Nettbutikker klær, sko og vesker

Her er de beste nettbutikkene

Shoppingparadis i din egen stue? Vi har plukket ut de beste nettbutikkene for klær, sko, vesker og vintage.

NETTBUTIKKER: Her finner du oversikten over de beste nettbutikkene for klær, sko, vesker og vintage.
NETTBUTIKKER: Her finner du oversikten over de beste nettbutikkene for klær, sko, vesker og vintage. Foto: Foto: Nelly.com
Publisert Oppdatert

Shoppetips

 • Byr du på auksjoner på nettet, som for eksempel Ebay, er det lurt å holde tunga rett i munnen. Ikke by på for mange ting av gangen, da risikerer du å vinne alle auksjonene - og dét kan bli dyrt.
 • Sjekk ut salgsseksjonen til de ulike nettstedene, her kan du gjøre virkelig gode kupp!
 • Spor sendingen din med Postens sporingstjeneste. Slik kan du følge med på hvor pakken din befinner seg.

Nettshopping sparer deg for mye tid. Du slipper å gå fra butikk til butikk, og kan raskt lete deg igjennom de døgnåpne shoppingmekkaene. I tillegg har nettbutikkene ofte et bredere utvalg, så valgmulighetene er enorme.

For å veilede deg i jungelen av nettbutikker der ute, så har vi plukket ut noen av de beste butikkene. Så kan du lettere finne den beste moten på nett.

Kanskje du til og med finner noen nye favorittsteder?

NB! Vi har nå laget en stor nettbutikktest, hvor vi tester de største og mest populære nettbutikkene. Se hele testen her.

Virtuelle plagg og størrelsesguider

Nå har butikkene blitt så virtuelle at du kan se plagget på modell eller dukke. Det er ikke helt som å prøve plagget på, men det kan være et nyttig verktøy likevel.

Varene kommer hjem til deg på døra, uten at du trenger å gjøre annet enn å hente opp kredittkortet fra lommeboka for å taste inn kortnummeret ditt.

De fleste nettbutikker som selger både innen sko og klær har gode størrelsesguider, slik at du lettere skal velge riktig størrelse.

Billige og dyre merker

Vi har listet opp et utvalg av gode og seriøse nettbutikker, og har forsøkt å lage en god miks av norske og utenlandske nettsteder. Her finner du både dyre og billige merker, og klassiske og trendy ting.

De utenlandske forslagene har tekst på engelsk, svensk eller dansk - alt ettersom. Enkelte av nettbutikkene tilbyr seg til og med å konvertere prisene til norsk valuta, som for eksempel den amerikanske nettbutikken Shopbop. Nå har til og med My-wardrobe.com kommet på norsk, med norske priser - og med toll og frakt inkludert i prisen. Deilig å kunne slippe å regne på det selv (og få grusomme ekstraregninger i posten av Tollvesenet).

Flere av de dyre designernettstedene er like mye til inspirasjon som de er til shopping. Net-a-porter har for eksempel laget et magasin på nettsiden sin som kan være verdt en titt, og My-wardrobe byr på fine og inspirerende moteserier.

Husk at hvis du handler fra utenlandske sider, vil du få tollkostnader i tillegg til varen, så fremt ikke noe annet er spesifisert. Dette gjelder altså hvis beløpet på kun produktet overskrider 200, og er ikke for produktet og forsendelsen til sammen.

Tips oss gjerne om nettbutikker du anbefaler i kommentarfeltet under artikkelen.

Les også:

Slik får du mest ut av garderoben din

10 plagg du bør ha i klesskapet i vinter

- Jeg har til gode å se én jente som får fin rumpe i denne

Klær

Her har vi valgt ut nettsteder som tilbyr alt fra eksklusive designerklær til rimelige klesmerker. Disse nettbutikkene selger klær til både kvinner og menn, fra innland og utland.

Shopbop.com er en supertrendy, amerikansk nettbutikk med merkes som blant annet Alexander Wang, Hudson, 7 for all Mankind, Balmain, Acne og Derek Lam på sin liste. Siden har fri frakt hvis du kjøper varer for over 100 dollar. Her kan du shoppe klær, sko, vesker og smykker.

Pepper-shop.no inneholder klær både for kvinner og menn. April 77, Filippa K, Martin Margiela MM6, Rokin, Henrik Vibskov og Carin Wester er noen av merkene du finner her. Norsk nettbutikk.

Mytheresa.com gjør det enkelt å stjele catwalkstilen, for her bugner det av designermerker som eksempelvis Marc Jacobs, Anna Sui, Ossie Clark, Yves Saint Laurent, Seven for all Mankind og Missoni. Tysk nettbutikk for kvinner.

Shop.acnestudios.com er en hendig nettside for alle Acne-fans. Her finner du klær og tilbehør for begge kjønn. Svensk nettbutikk.

Bubbleroom.no selger alt fra klær, sko til treningstøy. Nettbutikken fører merker som VILA, Custommade, Diesel, Replay og Gestuz. De tilbyr klær til både kvinner og menn. Frakt koster 39 kr.

Lagarconne.com er en populær nettbutikk med klær, sko og tilbehør fra merker som blant annet Alexander Wang, Wood Wood, Marc Jacobs, Hope, Maison Martin Margiela og Phillip Lim.

Net-a-porter.com er kjent for eksklusive designerklær. Med merker som Vivienne Westwood, Alexander McQueen, Miu Miu, Burberry Prorsum, Sonia by Sonia Rykiel, Elisabeth and James, Carven og Chloé med mer. Nettstedet har også sitt eget online magasin, som er verdt en titt. Fører klær kun for kvinner.

Plus46fashion.se har både internasjonale og skandinaviske merker. Designere som Carina Wester, Stine Goya, Henrik Vibskov, Our Legacy og Siv Støldal. Klær til både kvinner og menn. Svensk nettsted.

Freudiankicks.no er en butikk med base i Oslo som også tilbyr nettshoppere merker som Opening Ceremony, Wood Wood, Best Behaviour, Acne og Surface To Air. Her finner du klær til menn og kvinner, samt diverse tilbehør.

My-wardrobe.com er en britisk nettbutikk med et stort utvalg av merker til begge kjønn. Her finner du blant annet Acne, Iro, Malene Birger, J Brand, Paul & Joe, Vanessa Bruno Athè og Preen for å nevne noen få. Har nå kommet på norsk, med norske priser- og beregner toll, moms og frakt i prisen. Det liker vi!

Asos.com tilbyr over 100 klesmerker i tillegg til sitt eget. Her finner du blant annet Dagmar, Diesel Black Gold, Won Hundred og Rag & Bone med flere. Asos tilbyr også smykker og undertøy. Britisk nettbutikk.

Nelly.com er en stor nettbutikk med både klær, sko, undertøy og badetøy for menn og kvinner. Her kan du shoppe merker som Filippa K, Samsøe & Samsøe, Whyred, Jeffrey Campbell og Minimarket. Nelly.com fører også en del smykker, kosmetikk og tilbehør.

Tresbienshop.net er en svensk nettbutikk som er særlig spennende for designinteresserte da den kan skilte med merker som Dries van Noten, Martin Margiela og Comme des Garçons.

Happysocks.com selger sokker for alle fargeglade sokkefans. Alle slags farger og varianter finner du her: striper, ruter, ensfarget, tofarget, trefarget, mønstrede - hva det måtte være. Nettbutikken har mange kule strømpebukser også. Kjøper du fire par eller flere, sender de gratis. En svensk nettside man blir glad av!

Ellos.no sitter på en drøss med klesmerker og tilbyr eksempelvis Lee, Tretorn, Pepe Jeans, Converse og Triumph. Norsk nettbutikk, beregnet både på kvinner og menn.

Laredoute.no er et norsk nettsted med mange designermerker. Dr. Martins, Polo Ralph Lauren, Ben Sherman, Levi`s og Timberland er noen av dem. Tilbyr klær for kvinner og menn.

Theoutnet.com har blitt mang en fashionistas drømmenettsted da det tilbyr designerklær, -sko og -tilbehør til rabatterte priser. Vanligvis får du et sted mellom 40 og 70 prosent rabatt. Britisk nettbutikk som drives av de samme som står bak Net-a-porter. Kun for kvinner.

Dress-for-less.de er en outlet-butikk dette også som fører merker som InWear, Nolita, Replay, NAFNAF, St. Tropez og Vero Moda med mer. Klær, sko og tilbehør til kvinner og menn. Tysk nettsted.

Newlook.com er et nettbutikk som fører klær, sko og tilbehør til både han og henne. Her finner du merker som Pieces, Bronx, Religion, Björn Borg og Energie.

Miinto.no er Skandinavias største nettbutikk målt i antall produkter, og det sier ikke rent lite. Her finner du Modström, Ilse Jacobsen Hornbæk, Svea, Parajumpers, Line of Oslo, Moods of Norway og drøssevis av andre merker.

Get-inspired.no er en norsk nettbutikk med stort utvalg av trening og fritidsklær for kvinner.

Fashionmixology.no fører lekkert design fra merker som Alexander Wang, Michael Kors, Twenty 8 Twelve, Nina Jarebrink, Celine Engelstad og A.P.C. med mer. Norsk nettsted med fri frakt i Norge.

Forever21.com har et stort utvalg av rimelig mote for kvinner og menn. Nettbutikken har også mengder av tilbehør å velge i. Minus ved at frakt er basert på vekt og verdien av det du shopper. Så handler du mye, kan det bli dyrt her.

Americanapparel.net er kjent for sin gode kvalitet, enkle design og fine snitt. På denne nettbutikken kan du bestille basisklær som T-skjorter, hettegensere og kule hverdagskjoler.

Shopkitson.com er en nettbutikken som nesten alltid er først ute med det hotteste i Hollywood, og her får du tak i blant annet merker som Wildfox, Romeo & Juliet Couture og Minnetonka. For både kvinner, menn og barn.

Revolveclothing.com er kjent for sitt enorme utvalg av populære merker. Her finnes blant annet Zac Posen, Swedish Hasbeens, Betsey Johnson, William Rast og Nicole Richies smykkemerke House of Harlow. Bestiller du varer fra nettbutikken for over 100 dollar, betaler Revolve Clothing frakten. Nettbutikken er både populær blant fashionistas og kjendiser som f.eks. Lauren Conrad og Whitney Port.

Urbanoutfitters.co.uk er en av de mest populære nettbutikken, og det er ikke uten grunn. Butikken fører nemlig siste nytt med sin helt egen vri og har kule topper, kjoler og jeans du ikke får tak i her hjemme. Nettbutikken har også et godt utvalg av tilbehør til bra priser. De får dessverre minus for å ta ganske så høye fraktkostnader.

Victoriassecret.com er en av de beste nettbutikkene på undertøy. Her kan du bestille produkter som ikke finnes tilgjengelig i Norge, og bh-sortimentet deres er upåklagelig. Butikken har en god guide til hvordan du skal måle deg selv for å finne riktig bh-størrelse. I tillegg til undertøy, har butikken et stort utvalg av klær med størrelser opp til X-Large. Butikken fører også amerikanske skomerker som Nine West og Steve Madden. Minus her er dyr frakt.

Zara.com er den spanske klesgiganten nettside hvor de tilbyr shopping online. Her kan du kjøpe klær, sko og tilbehør til kvinner, menn og barn. Frakten ligger på 60 kr

Hm.com/no er en av de største norske nettbutikkene og har et godt utvalg av klær og tilbehør for dame, herre og barn. Her kan du finne plagg som er utsolgt i butikken, og du har også mer å velge i. Frakten koster det samme, uansett hvor mye du handler. På dette nettstedet kan du også kjøpe interiør fra H&M Home-avdelingen.

Yokiono.se er en svensk nettsted med godt utvalg av skandinaviske merker. Her finner du klær, sko og tilbehør fra merker som Cheap Monday, Minimarket, Rules By Mary, Bruuns Bazaar og Dr. Denim. For kvinner og menn.

Brownsfashion.com er en konseptbutikk som tilbyr spesielt utvalgte plagg fra eksklusive designere. Joan Burstein som startet butikken Browns på 70-tallet, skal ha stor moteteft og oppdaget designere som Alexander McQueen og Galliano. Her kan du handle fra store designere som Givenchy, Balmain, Rick Owens og Chloè mer. Engelsk nettsted som fører klær for kvinner og menn.

Musthaves.dk er et dansk nettsted med klær, sko og tilbehør for kvinner. Her finner du merker som Custommade, By Malene Birger, Rützou, Day Birger Et Mikkelsen, Graumann og Black Lily. På siden er det også en egen outlet-avdeling. Frakt koster ca. 100 kr

Luisaviaroma.com tilbyr et kjempeutvalg av designerplagg, sko og tilbehør til kvinner og menn. Merker som Ann Demeulemeester, Diane von Furstenberg, Missoni, YSL, Etro og Victor & Rolf for å nevne noen. Dyrt, eksklusivt og lekkert! Her er det fri frakt når du handler.

Sko

Det er ikke noe problem å handle sko når det finnes så mange kule nettbutikker som dette.

KLÆR: Det finnes utrolig mange nettbutikker hvor du kan shoppe klær i fred og ro i din egen stue, og få tilsendt klærne i posten.
KLÆR: Det finnes utrolig mange nettbutikker hvor du kan shoppe klær i fred og ro i din egen stue, og få tilsendt klærne i posten. Foto: Printscreen: Fashionmixology

Lillevinkelsko.no er et norsk nettsted med stort utvalg av sko til kvinner, menn og barn. De selger merker som Kmb, Sixty Seven, Camper, Shoe Biz, Toms og Hunter. Nettbutikken har også en egen outlet på siden hvor du kan gjøre gode kjøp. Hos Lillevinkel er det ingen fraktkostnader.

Mytheresa.com har i tillegg til klær, også lekre designersko fra for eksempel Chloé, Fendi, Miu Miu og Christian Louboutin. Tysk nettbutikk.

Brandos.no byr på et rikelig utvalg. Her er det både dyre og rimeligere merker, med andre ord noe for enhver. Merker som A Pair, Anna Sui, Diesel, Sneaky Steve, Paul Smith, Friis og Keds. De har også egen outletavdeling, og fri frakt på kjøp og retur av varer.

Baresko.no er en stor og god norsk nettbutikk som tilby skotøy både til kvinner, menn og barn. Her finner du stiletter, sneakers, ballerinas og støvletter i merker som Nike, Converse, Hub, Vagabond, Sixtyseven og mange flere. Gratis frakt begge veier og 365 dagers bytterett (!).

Logoshopping.no fører et kjempestort utvalg av Camper-sko, både til dame og herre. De har også merker som Unisa, Dr. Martens, Costume National og Clarks. Norsk nettbutikk.

Funkyballerina.no er en norske nettbutikken som fører merker som Stylesnob, Hoss Intropia, Debbie og Black Lily. Her kan du også kjøpe tilbehør. Nettsiden er kun for kvinner, og frakt koster 99 kr.

Net-a-porter.com er i tillegg til å være en fantastisk nettbutikk for klær, også et sted hvor du kan kjøpe lekre designersko. Her finner du eksklusive sko fra Isabel Marant, Miu Miu, Lanvin, Christian Louboutin og Stella McCartney med mer. Engelsk nettsted.

Luisaviaroma.com tilbyr blant annet sko ifra designere som Valentino, Camilla Skovgaard, Givenchy, Ann Demulemeester, Balmain og D&G. Nettstedet er italiensk, og tilbyr gratis frakt til hele Europa.

Freudiankicks.no har hovedfokus på klær, men fører også en del sko til begge kjønn. Nettbutikken har merker som Opening Ceremony, A.P.C., Surface to Air, Folk og Volta. Frakt koster 49 kr.

Sneakersnstuff.com tilbyr Nike, Adidas, Puma, New Balance-sko i haugevis. Svensk nettbutikk med sko både til kvinner og menn.

Heppo.no er et skandinavisk nettbutikk hvor du kan kjøpe sko til kvinner, menn og barn. Her finner du merker som Filippa K, Whyred, Converse, Gram, Tiger og UGG Australia med mer. Fri frakt.

Gojane.com tilbyr rimelig mote og stort utvalg av sko, og de fører også klær og tilbehør. Fri frakt på ordre over 60 dollar. Kun for kvinner.

Shoe-shop.com er et engelsk nettsted som tilbyr sko til kvinner og menn. Gabor, Pierre Cardin, New Balance, Timberland og Clarks er noen av merkene de fører.

Shoebuy.com har et imponerende stort utvalg av sko fra mange ulike merker som blant annet Merker som Vans, Minnetonka, Sebago, EMU, Anne Klein, Merrell og DC Shoes. Nettstedet tilbyr også klær og tilbehør til kvinner, menn og barn, og de har fri frakt og retur.

Nastygal.com er en amerikansk nettbutikk med godt utvalg av spesielle sko. Her kan du blant annet finne platåsko i alle mulige farger. Nettstedet fører også klær, både nye og vintage.

Pixiemarket.com er et amerikansk nettsted hvor du kan kjøpe sko fra merker som Jeffrey Campbell, Karin Wester, Senso, Ksubi og Underground. Her kan du også finne klær og tilbehør. Kun for kvinner.

Vesker

Er du på utkikk etter dyre designervesker, eller rimeligere varianter? Her finner du en del linker som kan hjelpe deg i jakten.

Ebags.no er et norsk nettbutikk med vesker til enhver smak. Her finner du merker som blant annet The Sak, Just Cavalli, Versace og Brahmin.

SKO: Finn dine nye drømmesko på nett!
SKO: Finn dine nye drømmesko på nett! Foto: Printscreen: My-wardrobe

Mytheresa.com har haugevis av fine designervesker. Nettsiden fører merker som Marc by Marc Jacobs, Fendi, Balenciaga, Mulberry og Miu Miu med flere. Tysk nettsted.

Forhåndsbetale toll og moms

Enkelte nettbutikker regner faktisk ut beløpet du eventuelt vil få i toll for deg, og legger dette til sluttprisen når du betaler. Da slipper du å lete frem dette selv, eller gå og lure.

Net-a-porter.com har et stort utvalg av designervesker som for eksempel Bottega Veneta, Proenza Schouler, Gucci, Chloé, Jimmy Choo og Anya Hindmarch. Britisk nettbutikk.

Luisaviaroma.com fører lekre designervesker som YSL, Givenchy, Valentino, Dolce & Gabbana, Chloé og Nina Ricci. Italiensk nettbutikk som konverterer priser til norsk valuta.

My-wardrobe.com inneholder i tillegg til klær en del vesker. Her finner du et lite utvalg av Love Moschino, Vivienne Westwood, Michael Kors, Stella McCartney og See by Chloé. Britisk nettbutikk.

Ebay.com er en elsket og hatet nettbutikk blant veskeelskere. Ebay selger både brukt og nytt. Her finner du omtrent alt du måtte trenge, men her er det ekstra viktig å være oppmerksom på at merkevesker kan være piratkopierte.

Shopbop.com har et stort utvalg av vesker fra designere som Botkier, Elie Tahari, Diane von Furstenberg, Alexander Wang og Marc Jacobs for å nevne noen. Amerikansk nettbutikk.

Asos.com designer sine egne vesker, inspirert av de siste trendene. I tilleg kan du også handle fra merker som Aldo, Oasis, Paul Smith, Pieces og Ted Baker mer flere.

Endless.com selger vesker fra blant annet Giuseppe Zanotti, Furla, Costume National, Botiker og Betsey Johnson. Frakt koster 10 dollar, men er gratis hvis du handler for over 100 dollar.

Yoox.com har et godt utvalg av designervesker fra for eksempel Jil Sander, Martin Margiela, Milababa, Max Mara, Gianfranco Feree og Bottega Veneta. Her legger de tollavgifter til sluttsummen for deg, så du ikke trenger å tenke mer på dette når varen sendes til Norge.

Vintage

Å kjøpe vintage og brukt er ikke bare politisk korrekt, det er miljøvennlig og billig også. Her er noen supre linker.

Poshgirlvintage.com er en familiedrevet, amerikansk nettbutikk som har vunnet pris for beste vintagebutikk online. De spesialiserer seg på kjoler fra 1920-1980, og særlig utvalget av 1950-tallskjoler er stort. Her kan du også finne vesker og sko.

Trendsales.dk er danskenes Ebay, bare i langt mindre skala. Her legges det ut vesker, smykker, sko og klær som du kan by på, kjøpe til fastpris eller tilby i bytte.

VESKER: Drøm deg bort i lekre designervesker på diverse nettsider.
VESKER: Drøm deg bort i lekre designervesker på diverse nettsider. Foto: Printscreen: Net-a-porter

Ebay.com er et amerikansk nettbutikk som selger både nytt og brukt av omtrent alt du kan tenke deg. Nettstedet er kjent som verdens største loppemarked. Vintageandelen av vesker, sko og klær er relativt stor, og Ebay kan by på mange kjente merker. Her kan du være med på auksjoner eller kjøpe til fast pris, avhengig av selger.

Pret-a-portobello.com er en London-basert nettbutikk, hvor du kan handle fra Portobello-market hjemmefra. Vintageavdelingen her er god og de har klær og tilbehør fra mange ulike stilperioder.

Poshvintage.com er en innholdsrik amerikansk nettbutikk med masse å velge mellom fra 1960 og oppover. De er særlig gode på kjoler. Her finner du både designerklær, vesker og sko, men også rimeligere merker. Poshvintage gir deg mulighet til å holde av klærne til du får lønningen inn på konto. Smart! Amerikansk nettsted.

Absolutevintage.co.uk er en britisk nettbutikk som tilbyr klær og tilbehør fra ca. 1930 til ca. 1980 til både menn og kvinner. Butikken ble i 2008 kåret til Best vintage shop in London. Her er skoene sortert på størrelse, noe som er veldig hendig.

Vintagevixen.com tilbyr klær til kvinner og menn fra 1980-tallet og bakover. De er kjent for hyggelige priser og har holdt koken helt siden 1996. Dette er ikke en veldig fancy nettbutikk, men den er innholdsrik og du kan finne noen gode skatter om du leter litt. Amerikansk.

Shrimptoncouture.com er en lekker nettbutikk med enkel og god oversikt. De tilbyr luksus vintage, rekonstruerte plagg og couture fra 1920-tallet og frem til i dag. Her kan du navigere på kjolestørrelsen din, på hvilken periode du søker, eller hvilke type klær du ser etter. Praktisk! Amerikansk nettbutikk

Etzy.com selger vintageplagg fra de fleste eksklusive designerne som Chanel, Balmain, Pucci, Doir og Ungaro. Dyr frakt, den ligger på ca. 260 kr.

Propervintageclohing.com har ikke det største utvalget, men utvalget deres er gjennomført og pent. Nettbutikken har blant annet mange søte kjoler fra 40-60-tallet.

Riceandbeansvintage.com er en nettbutikk hvor du kan gjøre scoops innen designerklær, sko og vesker. De har en ekstra stor avdeling med bare vintage Chanel. Ellers finner du designere som Burberry, Escada, Hermes, Salvatore Ferragamo og YSL her.

Vintagedesignerhandbagsonline.com er en nettbutikk hvor de selger vintagevesker fra Hermes, Celine og Cartier. Her kan du lete blant mange godbiter, som for eksempel sjeldne Chanel-eksemplarer.

Lauritz.com er et auksjonsnettsted hvor du finner et bredt utvalg av kunst, designklassikere, og antikviteter. Her kan du også komme over lekre vintagevesker, klær og klokker. Dansk nettsted.

Vintageluxury.no er et norsk nettbutikk med godt utvalg av vintage designerklær. Her kan du finne alt fra vintage YSL-vesker, til spesielle brudekjoler. Frakt koster 150 kr.

Flashdancevintage.no er en nettbutikk for deg som er ute etter noe som skiller seg ut. Her finne du klær og tilbehør som er håndplukket av artisten Miss Harmonica, aka Monica Johansen, og det er også hun som driver nettbutikken. Her finner du hovedsakelig plagg fra 80- og 90-tallet, men også vintageskatter fra Dior, YSL, Chanel og Versace.

Rokit.co.uk er et britisk nettbutikk med haugevis av vintageklær, -sko og -tilbehør. her finner du ting til både kvinner, menn og barn.

Somelikeitvintage.com er en søt nettbutikk med blant annet et godt utvalg av kjoler. For kvinner og menn. 10 % av inntektene går til humanitære formål.

Vagabondnyc.com er en proff og oversiktelig nettbutikk med hovedvekt på varer fra 60-90-tallet. Her finner du klær og tilbehør fra både kjente designere og mindre kjente merker. Fri shipping.

Vintage-sunglasses.de er butikken for deg som er på jakt etter originale solbriller. Her kan du få tak i vintagesolbriller fra blant annet 70, 80 og 90-tallet. Butikken fører kjente merker som Carrera, Cazal, Christian Dior og Ray Ban og har et godt utvalg for både dame og herre. Frakten til Norge ligger på rundt 100-lappen.

Verdt å vite

Visste du at nettshopping gir deg 14 dagers angrerett på norske nettsteder? Du må også huske på at det tilkommer frakt og kanskje toll. Her er en oversikt over hva du bør vite.

Toll og moms

Handler du fra utenlandske nettbutikker, vær klar over følgende:

 • Sendinger fra utlandet med vareverdi under 200 kroner er toll- og avgiftsfrie.
 • Det er i enkelte tilfeller toll på tekstiler med opprinnelse utenfor Europa. Tollsatsene ligger fra ca. fem til 15 prosent.
 • Du må betale merverdiavgift (moms) på alle sendinger med verdi over 200 kr. Kjøper du en vare i utlandet pålegger staten deg denne avgiften (25 prosent) i det varen ankommer landet.
 • Det er firmaet som sender deg varen som tar betalt for frakt. Noen firmaer inkluderer fortollingsgebyr i fraktprisen. Sjekk fraktkostnadene når du sjekker priser, og finn ut om de inkluderer fortollingsgebyr.
 • Fraktfirmaet tar gjerne et gebyr for å fortolle varen og for å legge på momsen. Postens fortollingspris er 93 kr for varer med verdi inntil 1000 kr, og 188 kr for varer med høyere verdi.
 • Du kan fortolle varen på internett på Toll.no
 • Handler du i norske nettbutikker har du rett til å gå fra avtalen (angrerettloven) innen 14 dager, uten å oppgi noen grunn. For utenlandske nettsider gjelder ikke denne regelen, men mange opererer likevel med angrerett innen 14- 30 dager avhengig av nettbutikken.
 • Du kan spore pakken din på internett ved hjelp av Posten sin sporingstjeneste. Tast inn sending- eller kollinummeret på Posten.no.

Les mer om tips vedrørende netthandel på Toll.no og Posten.no.

VINTAGE: Finn klær ig tilbehør som ingen andre har på de uliek nettsidene som selger vintageprodukter.
VINTAGE: Finn klær ig tilbehør som ingen andre har på de uliek nettsidene som selger vintageprodukter. Foto: Printscreen: Poshvintage

Utvis nettvett

1. Sjekk mer enn én nettbutikk. Det kan være forskjeller i pris, service og pålitelighet.

2. Vurder nettselskapet som selger varen eller tjenesten nøye. Vær forsiktig med totalt ukjente nettselskaper.

3. Sett deg inn i all tilgjengelig informasjon rundt kjøpet. Gir selger tilstrekkelige opplysninger om varen/tjenesten?

4. Vær sikker på at du har fått med deg totalsum, betalingsmåte, leveringstidspunkt og leveringsmåte.

5. Vær sikker på at nettstedet er seriøst før du betaler på forskudd.

6. Sjekk også at nettstedet har en sikker side. Se etter en nøkkel eller et hengelåssymbol nederst i internettleseren din og/eller bokstavene https som de første i adressen.

7. Blir du opplyst om angrerett og om hva du kan gjøre, og hvor du kan henvende deg ved feil/mangler?

8. Ivaretar selger dine personopplysninger og betalingsopplysninger?

Kilder: Tollvesenet, Posten og Forbrukerportalen.

Les også:

Slik avslører du piratkopiering

Slik styler du kjærestens skjorte

Disse neglelakkene er best i test

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning