Høstens skotrender

- Du trenger ikke tømme lommeboka for å være kul i høst

Her er høstens hotteste skotrender. Pluss et par av tidenes rareste sko...

Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert
Det er flere trender som regjerer motebildet denne sesongen, men jeg vil si at det viktigste du kan fokusere på er punk, feminine modeller og sko med struktur.

Jo da, det er fortsatt sol, varmegrader og deilig sommer, og langt fra på tide å legge vekk det lette skotøyet - helt enda.

Vi tenkte bare det kunne være hyggelig å drømme litt om de mange og fine skotrendene som kommer denne høsten.

Skulle det likevel være sånn at du fortsatt ønsker å tviholde på sommeren litt til, og absolutt ikke vil tenke kjølige høsttanker (les: superlekre sko) akkurat i dag, kan du heller klikke deg gjennom bildegalleriet som ligger ovenfor.

Der har nemlig vi samlet noen av tidenes rareste sko...

Inspirasjon hentet fra 90-tallet

Gjør deg klar til en høst med mye inspirasjon hentet fra 90-tallet med punk og grunge i fokus. Det forteller Linn-Anne Hovland ved Mildh Press.

- Det er flere trender som regjerer motebildet denne sesongen, men jeg vil si at det viktigste du kan fokusere på er punk, feminine modeller og sko med struktur, sier Hovland.

- Det vil gå mest i boots med flat såle eller litt platå, skaft til over ankelen og mye snøring, fortsetter hun.

Spisse, feminine pumps med tynn ankelrem er, ifølge Hovland, en av de fineste høsttrendene.

- Det vil også dukke opp flere forskjellige former for rokokko-inspirerte sko. Disse er en variant av loafers som vi har sett i vår og sommer, men med stiletthæler. Se for deg Marie Antoinette-sko, men i en moderne og trendy utgave.

FRA CATWALKEN: Til venstre: Balenciaga med de spisse, feminine pumpsene med tynn ankelrem. I midten: Emilio Pucci med de høytskaftede støvlettene. Til høyre: Versace går for en mer rocka variant av de samme, lårhøye støvlettene.
FRA CATWALKEN: Til venstre: Balenciaga med de spisse, feminine pumpsene med tynn ankelrem. I midten: Emilio Pucci med de høytskaftede støvlettene. Til høyre: Versace går for en mer rocka variant av de samme, lårhøye støvlettene. Foto: FOTO: Stella Pictures

Herreinspo

Videre nevner Hovland herreinspirerte sko som en stor kommende trend.

- Særlig med de polerte Oxford-skoene i spissen. Den klassiske Chelsea-booten uten snøring og med strikk i sidene er også en kul herreinspirert modell, og ikke minst praktisk i norsk høstvær, sier Hovland.

- Flere av disse skotrendene finner vi hos de store motehusene som for eksempel Dior, Chanel, Chloé, Hermés, Balenciaga, Versace og Pucci. I tillegg blir de raskt fanget opp av de billigere kjedebutikkene, så du trenger ikke tømme lommeboka for å være kul i høst, forsikrer hun.

Detaljer og farger

Ifølge Hovland vil høstens sko ha fine detaljer når det gjelder struktur og overflate.

- Flere av skoene har reptilstruktur i skinnet, noen har vaffelmønster, mens andre sko er korthårede. Både polerte og matte sko er trendy, og semsket skinn er nok sesongens store vinner!

Grove materialer som skinn er mye brukt, og mange av skoene har nagler eller andre metalliske detaljer.

- Lilla er en av høstens viktigste farger både på klær og sko. Rødt og grønt er også farger som preger høstens skotrender, i tillegg til blått som har blitt et nytt tilskudd hos de klassiske fargene.

Og selv om vi har en mørkere sesong i vente, er også kremhvite sko i trendbildet.

- Og den klassiske svarte fargen er selvfølgelig alltid hot, sier Hovland.

Slik styler du skoene

PUMPS: Øverst fra venstre: 1. Nelly, kr 349. 2. Aldo, kr 999. 3. Zara, kr 599. 4. Zara, kr 679. 5. Mango, kr 899. 6. Tosca Blu, kr 1399. 7. Gianvito Rossi/Net-a-porter, kr 5200. 8. Zara, kr 799. 9. Bianco, kr 799.
PUMPS: Øverst fra venstre: 1. Nelly, kr 349. 2. Aldo, kr 999. 3. Zara, kr 599. 4. Zara, kr 679. 5. Mango, kr 899. 6. Tosca Blu, kr 1399. 7. Gianvito Rossi/Net-a-porter, kr 5200. 8. Zara, kr 799. 9. Bianco, kr 799. Foto: FOTO: Produsentene:

Går du for de punk-inspirerte bootsene, kan de styles med mer feminine plagg for å gi et balansert uttrykk, eller så er det kult å gå all in og kjøre punk hele veien.

Lilla er en av høstens viktigste farger både på klær og sko.

Da er det fint å fokusere på grove materialer og kombinere bootsene med rutete plagg.

- De høyskaftede støvlettene er stort sett enkle med få detaljer, og derfor er det fint å også holde en ren, men feminin stil på plaggene. Vis gjerne den øverste delen av skaftet uten å dekke til med lange plagg.

Hun mener denne looken skal være classy og eksklusiv, og du derfor, i denne omgangen, ikke bør bruke Pretty Woman som inspirasjonskilde.

- Pumps med stiletthæler passer fint til feminine plagg som skjørt og kjoler, i tillegg til smale bukser. Anklene skal være i fokus, så bruk plagg som ikke kommer borti skoene. Å vise litt av huden ved anklene er i tillegg supersexy, sier Hovland.

Velger du derimot å kjøre på med den herreinspirerte trenden, kan det være fint å kombinere skoene sammen med frakker som er oversized, rette bukser og enkle, maskuline snitt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning