Slik gjør du kupp på sommersalget

Her er klærne du bør kjøpe på sommersalg

Ikke gå deg vill i salgsjungelen! Her er eksperttipsene du trenger.

SHOPPINGTIPS: Unngå de vanligste bomkjøpene på salg ved å følge guiden vår.
SHOPPINGTIPS: Unngå de vanligste bomkjøpene på salg ved å følge guiden vår. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

Gode salgstips

* Følg med i avisen eller spør betjeningen når salget starter i favorittbutikken din. De beste godbitene blir som regel borte først, så det gjelder å være tidlig ute.

* Sett av god tid. Av naturlige årsaker får ikke salget den beste prioriteringen i butikken. Derfor lønner det seg å pløye gjennom stativene nøye, dersom du er ute etter de virkelig store kuppene.

* Ta deg tid til å prøve. En ting er å finne godbitene, men ta en sving innom prøverommet også. Bomkjøp som blir hengende innerst i skapet har du ikke bruk for.

* Ikke legg shoppingrunden til lørdager etter klokken tolv. Mange kunder på en gang gjør butikkene rotete og uoversiktlige, og de beste plaggene forsvinner foran nesa di.

* Ikke kjøp klær som vil passe når du har gått ned noen kilo. Sjansen er stor for at du aldri gjør det. Uansett er det bedre å bruke pengene på noe som passer med en gang, slik at du får glede av de nye klærne.

* Ikke kjøp klær du aldri hadde kjøpt hvis de ikke var på salg. Selv om prisen er redusert, er det ikke dermed sagt at du gjør et godt kjøp.

* Kjøp aldri et plagg du ikke har noe annet som passer til. Hvis du må kjøpe et nytt skjørt til blusen på salg, er ikke blusen så billig likevel.

* Tenk alltid nøye gjennom om du virkelig har bruk for plagget. Blir det aldri brukt, er ikke prosentene du sparer mye verdt.

Nå er sommersalget er godt i gang, og enda flere butikker kommer til å legge ut sesongens varer til reduserte priser i tiden fremover.

Det er lett å gå i shoppingfella når man handler på salg, og ofte ser man seg blind på alle rabattene og glemmer hva som faktisk lønner seg.

Det lønner seg å ha en plan klar og vite hva man bør se etter. Her er våre beste salgstips.

Tenk framover

Plaggene du finner på salg nå, er typiske vår- og sommerplagg som er fine å bruke i de to neste månedene. Men man bør tenke mer langsiktig og se etter plagg som også kan brukes til høsten.

Enkelte plagg holder fortsatt stand til høsten. Fargerike bukser i alle fasonger er fortsatt hot, men gjerne i dypere farger enn nå i sommer. Lange skjørt med splitt er absolutt et pagg du kan investere i.

Skinnplagg er også stort, og blonder i alle varianter er en av høstens viktigste trender. Mens 70-tallet er sommertrendenes viktigste inpirasjonskilde, ser flere av designerne nå til 60-tallet for høstens trender.

En poncho eller cape kom tilbake i trendbildet i fjor, og denne høsten blir trenden enda sterkere. Så om du kommer over dette på salget, er det bare å slå til!

Trendfargen over alle til høsten, er rødt. Designere som Michael Kors, Jil Sander, Chanel, Rodarte og Louis Vuitton viste kraftige og rene rødtoner på catwalken.

Ellers er dypblått, sennepsgult, sort, grått, hvitt og metalliske farger sikre vinnere til høsten.

RØD MOTE: Rødt er høstens viktigste trendfarge, her fra Lanvin.
RØD MOTE: Rødt er høstens viktigste trendfarge, her fra Lanvin. Foto: Foto: Stella

Unngå trendfellene

Er det én ting du bør se etter når det er salg, så er det basisplagg. Dette er klær og tilbehør som alle jenter bør ha i basisgarderoben sin. Disse klærne bør du kunne bruke i mange år fremover.

Ikke kjøp noe bare fordi at det er billig. Det er ikke rabattprosenten som avgjør om du synes et plagg er fint eller ikke.

Et godt tips er å styre unna de særeste trendene fra sesongen. Selv om noe er veldig hot akkurat nå og du kan bruke det i sommer, så er det ikke like sikkert at trenden er like aktuell om noen måneder.

En annen ting man bør ha i bakhodet når man letter etter skikkelige kupp på salg, er å kun kjøpe ting som passer inn i din eksisterende garderobe.

Den letteste måten å forsikre seg om at man kan kombinere dem med klærne man allerede har, er å fargekoordinere. Kjøp klær som har farger som allerede eksisterer i klesskapet ditt.

Eller du kan gå for nøytrale farger som svart, grått og hvitt som man kan kombinere med det aller meste.

Dette bør du se etter:

Trenchcoat: Går aldri av moten og funker like fint vår og høst.

Skinnjakke: En evig favoritt, like fin til hverdags som på fest.

Blazer: Kan brukes til alt - hele året - utenpå kjoler eller til jeans og singlet.

Jeans: De dyre drømmejeansene er på salg når modellen går ut, men hva gjør vel det så lenge de sitter perfekt over rumpa?

Skjerf: Holder deg varm og gir en helthetlig look.

Smykker: Sats på tidløse varianter, her kan du gjøre et virkelig kupp.

Vesker: Er veska ny, legger ingen merke til at kjolen er gammel og velbrukt. Er du riktig heldig, kan drømmen om en designerveske gå i oppfyllelse på salg.

Vest: Unisextrenden fortsetter. Super utenpå en hvit skjorte eller T-skjorte.

Sko: Er du riktig heldig får du minst to par til prisen av ett. Ballerinasko og pumps kan trygt tas fram sesong etter sesong.

Støvletter og ankelboots: Kjøpte du ikke ankelboots i høst? Trenden fortsetter. Ridestøvler i svart eller brunt er en mer tidløs investering.

Klokker: En super erstatning for armbånd, og mer funksjonelt. Vanligvis dyyyyrt, her er det mye å spare på salg.

Hvit skjorte: Kjedelig, sier du? Kjøper du en, har du alltid noe å ha på deg.

Solbriller: Supert å kjøpe på salg, da designerbriller ofte er dyre.

Les også:

SATS PÅ BLONDER: Blonder blir stort til høsten, her fra Dolce og Gabbana.
SATS PÅ BLONDER: Blonder blir stort til høsten, her fra Dolce og Gabbana. Foto: Foto: Stella

Slik unngår du bomkjøpene

Dette gjør jenter feil

Plaggene som alltid funker

Slik finner du riktig jeans

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning