Gutta synes dette er den minst attraktive skotrenden

Her er skoene gutta hater

Ifølge gutta er dette den minst attraktive skotrenden, og danker faktisk ut både Uggs og Crocs.

CROCS FREMFOR KILEHÆLER: Gutta synes du er mer attraktiv i Crocs enn i kilehæler, viser en ny undersøkelse.
CROCS FREMFOR KILEHÆLER: Gutta synes du er mer attraktiv i Crocs enn i kilehæler, viser en ny undersøkelse. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert
Høyhælte designersko er det som gjør det for meg. Crocs, derimot, burde vært slettet fra jordens overflate.

- Gi en jente de riktige skoene, og hun kan erobre verden, har Marilyn Monroe sagt.

Men hvilke sko er egentlig «de riktige»? Ikke kilehæl i hvert fall, skal vi tro gutta og en fersk undersøkelse rett.

Av hele 2103 menn som ble stilt spørsmålet: «Hvilke skotrend er den minst attraktive på jenter?», svarte så mye som 71 prosent «kilehæler».

- Hva skjer med verden?

Undersøkelsen, som er omtalt i The Huffington Post , er gjennomført av nettsiden CouponCodes4u.com, og har blitt nevnt av flere store motenettsider den siste tiden med konklusjonen «et overraskende resultat».

- What the? Who doesn't love a wedge? Twitret Mara Schiavocampo, nyhetsjournalist i det amerikanske TV-nettverket i NBC.

Det sier moteansvarlig i Det Nye, Charlotte Thorstvedt, seg helt enig i:

- Hva skjer med verden? Vil gutta virkelig heller se oss i Crocs enn kilehæler? Denne undersøkelsen forstår jeg meg ikke på, sier Thorstvedt som selv omtaler seg som «en kjempefan av kilehælen»:

- Det kommer an på hva slags kilehæl, selvfølgelig, men generelt synes jeg den er rålekker, og noen av mine favorittsko jeg har i skapet er nettopp kilehæler - fra Surface to Air. De er griselekre, fortsetter hun.

KILEHÆLER: Flere av it-jentene sverger til kilehælen. Fra venstre: Alexa Chung, Lauren Conrad og Cara Delevingne.
KILEHÆLER: Flere av it-jentene sverger til kilehælen. Fra venstre: Alexa Chung, Lauren Conrad og Cara Delevingne. Foto: FOTO: Stella Pictures

- Kanskje gutta føler seg mindre maskuline?

De verste skotrendene, ifølge gutta:

1. Kilehæl (71%)

2. Uggs (67%)

3. Crocs (63%)

4. Platåsko (58%)

5. Flip-flopper (55%)

6. Mokkasiner (49%)

7. Mary Janes (42%)

8. Ballerinasko (37%)

9. Kitten heels (34%)

10. Joggesko (25%)

Kilde: The Huffington Post

Stylist Line Kirkhus, kjent fra bloggen Lilisfashion.com, forteller derimot at hun skjønner seg litt på resultatet.

- Kilehælen er ofte litt klumpete. Kommer den i kombinasjon med platå, blir jo vi jenter gjerne enda litt høyere. Kanskje gutta føler seg mindre maskuline da? Men har du noen nette, elegante kilehæler uten for mye stæsj, tror jeg ikke gutta ville lagt merke til kilehælen engang, sier Kirkhus.

Hun innrømmer likevel at hun har et par av dem, ifølge gutta, nokså usexy hælene i klesskapet.

- Det gutta må vite er at disse hælene ofte er mye bedre å gå på enn vanlige hæler. Vi kan både løpe etter bussen og rekke kinodaten med et par kilehæler. Så han bør nok bare lære seg å sette pris på dem, sier Kirkhus.

Men om hun kommer til å ta hensyn til undersøkelsen neste gang hun skal velge seg ut et par sko?

- Haha, nei! Den eneste gangen jeg bryr meg om hva gutten liker er når jeg skal på date. Ellers kler jeg meg i det jeg føler for, sier Kirkhus.

Hot og not

Vi måtte selvfølgelig høre om undersøkelsen var representativ, og spurte like så godt Knut Christian Moeng, redaktør i MANN. Han synes imidlertid ikke at kilehæler er helt krise, og særlig hvis de kombineres til den riktige looken.

- Gjerne med et litt bohemsk antrekk. Det synes jeg er kult. Men det går an å variere litt, altså. Det trenger virkelig ikke å være kilehæler på alt dere går med, sier Moeng.

- Selv legger jeg merke til høyreiste kvinner som faktisk kan gå med høye hæler. Det synes jeg er hot. Også legger jeg merke til alle de som ikke behersker teknikken, og som burde holdt seg til lavere hæler. Når knærne kommer først, er det noe galt. Bare et lite tips, fortsetter han.

Moeng innrømmer likevel at han er svak for særlig én ting:

- Høyhælte designersko er det som gjør det for meg. Crocs, derimot, burde vært slettet fra jordens overflate.

Crocs ikke øverst på listen

ANDRE OG TREDJE PLASS: Ifølge gutta er det nest verste du kan ikle deg av sko, Uggs og Crocs.
ANDRE OG TREDJE PLASS: Ifølge gutta er det nest verste du kan ikle deg av sko, Uggs og Crocs. Foto: FOTO: Stella Pictures

På en god andre plass i undersøkelsen med 67 prosent av stemmene kommer, ikke like overraskende, Uggsene. Og hakk i hæl, Crocs med hele 63 prosent.

Jeg kler meg ikke for å få oppmerksomhet fra gutta, jeg kler meg slik jeg føler meg finest.

- Jeg er litt imponert over at Crocs ikke ligger øverst på listen, og i hvert fall at de er plassert under Uggs. Jeg trodde gutter synes vi var litt søte med Crocs? Sier Kirkhus.

- Jeg visste heller ikke at gutta ikke er fan av flip-flopper? Sammen med ballerinasko er jo det alle jenters «lifesavers» etter flere dager på rad i høye (merk: vonde) hæler og vannblemmer, legger hun til.

Legger merke til hva kjæresten har på bena

Ifølge undersøkelsen fortalte hele 79 prosent av gutta at de faktisk legger merke til fottøyet til kjæresten. Og mer enn halvparten av de spurte beskrev skosmaken til partneren sin som dårlig.

- Overraskende nok var flere av mennene som deltok i undersøkelsen nokså tydelige på hvilke skotrender de foretrekker, og hva de ser på som skikkelig turn-off når det kommer til sko, sier daglig leder ved CouponCodes4u.com, Mark Pearson, til Daily Mail.

På spørsmål om hvorvidt mennene anså kvinnene å være mer attraktive hvis de hadde «attraktive sko», sa de fleste, så mye som 93 prosent, «ja, det var de».

64 prosent av respondentene hevdet også de personlig kjøpte sko de likte til partneren sin.

Thorstvedt innrømmer at hun vanligvis ikke tar så mye hensyn til guttas mening når hun velger seg ut et antrekk.

- Jeg kler meg ikke for å få oppmerksomhet fra gutta, jeg kler meg slik jeg føler meg finest. Og jeg kler meg ofte ganske androgynt, så det er ikke for å please gutta.

Hva synes du?

Vi vil gjerne høre din mening. Hvilken skotrend er du minst fan av? Og hvorfor? Del din mening i kommentarfeltet under!

DE ULIKE SKOTYPENE: Det er ikke alltid like lett for gutta å vite hvilken skotype som kalles hva. Her er en liten oversikt: 1. Platåsko fra Zara, kr 599. 2. Ballerinasko fra Repetto/Net-a-porter, kr 1600. 3. Kitten heels fra Miu Miu, kr 3100. 4. Mary Janes fra Manolo Blahnik. 5. Mokkasiner fra Zara. 6. Flip-flopper fra Havaianas, kr 299.
DE ULIKE SKOTYPENE: Det er ikke alltid like lett for gutta å vite hvilken skotype som kalles hva. Her er en liten oversikt: 1. Platåsko fra Zara, kr 599. 2. Ballerinasko fra Repetto/Net-a-porter, kr 1600. 3. Kitten heels fra Miu Miu, kr 3100. 4. Mary Janes fra Manolo Blahnik. 5. Mokkasiner fra Zara. 6. Flip-flopper fra Havaianas, kr 299. Foto: FOTO: Produsentene

Les også:

Her er sommerens fineste fletter

Slik legger du en perfekt, spiss eyeliner

Nøttene som vasker klærne dine rene

Følg oss på Facebook!

19 millioner har sett den utrolige forvandlingen

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær med i trekningen av en veske fra Marc by Marc Jacobs!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning