme hånd - både i jobbsammenheng og privat.
MANGE RINGER: Victoria's Secret-modellen Candice Swanepoel er en av kjendisene som bruker mange, tynne gullringer på samme hånd - både i jobbsammenheng og privat. Foto: FOTO: Stella
Publisert Oppdatert

Selv om store statementsmykker er en del av motebildet denne høsten, så er ikke dette en trend som faller i smak hos alle.

For har man en enkel og klassisk klesstil, som for eksempel den tidløse parisiske stilen, passer ikke chunky smykker nødvendigvis så lett inn i garderoben.

I tillegg må man også nøye planlegge antrekket for at det skal bli kledelig når man skal bruke statementsmykker, for de passer ikke alltid til alt man har av klær.

Heldigvis kan man likevel være trendy og lekker uten å måtte gå for de store smykkene.

Tynne gullringer

En motvekt til de trendy statementsmykkene er små, delikate smykker som er langt mer anvendelige - spesielt tynne gullringer er veldig i vinden om dagen.

- Denne trenden er tidløs, men har kommet frem i motebildet da skandinavisk stil har blitt veldig populært over de siste årene, forteller stylist Alexandra Sætran.

- De delikate smykkene er minimalistiske og stilrene, noe Skandinavia er kjent for, legger hun til.

Michelle Kim, damen bak det populære, amerikanske smykkemerket The Hatters, tror livsstilen vår gjør at folk ønsker seg noe som er rent.

- Du har lyst til å ha på deg smykker som er enkle og som ikke er for tunge. Jeg ser at en moderne vri på minimalisme blir mer og mer gjeldende. Det er ikke bare det at minimalisme er moteriktig, jeg tror også det har noe med å gjøre at det er tidløst. Tidløse smykker er alltid det man bør satse på, sier smykkedesigneren til Det Nye.

Passer til alt

Stylist Cecilie Mevatne tror også at delikate smykker har blitt så populært fordi det er tidløst. Man kan derfor også se på disse som en investering.

- Finner du noe du virkelig liker, kan du ha det hele livet. Du kan gå med de samme smykkene om et år og om fem år, tenk derfor kvalitet, råder Mevatne.

Kim er enig med stylisten:

- De er ikke så trendy at du ikke kan bruke dem om fem år, og da passer de også fremdeles til alt. Du trenger ikke å bekymre deg over hva de passer sammen med, sier hun.

I tillegg til at delikate smykker er tidløse, passer de også til alt.

- Kjøper man én stor statementring, passer den kanskje bare til ett spesielt antrekk, sier Mevatne.

- Små delikate smykker kan man derimot bruke hver dag - og igjen og igjen. Man blir dessuten ikke lei, slik som man gjerne blir med statementsmykker, legger hun til.

Kim påpeker også at når man bruker delikate smykker, så trenger man ikke tenke så mye over om det matcher med det man har på seg eller ikke.

- Smykkene du bruker burde gjøre antrekket komplett, men du burde ikke fokusere for mye på det. Du burde kunne hive noe på i det du løper ut døren, mener hun.

Bloggerne har æren

Sætren mener at bloggerne skal ha mye av æren for at denne trenden har blitt så populær den siste tiden.

For hvis du har fulgt med på motebloggene, så vel som trendbevisste jenter på gaten, den siste tiden så har du nok også lagt merke til at veldig mange går rundt med fingrene fulle av tynne gullringer.

De har ikke bare ringer på det innerste leddet på alle fingrene, også de ytterste leddene er pyntet med smale ringer.

- Mye av grunnen til at de tynne gullringene har blitt så populære ligger nok rett og slett i at det er vanskelig å tolke denne trenden, tror Sætran.

Hun peker på at de smale ringene passer alle og enhver, og kan brukes i alle sammenhenger - i motsetning til statementsmykker.

- Balenciaga var en av designerne som begynte å bruke gullringer på alle fingrene, og kjedebutikkene har rast tatt opp trenden. Nå kan man kjøpe dem på blant annet H&M og Nelly, sier Sætran.

Aldri for mye av det gode

LEKRE RINGER: <b>1.</b> The Hatters, kr 400. <b>2.</b> Maria Nilsdotter, kr 1200. <b>3.</b> The Hatters, kr 495. <b>4.</b> Maria Nilsdotter, kr 1000. <b>5.</b> Sophie BySophie/Nelly.com, kr 995. <b>6.</b> Isabel Lennse/Nelly.com, kr 599. <b>7.</b> Arts & Craft, kr 298. <b>8.</b> Maria Nilsdotter, kr 1250. <b>9.</b> The Hatters, kr 335. <b>10.</b> Pilgrim, kr 349.
LEKRE RINGER: 1. The Hatters, kr 400. 2. Maria Nilsdotter, kr 1200. 3. The Hatters, kr 495. 4. Maria Nilsdotter, kr 1000. 5. Sophie BySophie/Nelly.com, kr 995. 6. Isabel Lennse/Nelly.com, kr 599. 7. Arts & Craft, kr 298. 8. Maria Nilsdotter, kr 1250. 9. The Hatters, kr 335. 10. Pilgrim, kr 349. Foto: FOTO: produsenten

Det er ikke bare tynne ringer du kan bruke mange av på en gang, du kan også bruke flere tynne kjeder rundt halsen på samme tid eller mange tynne armbånd rundt samme håndledd.

- Personlig synes jeg det er kjempefint å bruke flere tynne lenker på en gang. Erin Wasson er jo kjent for dette, og nailer det hver gang. Man kan ikke si at det noen gang kan bli for mye når det er snakk om små, delikate smykker, sier Sætran.

- Bruk gjerne også et kort og et langt smykke, som ofte sett på Olsen-tvillingene og Nicole Richie, blant annet, legger hun til.

Stylisten mener også at man mer enn gjerne kan blande gull og sølv - i motsetning til hva ganske mange tror.

- Dette gir en fin balanse, og ser samtidig mer pyntet ut i visse sammenhenger, sier hun.

Kim synes helle ikke at man bare skal holde seg til én farge.

- Jeg elsker kombinasjonen av gull og sølv. Jeg synes det er veldig vakkert å bruke sammen, de reflekterer hverandre. Sølvet vil reflektere gullet, og gullet vil reflektere sølvet, forteller hun.

Ikke fyll hele fingeren

Selv om de tre kildene vi har snakket om er enige i at man sjelden kan ha for mye på én gang, er det likevel noen enkle «regler» man bør følge.

- Det er vanskelig å gjøre noe feil med noe så minimalistisk, det er lettere å gjøre feil med statementsmykker. Når det er sagt: Alt med måte! Du skal ikke fylle hele fingeren med ringer, råder Mevatne.

Sætran er enig:

- Ringene trenger ikke dekke hele fingeren, men man kan mikse slik at man bruker et par nederst og et par som sitter under neglen, tipser hun.

Mevatne mener også at man bør konsentrer seg om ett område. Ikke kjør på med masse ringer på fingrene, i tillegg til flust med armbånd og tynne kjeder rundt halsen.

Man bør også unngå å blande delikate smykker med annet heavy tilbehør, mener Sætran.z

- Det kan ofte se rart ut. Delikate smykker og ringer passer best om man holder seg til det minimalistiske, sier hun.

Kim er enig, og mener at man av og til bør ta hensyn til hva man har på seg.

- Jeg ville for eksempel ikke ha brukt mange kjeder hvis jeg hadde på meg en blondetopp, sier smykkedesigneren.

Les også:

Her er sommerklærne du kan bruke i høst

ARMBÅND OG KJEDER: <b<1.</b> Sophie by Sophie/Nelly.com, kr 890. <b>2.</b> Isabel Lennse/Nelly.com, kr 699. <b>3.</b> Arts & Craft, kr 698. <b>5.</b> Efva Attling, kr 900. <b>6.</b> Edblad, kr 249. <b>7.</b> Bjørg, kr 1020.
ARMBÅND OG KJEDER: Sophie by Sophie/Nelly.com, kr 890. 2. Isabel Lennse/Nelly.com, kr 699. 3. Arts & Craft, kr 698. 5. Efva Attling, kr 900. 6. Edblad, kr 249. 7. Bjørg, kr 1020. Foto: FOTO: produsenten

Denne kjolen bør du kle deg i denne sesongen

Kle deg som de kule fashionistaene i London, Paris, Milano og New York

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen