Trendene gutta hater

Her er trendene gutta hater aller mest

For en gangs skyld har vi gitt gutta muligheten (og dermed også lov) til å si sin egentlige mening omkring trendene de misliker mest.

DE STYGGESTE TRENDENE: Flatforms og haremsbuksen endte opp med å bli blant de mest mislikte trendene hos gutta. Men er ekspertene enige?
DE STYGGESTE TRENDENE: Flatforms og haremsbuksen endte opp med å bli blant de mest mislikte trendene hos gutta. Men er ekspertene enige? Foto: FOTO: Lookbook.nu
Publisert Oppdatert

Dette mener gutta:

Av de 3416 svarene, her er resultatet fra avstemningen; fra de mest forhatte til de minst forhatte trendene:

1. Flatforms (31%)

2. Haremsbukse (30%)

3. Skulderputer (13%)

4. Platforms (7%)

5. Åpen t-skjorte (5%)

6. Tights (4%)

7. Beanie (3%)

8. Peplum (3%)

9. Jeans-shorts (3%)

10. Genser med print (1%)

Kilde: Detnye.no

For en stund tilbake ga vi gutta muligheten til å si hva de egentlig mener om trendene vi jenter til stadighet ikler oss.

Dét inkluderte alt fra korte denimshortser og gensere med print, til skulderputer, og har skapt et enormt engasjement. Hele 3416 gutter har avgitt sin stemme.

Nå er det på tide å avsløre det endelige resultatet, og avdekke de topp tre trendene gutta misliker mest.

Den mest forhatte trenden

Er dere klare? Vi starter selvfølgelig med den mest forhatte trenden blant gutta.

Med hele 31 prosent av stemmene ble den nokså soleklare vinneren, eller taperen, alt ettersom, de lave skoene med platå - også kjent som "flatforms". Det er ikke stylist Thao Kakao enig i.

- De kan riktignok være stygge, men jeg synes faktisk at flatformsene fra Converse er ganske kule - til tross for at jeg aldri kunne hatt slike sko selv. Men så finnes det selvfølgelig noen der ute som kler denne trenden, sier Thao.

Fornemmelse av campingliv

Lars Midtsjø i Patriksson Communication synes ikke flatforms er den styggeste trenden, men kan likevel skjønne hvorfor den endte opp med å bli avstemningens "vinner".

- Jeg tror det er fordi vi har blitt eksponert for denne skoen gjennom flere sesonger nå. Man blir jo lei av å se den samme design-gimmicken igjen og igjen, sier Midtsjø.

Og ja, vi er enige. Flatforms kan faktisk se bra ut på noen. Midtsjø refererer til flatforms-skoene fra Prada sin vår- og sommerkolleksjon 2011.

- Å kombinere disse med et blyantskjørt slik som på visningen, synes jeg var veldig kult. Dette er et eksempel på at disse skoene ser veldig fine ut sammen med et formelt antrekk, sier han.

Går man derimot motsatt vei, og kombinerer skoene med lette sommerkjoler eller et sporty uttrykk, kommer ikke skoene til sin fulle rett.

- Det blir litt uformelt, og gir meg en fornemmelse av campingliv, sier Midtsjø.

FLATFORMS: Avstemningens førsteplass. Stylist Thao Kakao synes likevel at flatformsene fra Converse (helt til venstre) er ganske kule.
FLATFORMS: Avstemningens førsteplass. Stylist Thao Kakao synes likevel at flatformsene fra Converse (helt til venstre) er ganske kule. Foto: FOTO: Lookbook.nu

- Det ser jo ut som en bleiebukse

På en god andreplass, med 30 prosent av stemmene, havnet haremsbuksa. Dette er plagget som føst og fremst er elsket av jenter på grunn av den behagelige passformen.

- Personlig hater jeg haremsbukser. Jeg har til gode å se de båret på en god måte. Generelt synes jeg at den luksuriøse og altfor gjennomførte sporty stilen à la Alexander Wang er helt uinteressant, sier Midtsjø og fortsetter:

- Om jeg skal trekke frem én eneste en som kler dette uttrykket, så må det være Rick Owens, og det er bare én av han. Om det hadde vært jeg som hadde stemt, ville dette plagget vunnet hat-kåringen.

Thao er også enig i at haremsbuksa ikke hører hjemme i en jentes klesskap.

- Jeg har ikke helt skjønt hvem som ønsker å gå sånn ute på gaten. Jeg kan skjønne at den er god å gå med, men det må jo finnes grenser for hvor merkelig et hverdagsplagg skal være. Det ser jo ut som en bleiebukse, sier Thao.

Tredjeplassen

KJENISENE SYNDER OGSÅ: Det er ikke bare vi vanlige dødelige som kler oss i trendene gutta ikke akkurat elsker. Fra venstre: Gwen Stefani iført et par haremsbukser. I midten: Mary-Kate Olsen med skulderputer. Til høyre: Miley Cyrus med flatforms fra Converse.
KJENISENE SYNDER OGSÅ: Det er ikke bare vi vanlige dødelige som kler oss i trendene gutta ikke akkurat elsker. Fra venstre: Gwen Stefani iført et par haremsbukser. I midten: Mary-Kate Olsen med skulderputer. Til høyre: Miley Cyrus med flatforms fra Converse. Foto: FOTO: Stella Pictures

På en tredjeplass, med 13 prosent av stemmene, havnet skulderputer.

Thao mener de kan fungere til en viss grad, og at om du er Lady Gaga er det bare å kjøre på. Midtsjø, på sin side, synes de er langt fra flatterende - på hverken menn eller kvinner.

- Såkalt power dressing fremstår jo nesten ironisk når det bæres av kvinner og menn mellom 20 og 30 år, spør du meg. Skulderputer i seg selv er et dårlig designelement. De er designet for at plagget skal sitte best mulig på flest forskjellige passformer, slik som en uniform, sier han og legger til:

- Det døveste jeg ser er en kvinne som har tatt på seg en dressjakke med høye skulderputer til et par jeans, det er bare ikke en troverdig "look", sier han.

Har man derimot på seg en hel dress, kan det bæres med stil og formål. Tenk bare YSL-kvinnen fra 70-tallet i full dress, der buksene er løse og har en lang og dyp sleng. Da ser man både sexy og sterk ut.

- Haremsbuksa må dø

Det fine med trender er at de ikke eksisterer for alltid. Nye trender erstatter gamle, men som regel kommer disse tilbake med jevne mellomrom. Thao synes det er greit at topp tre-trendene ikke dør ut.

SKULDERPUTER: På en tredjeplass i avstemningen havnet skulderputer. - Med mindre du er Lady Gaga, bør du være litt forsiktig med å ikle deg nettopp dette, advarer ekspertene.
SKULDERPUTER: På en tredjeplass i avstemningen havnet skulderputer. - Med mindre du er Lady Gaga, bør du være litt forsiktig med å ikle deg nettopp dette, advarer ekspertene. Foto: FOTO: Lookbook.nu

- Noen må jo skille seg ut. Hadde alle gått kledd likt, ville verden vært veldig kjedelig. Men jeg holder litt på at haremsbuksa burde dø ut, med mindre den blir brukt hjemme i sofaen istedenfor på fest!

Hun heier på flatforms, og tror de kommer til å overleve lengst.

- De kommer jo hvert eneste år i nye og kule fasonger, og det er alltid spennende å se hvordan folk tar de til seg og styler akkurat disse skoene. Jeg hadde selv noe à la Buffalo-sko på 90-tallet, som jeg kombinerte med leggvarmere. Jeg følte meg superkul!

Midtsjø tror imidlertid det er skulderputene som vil holde lengst.

- De har en funksjon, og dessuten er de forankret i 80-talls-estetikken, som er en evig inspirasjonskilde for designere.

Totalt sett mener han at alle trendene har gått så mange ganger inn og ut av motebildet, at de er som klassikere å regne. Han tror garantert at samtlige av plaggene vil komme tilbake igjen for fullt.

- Jeg synes heller ikke at noen av trendene burde dø ut. Det morsomste med mote er jo nettopp omskiftingen av identitet og estetikk, sier han og legger til:

- At plagg man tidligere har sett på som stygt plutselig kan føles vakkert igjen, er jo utrolig fascinerende i seg selv. Om noen av trendene absolutt skulle dø ut, så håper jeg på haremsbuksa, avslutter han.

Les også:

Nå skal gutta og jenter bruke de samme skoene

Her er vårens store skoguide

HAREMSBUKSE: Jada, superdigge å gå med... Men det er også kanskje det eneste fine å si om disse buksene. Eller?
HAREMSBUKSE: Jada, superdigge å gå med... Men det er også kanskje det eneste fine å si om disse buksene. Eller? Foto: FOTO: Lookbook.nu

Slik kler du deg i den helhvite trenden

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning