Klesskap pris

Gjett hvor mye de bruker på klær

Den ene eier 40 par sko, 40 gensere og 42 skjørt, mens den andre har 25 ytterjakker hendende i skapet. Den tredje har på sin side tre jakker og fire sommerkjoler. Klarer du se hvem som har hva?

KLESSKAPETS PRIS: Uansett om lommeboken din er tom eller tung, kan du finne inspirasjon i de ulike garderobene til Kaja (helt til venstre), Renate (i midten) og Anett (helt til høyre).
KLESSKAPETS PRIS: Uansett om lommeboken din er tom eller tung, kan du finne inspirasjon i de ulike garderobene til Kaja (helt til venstre), Renate (i midten) og Anett (helt til høyre). Foto: FOTO: Johanna String
Publisert Oppdatert
BUDSJETTBABE: Kaja shopper lite, noe som betyr at hun er skikkelig glad i de tingene hun kjøper.
BUDSJETTBABE: Kaja shopper lite, noe som betyr at hun er skikkelig glad i de tingene hun kjøper. Foto: FOTO: Johanna Siring

Kaja Emilie Cederfjeld-Hagen (31)

Hvor: Fra Oslo, bor i Nydalen.

Hva: Art Director i Det Nye.

På Instagram: @emilie_umulius

Garderobeopptelling:

Garderobeverdi: 75.000 kr

Sko: 17

Vesker: 4

Jeans: 15

Bluser: 5

Gensere: 16

Jakker: 3

Sommerkjoler: 4

Penkjoler: 6

Skjørt: 7

Topper: 10

Ytterjakker/kåper: 7

Vi har det alle sammen: et garderobeskap fylt med klær, sko, vesker og accessoirer. Men vet du egenlig hvor mange par jeans du har? Og har du oversikt over antall sko?

Eller hva med topper og T-skjorter, har du overhodet peilig på hvor mange du eier?

Vi ba tre jenter ta en opprydding i sine klesskap, og fant ut hvor mye verdi de faktisk inneholder.

Uansett om lommeboken din er tom eller tung, kan du finne inspirasjon i de ulike garderobene til Kaja, Renate og Anett.

Budsjettbaben

Kaja er beviset på at det går an å se ut som en million dollar, for slikk og ingenting.

Beskriv din stil?

Stilen min er enkel og svart. Siden jeg har blondt hår og blå-grå-grønne øyne, liker jeg best å kle meg i mørke farger. Jeg er redd for å kle meg i for mye lyse farger, som rosa. Det er ikke helt meg. Jeg kler meg heller klassisk enn kommersielt, siden jeg synes det er viktigere og riktigere å kle seg etter sin egen smak og kroppsform, enn å følge trendene.

Hvor viktig er klær for deg?

Jeg har egentlig et avslappet forhold til klær, for klær i seg selv ikke er viktig. Men jeg synes derimot at det er viktig å ha det gøy med klær; jeg liker å uttrykke meg selv med det.

Hvor stor del av budsjettet bruker du på klær?

Jeg prøver å forholde meg til shoppestopp hele året, men så trykker jeg ofte på pauseknappen. Per måned bruker jeg kanskje fem prosent av lønna mi.

Hva er din shoppingfilosofi?

Jeg handler ikke bevisst billig, jeg er bare ikke så glad i å bruke mye penger på klær. Det jeg derimot elsker, er å finne fantastiske ting til en billig penge!

Hva legger du mest penger i?

Sko. Jeg hater billige sko. Jeg skulle gjerne ha investert i designervesker også, men det blir liksom så veldig dyrt.

Og minst?

På smykker. Fordi jeg får de aller smukkeste smykkene av kjæresten til pappa, Sabine Mohr. Hun er smykkedesigner og lager det fineste tilbehøret jeg kan tenke meg. Så der er jeg utrolig heldig.

Hva er det dyreste du eier?

Det dyreste jeg har kjøpt selv, må være en jakke fra Dagmar. Den var for dyr, så har ikke tenkt å si hvor mye den kostet. Men jeg har brukt den ekstremt mye i to vintre nå, så sånn sett har det jo vært verdt det.

Og det billigste?

Et skjørt som jeg kjøpte på salg på H&M, til 29 kroner. Jeg har ikke brukt det ennå, men jeg synes det er veldig fint.

Hva har du mest av?

Svarte bukser!

Hva kommer vi aldri til å finne i skapet ditt?

Jeg tør liksom ikke å si aldri. Men skikkelig trange korte kjoler med dyp utringning er ikke aktuelt. Eller, det kunne jo egentlig vært aktuelt hvis jeg hadde stylet den med noe under eller over ¿

Hva ser man deg sjelden uten?

Du ser meg sjelden uten øredobber, etter at jeg fikk hull i ørene i en alder av 30! Hehe. Ellers går jeg som regel alltid med noen ringer som jeg har fått av Sabine.

Hva kommer du aldri til å kaste?

En kjole jeg har arvet av mamma. Den er så utrolig kul, beige, figursydd og knelang. På hele baksiden har den små metallhemper, som på en bh, så jeg trenger egentlig hjelp til å få den på. Og av.

Hva er ditt nyeste tilskudd i garderoben?

Nike Air Force 1-sko som jeg kjøpte på barneavdelinga hos Nike-butikken i London. Der var det visstnok ekstra billig. Så jeg er glad for at jeg har små føtter!

Hva blir ditt neste kjøp?

En badedrakt. Jeg elsker nemlig å shoppe badetøy, selv om det nesten aldri blir anledning til å bruke det ¿ I år kommer favorittene fra Acacia Swimwear eller fra Asos, der man får badedrakter til en billigere «pæng».

Hvem ville du helst ha fråtset i klesskapet til?

Ashley Olsen. Hun er klassisk kul og passe overdrevet i stilen. Og Kate Moss!

KAJA: Helt til venstre: Kaja har på seg øredobber som er fått (eller tatt) av mamma, jakke fra bruktbutikk i Hamburg, genser fra H&M og skinnskjørt fra Fretex.
KAJA: Helt til venstre: Kaja har på seg øredobber som er fått (eller tatt) av mamma, jakke fra bruktbutikk i Hamburg, genser fra H&M og skinnskjørt fra Fretex. Foto: FOTO: Johanna Siring

Modig miks

MODIG MIKS: Renate har en forkjærlighet for rolige antrekk som hun kan pimpe opp med fine accessoirer.
MODIG MIKS: Renate har en forkjærlighet for rolige antrekk som hun kan pimpe opp med fine accessoirer. Foto: FOTO: Johanna Siring

Renate Lyse (24)

Hvor: Fra Stavanger, men bor på Fagerborg i Oslo.

Hva: PR-konsulent, blant annet for UP [øpp], et selvstendig motearrangement med fokus på ny norsk design.

På Instagram: @renatelyse

Garderobeopptelling:

Garderobeverdi: 120.000 kroner

Sko: 20

Vesker: 10

Jeans: 15

Bluser: 10

Gensere: 12

Jakker: 10

Sommerkjoler: 4

Penkjoler: 10

Skjørt: 12

Topper: 15

Ytterjakker/kåper: 25

Litt billig, litt vintage og litt dyrt. Med en gang vi så den varierte garderoben til Renate, fikk begrepet «skapfan» en ny betydning.

Hvordan er din stil?

Stilen min er ganske avslappa og blåfarget, med litt edge. Jeg er glad i jeans, gjerne kvalitetsbukser fra Mardou & Dean eller Nudie. Men så liker jeg å leke litt ekstra innimellom, og for eksempel kline til med en stor fuskepels.

Hvor viktig er klær for deg?

Veldig viktig. Det er sånn jeg uttrykker personligheten min. Og så jobber jeg jo med klær. Jeg er brennende opptatt av at Norge skal bli mer opptatte av mote og at vi skal få en bransje som fremstår mer proff, som i Stockholm og København. Skandinavia er jo såpass «hot» nå, både innen film og musikk, så nå er det på tide at den norske motebransjen følger etter!

Hvor stor del av budsjettet bruker du på klær?

I en perfekt verden; en tredjedel.

Hva er di shoppingfilosofi?

Det viktigste for meg er at materialene er gode, uansett om jeg shopper dyrt, brukt eller billig. Når jeg handler på budsjett shopper jeg gjerne hos Zara eller på H&M Trend, hvor klærne er litt mer forseggjort og med bedre kvalitet enn hos andre kjedebutikker. Leter jeg etter vintagekupp, ser jeg etter naturlige materialer som bomull, ull og silke, som holder lenge. Akryl er forbudt.

Hva legger du mest penger i?

Da handler jeg nye sko, eller en god kåpe. Skoene må være skikkelige skinnsko som jeg kan bruke lenge, for eksempel fra Acne eller Diemme. Det er det som er prioriteten. Og når jeg uansett er ute, spaner jeg samtidig etter skatter og kupp. Jeg har for eksempel snublet over en saueskinnsjakke hos Topshop, på 70 prosent avslag. Den følelsen!

Og minst?

Jeg legger minst penger i sesongens it-plagg, som jeg vet at bare varer noen få måneder. Eller på den paljettkjolen som du vet at du bare kommer til å bruke på én nyttårsfeiring.

Hva er det dyreste du eier?

Ankelstøvletter fra Acne, eller en kåpe fra samarbeidskolleksjonen til Isabel Marant og H&M.

Og det billigste?

En svart H&M-topp med spagettistropper til 99 kroner. Den er superfin på fest, for eksempel til svarte jeans.

Hva har du mest av?

Da jeg telte opp garderoben min innså jeg at jeg nok har en greie for jakker. Jeg har omtrent 30 stykker.

Hva kommer vi aldri til å finne i skapet ditt?

Tights, med kort topp til. «Tights are not jeans.»

Hva ser man deg sjelden uten?

Et gullarmbånd, som jeg har arvet etter mormor. Hun gikk alltid med det, og jeg husker det så godt fra da jeg var liten.

Hva kommer du aldri til å kaste?

Jeg har en knallrød topp som alltid redder dagen, hvis jeg ikke vet hva jeg skal ha på meg. Den har jeg brukt såpass mye, at jeg måtte farge den i sommer... Den er fire år gammel.

Hva er nyeste tilskudd i garderoben din?

En vintageveske fra New York. Jeg fant den på et nattmarked med gatemat, vintageklær og musikkopptredener i Brooklyn. Den er perfekt til rolige antrekk.

Hva blir ditt neste kjøp?

En skikkelig hverdagsveske i god kvalitet, som den store til 3.1 Phillip Lim. Kanskje i blå eller grønn, for å sprite opp de mørke antrekkene mine. Da er det fint med en knallfarge til.

Hvem ville du helst ha fråtset i klesskapet til?

Ashley Olsen, hun har vært stilikonet mitt siden jeg begynte å interessere meg for mote, og er det fortsatt. Det står respekt av at Olsen-tvillingene har gått fra å være barnestjerner til å bli såpass anerkjente designere.

Eksklusivt og klassisk

RENATE: Helt til høyre: Renate har på seg en hvit jakke fra Zara, grå kjole fra H&M Trend, vintageveske fra et marked i Brooklyn og sko fra Din sko.
RENATE: Helt til høyre: Renate har på seg en hvit jakke fra Zara, grå kjole fra H&M Trend, vintageveske fra et marked i Brooklyn og sko fra Din sko. Foto: FOTO: Johanna Siring

Heldigvis tåler både garderoben og smykkeskrinet til Anett vann. For her finnes det mye å sikle over!

EKSKLUSIVT OG KLASSISK: Anett elsker den franske stilen, og mener det er viktig å representere merkene hun jobber med til enhver tid.
EKSKLUSIVT OG KLASSISK: Anett elsker den franske stilen, og mener det er viktig å representere merkene hun jobber med til enhver tid. Foto: FOTO: Johanna Siring

Anett Ringstad (27)

Hvor: Fra Horten, men bor på Frogner i Oslo.

Hva: Gründeren Anett driver klesagenturet Colina Agency og eier Ganni-butikkene i Oslo og Stavanger.

På Instagram: @anettringstad_colina

Garderobeopptelling:

Garderobeverdi: Over 200.000 kroner

Sko: 40

Vesker: 15

Jeans: 15

Bluser: 10

Gensere: 40

Jakker: 10

Sommerkjoler: 32

Penkjoler: 26

Skjørt: 42

Topper: 60

Ytterjakker/kåper: 10

Hvordan er din stil?

Jeg liker å blande mye forskjellig, men stilen min er nok mest avslappet, feminin og med et fransk preg. For øyeblikket er den også ganske så fargerik, selv om det ikke alltid er sånn.

Hvor viktig er klær?

Siden jeg jobber med klær, er det selvsagt veldig viktig. Jeg bruker mye tid på garderoben min, siden det er viktig at jeg representerer merkene jeg jobber for til enhver tid.

Hvor stor del av budsjettet bruker du på klær?

Det blir ikke så mye, da jeg er heldig som har tilgang på klær til en veldig redusert pris. Men jeg kjøper meg nok noen dyrere vesker og sko som drar opp litt. He-he.

Hva er din shoppingfilosofi?

Jeg syns det er bedre å kjøpe færre dyre ting med god kvalitet, enn mange billige plagg med kort holdbarhet. Det er de plaggene jeg bruker litt mer penger på som jeg bruker igjen og igjen (og igjen).

Hva legger du mest penger i?

Vesker! Mange blir bare finere med årene og jeg håper at datteren min kan arve dem etter meg.

Og minst?

Jeg bruker minst penger på klær, siden jeg har tilgang på det gjennom jobben. Så derfor legger jeg litt mer penger i designersko og designervesker som jeg kan bruke i lang tid; tilbehør som jeg ikke blir fort lei.

Hva er det dyreste du eier?

Det er nok min nye Chanel-veske som jeg kjøpte i Paris for en måneds tid siden.

Og det billigste?

Jeg har flere billige ting i skapet, men det jeg er mest glad i er nok en sommerkjole fra Primark. Den kjøpte jeg for flere år siden, for en hundrelapp.

Hva har du mest av?

Jeg elsker å gå i skjørt og har nok absolutt mest av det. De svarte skjørtene mine, som blant annet er fra Ganni, er nok de viktigste plaggene i klesskapet mitt.

Hva kommer vi aldri til å finne i skapet ditt?

Det er nok svarte ankelboots, som ikke er helt min stil. Og skjerf! Det klør jeg av.

Hva ser man deg sjelden uten?

Jeg har arvet en gullring med månestein etter mammas gamle tante, som jeg er veldig glad i og som jeg synes det er koselig å gå med.

Hva kommer du aldri til å kaste?

Jeg har et foldet Ganni-skjørt i svart som passer til absolutt alt. Det er omtrent fire år gammelt og har blitt brukt cirka 100 ganger. Og mer skal det bli!

Hva er nyeste tilskudd i garderoben din?

Chanel-vesken! Den er jeg helt sikker på at kommer til å bli en ny favoritt.

Hva blir ditt neste kjøp?

Det må nok bli en fin sommertunika fra Isabel Marant Étoile som jeg har sett meg ut, i greske farger.

Hvem ville du helst ha fråtset i klesskapet til?

Jeg digger stilen til Miroslava Duma. I klesskapet hennes tror jeg nok at det skjuler seg mange skatter.

Les også:

Gjett hvor mye bloggerne bruker på garderoben

ANETT: Anett elsker den franske stilen! Her har hun på seg et smykke fra & Other Stories, stripetopp fra H&M og jeans fra Bik Bok.
ANETT: Anett elsker den franske stilen! Her har hun på seg et smykke fra & Other Stories, stripetopp fra H&M og jeans fra Bik Bok. Foto: FOTO: Johanna Siring

Her er shoppereglene du MÅ kunne

Slik finner du ut hvilke farger som kler deg best

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning